Iščem zamenjavo za Matrix-a

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
ix20 - prtljažnik je zanimiv, ker je v dveh nadstropjih. (kar sem pri Matrix-u naredil sam)
Spodaj 'skladišče' in še nižje rezerva, zgoraj pa poravnan pod z odbijačem.
Približno enako, kakor imam sedaj, vendar mislim da manj kakor pri Xari

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Česa to?

Ko se vsakič nizko not vsede....in vleče vn za streho
smile-1.gif
Pač leta

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
To je problem za nas, stare gospode, ja
wink-1.gif

Sin ima ix30, pa ta problem vlečenja ven za streho dobro poznam.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
6 let sttarega dizla z tako malo km prodajas? Eni pa mate dnarja za razmetavat... Imam isti avto le da je 1.6 benz letnik 2004, sem ga ze pred leti hotel prodat pa me je minilo, ko sem videl koliko jih cenijo. Sem se odlocil zvozit do amena pa sem sele pri 93kkm avto pa dela ko sus ceprav se pelje tako tako pa za skozlat je grd ampak....ce dela ne diraj jst pravim. Sem si pa ze par boljsih dopustov privoscil na ta racun, ti povem je veliko bolje kot pa denar za pleh metat. To je samo moje mnenje da se razumemo
smile-1.gif
In verjameš, da se strinjam z vsem, od začetka do konca!
Vendar.
V vseh 46 letih, kar imam svoje avtomobile, nisem nobenega imel več kakor 4 leta. Še najdlje je bila Diana, pa še ta le zaradi slabe finančne situacije v osemdesetih.
Sedaj me spet drži zamenjava, pa ne da bi se naveličal, težko je to racionalno pojasniti, žal.

Verjetno bo najbolje, da "se usedem v kot in počakam da napad mine" (pravi tisti, ki ga je prijelo da bi delal
wink-1.gif
)

LP

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Nissan note 1.5 dci. Zadaj prostora toliko, da lahko plešeš. Za 14000- 15000 € dobiš dizla in opremo katero korejci ne bodo vsebovali vsaj še 50 let razen če skopirajo (opozorilnik za nenamerno menjavo pasu, bralnik prometnih znakov, kamero zadaj, navigacijo,....)

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
S svojim denarjem počni kar ti je volja - če si si zaželel nov avto in si ga lahko privoščiš, si ga pa privošči.

Poglej še malo v smeri Seat Altea. Zadeva ima sicer že precej staro zasnovo in se počasi poslavlja. Mogoče ti bo všeč.

PS: če bi bil nakup avtomobila racionalna zadeva, potem se tovarne nebi toliko trudile z zunanjo obliko, barvami, Ali-platišči...

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Morda je slaba financna slika tudi zato, ker prodajas prakticno nov avto. Res ne razumem tega. Ok, v primeru, da kupis nov avto na 20% pologa z leasingom ali kreditom kot fizicna oseba in po preteku garancije jovo na novo kot se rece.

Ce ti je vseeno, priporocam katerega izmed trojckov berlingo-kangoo-doblo. Z nobenim ne mores faliti. Berlingo najlepsi, kangoo najbolj udoben, doblo najmocnejsi motorjem (pa glih facelift je bil).
evil.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik ggg pravi: Morda je slaba financna slika tudi zato, ker prodajas prakticno nov avto. Res ne razumem tega.
Slaba finančna slika je bila v zgodnjih osemdesetih, sedaj je kar v redu, recimo da sem v slovenskem povprečju.

@koliko: Nisan note prav tako še čaka da ga pridem pogledat
wink-1.gif

Seat je morda nekoliko prenizek zame, ne vem, bi moral pogledati od blizu.

LP

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Kolega ima službena Ford Fusion in Hyundai ix 20,pa je rekel,da je hjundaj proti fjužnu totalna drvarnica.pa vemo,da fjužn ni lih neki avto... vsekakor pojdi peljat,pa boš najboljše videl ... pa če si navdušen nad hjundajem, zakaj pa ne bi ostal zvest znamki ... lepši je precej, kot pa Matrix.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Hja, lepota je relativna kategorija, ne?
wink-1.gif

To me ni nikoli obremenjevalo.
Je pa res, da sem zadnjič šel kar dvakrat sedet v B-max-a prav zaradi privlačnosti.
Na preskusni vožnji še nisem bil, pa tudi Forda še nisem imel nobenega.

