Iščem zamenjavo za Matrix-a

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Tudi scenic se dobi za 15k, sicer z nekim motorjem kot kangoo (1.2 tce expression).

Res da gre za relativno zastarel avto (2009 je bil predstavljen, 2016 prihaja nov model), po drugi strani pa je to seveda dobro, ker je zadeva preverjena in brez porodnih napak. Udoben (seveda se zato ne pelje se tako dinamično kot touran, zafira) sedenje visoko, motor je OK, edino full kasko ga je potrebno zavarovati, saj radi dobijo noge oz. krila.
smile-1.gif

npr: http://www.avto.net/_AVTO/ogla...rgy%20Expres...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.698
6.717
113
pri taščici
Dvomim da je avtorju dinamičnost na prvem mestu.
Matrix pa le ponudi prej na alterju, preden pridejo Celjani na oglede. Seveda če ne bo ostal v družini. Pa osebno nisem (še) resen kupec.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
V Yeti-ju se počutim preveč utesnjeno, ne vem zakaj, morda so notranje dimenzije za moj 'obseg' premajhne
wink-1.gif

Zanimivo, da nihče ni predlagal Sandero StepWay, novi model, ki je prav tako eden mojih favoritov.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
bencinc je cena OK, ampak pozabi porabo 6l, tam okol 10 po mestu je realno, dizel od 20k evričev dalje. Enako velja tudi za še en fletn SUV Micka ASX.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
V Yeti-ju se počutim preveč utesnjeno, ne vem zakaj, morda so notranje dimenzije za moj 'obseg' premajhne
wink-1.gif

Ni to.....avto je dejansko notri za liliputance odmerjen
smile-1.gif
Jst bi reku....to je 4x4 Polo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.698
6.717
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik map pravi:
Nekaj takega je OK

http://www.avto.net/_AVTO/ogla...te%201.5%20d...

Meni je velik minus Dacie, da v nobenem modelu in nobeni opremi, prav tako ne za doplačilo, ne dobiš avtomatske klime.
Tole je dolgo 4,2m?
Avtor: bodi pozoren na morebitne dvojne A stebrički spredaj, široke zadnje stebričke z strelno lino v njem (neuproabno). Če kaj zamerim prvi Merivi (moji) je to dvojni A stebriček ki konkretno omejuje preglednost predvsem v levo. Mi je že nekajkrat postalo vroče, ker nevarnosti enostavno nisem videl, saj je bila skrita za stebričkom.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Prvo. če hočeš porabo okol 6 litrov moreš gledat obvezno dizel. Je pa res, da če imaš veliko mestne vožnje je bencinar bolša izbira. Ma pa foter 1,4 TSI golfa VII in ima life time porabo po cca 18k km 6, 2 litra. Ma pa bolj lahko nogo. Mati ga je zadnjič uspela spravit na 4,7 lita in sicer relacija cca 140 km regionalke in cca 60 km avtoceste z tempomatom na 120. Te novejši turbo bencinci majo lahko kr OK porabo

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Glede Kangooja imaš verjetno v mislih še prvo generacijo. Nova generacija namreč ni na voljo v 4x4 izvedbi. Kar se tiče notranjosti je zelo podobna kot v Scenicu II. Prva generacija je bila notri res zelo dostavniška, pri drugi pa na dostavniško poreklo spominja samo še robustnejša plastika. Ni primerjave med gen I in gen II.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:
Nekaj takega je OK

http://www.avto.net/_AVTO/ogla...te%201.5%20d...

Meni je velik minus Dacie, da v nobenem modelu in nobeni opremi, prav tako ne za doplačilo, ne dobiš avtomatske klime.
Tole je dolgo 4,2m?
Avtor: bodi pozoren na morebitne dvojne A stebrički spredaj, široke zadnje stebričke z strelno lino v njem (neuproabno). Če kaj zamerim prvi Merivi (moji) je to dvojni A stebriček ki konkretno omejuje preglednost predvsem v levo. Mi je že nekajkrat postalo vroče, ker nevarnosti enostavno nisem videl, saj je bila skrita za stebričkom.

4363mm bolj natančno. Ni to velik avto. Malenkost večji kot recimo clio karavan

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Seveda je bil Kangoo prve generacije.
Morda bi moral res še enkrat pogledati kako je v novih...

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
...
Sedaj me spet drži zamenjava, pa ne da bi se naveličal, težko je to racionalno pojasniti, žal.

Verjetno bo najbolje, da "se usedem v kot in počakam da napad mine" (pravi tisti, ki ga je prijelo da bi delal
wink-1.gif
)

LP

Pojdi kupit kakšno novo večje orodje. Potem boš moral malo prerihtati delavnico... Ko bo to narejeno se lahko lotiš izdelave nove kuhinje itn.

Če te bo po tem še vedno držalo za novi avto, lahko gresta z ženo na kakšno daljše potovanje z avtomobilom (magari hipi stajl
grims-1.gif
) ali dokončno vzel za svojega, ali pa se lažje ločil od njega.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
OMG. Tale moj predlog P2008 1.2 mašina ima pa 15,6 sec od 0-100Km/h. Briši iz seznama ali pa vsaj 1.6 mašono...