LP

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
no, b-max je menda itak zamenjava za fusiona ... meni se ne zdi slab. tudi sam namreč gledam višje avte, no višje sedenje, saj se z 2 metroma telesne višine težko spuščam na pol metra ali še nižje ... žena ma c3 picasso in se precej raje vozim z njenim kot s svojim c5. seveda na krajše ture z veliko izstopanja in vstopanja :) ...

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Do 15k in dizel, tko na hitro

brez visokega vstopa: clio karavan, megane/karavan, i30/karavan, kia ceed/karavan, c4, P308

visoki vstop: b max, note, c3 picasso, kangoo, berlingo/partner, letos pride tudi nova honda jazz, ki bo tudi z dizlom, ix20, kia venga, meriva

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
no,jaz pa k svoji racunici dodajam se dober avtomatski menjalnik,pa sem na 25k ... Na srečo čez 4 leta ...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.290
4.112
113
Kaj pa Renault Captur, ta je sedaj popularen pri mladih upokojencih pa še lep je.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Sosedje so imeli prav tako prej Matrixa, zdaj pa ix20. Pravijo da so zelo zadovoljni in da je avto precej boljši. Je pa bil kar več, 18k eur.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Za 14k se dobi novega Kangooja 1.2 TCe 115KM (turbo-bencinar). Glede na kilometre prevožene z Matrixom, se mi ne zdi smiselno gledati za dizlom, ki je 2 jurja dražji.

Prostora v Kangooju je "še pa još", sedi se visoko, prtljažnik je velik z ravnim dnom, s prestavitvijo police prtljažnika se ga lahko pregradi v dve "nadstropji", sovoznikov sedež se poklopi naprej, tako da je možno v avto naložiti več kot 2 metra dolge predmete, če podreš zadnjo klop, dobiš popolnoma ravno dno ... idealka za obiskovanje boljšaka
smile-1.gif

Avto je udoben, dobro požira neravnine in je precej oddaljen od tal, tako da je enako, če ne še bolj (zaradi robustnejše zasnove) "terensko zmogljiv" kot 2-kolesno gnani SUV-i.

Minusi: Dostavniško poreklo se pozna na materialih v notranjosti (kar je zame sicer plus zaradi trpežnosti), nagibanje v ovinkih (včasih me spomni na Katrco, čeprav se seveda ne nagiba tako močno), višja poraba kot pri karavanu ali enoprostorcu (visok in nikakva aerodinamika) ... in niso ravno peechkohvatna kola - ampak to tudi Matrix ni
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.592
9.812
113
40
MB
na alterju ni kupcev za take avte, ker more pri 6 letih met vsaj 300k prevoženih, dejstva alter mojstrov
evil.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.290
4.112
113
Bo pa kilometre gor nabil.
Sicer pa to velja samo za Nemška premium kola.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
@map: razen Nisana so vsi našteti že na mojem seznamu.
@CLIO15: V Captur-ju sem sedel, vendar me je odbila izdelava notranjosti, pa še nekoliko prenizek je. Je pa res lep, ampak to pri meni ne igra nobene vloge
@alfabet: Kangooja sem enkrat že imel namen kupiti in sicer je bil 'v igri' skupaj z Duster-jem in Matrix-om.
Varianta 4x4 je bila videti idealna za moje potrebe.
Vendar sem prvič takrat naletel na odločen odpor družine, češ v dostavnem avtomobilu se pa ne bomo vozili naokrog. In drži, da je že sedenje v njem bolj 'dostavno', kar ni nujno slabo.
Sorodnik pa je tega Kangooja 4x4 kupil (živi v hribih in poleg službe še malo kmetuje), ima ga še danes in ga ne more prehvaliti.

Še enkrat : najlepša hvala vsem!

LP