Iščem zamenjavo za Matrix-a

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.065
5.650
113
Fiat Qubo...ko ste ze razne berlingote omenjal....?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.345
9.581
113
EU
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Na alterju si. Ne sekiraj se.
Včasih če malo zaide ni tako hudo, avtor je po 7 letih izvedel da so mu Korejci podtaknili en cilinder več. In to v matrix temi.

Ni opazil da mu na servisu računajo menjavo štirih svečk in ne treh
confused-1.gif

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Glede Forda ... eno leto sem vozil službenega S-Maxa in novega Transit Custom (potniški). Mogoče delam Fordu krivico, ampak glede na "uporabniško izkušnjo", ne bi zase nikoli vzel Forda.

Kar se tiče mehanike in pregovorne Fordove lege na cesti, nimam pripomb. Ampak kaj, ko je ostalo "krneki". Voznikov uporabniški vmesnik, če uporabim IT-jevsko terminologijo, mi nikakor ni sedel. Gumbi, stikala, nepregledna grafika števcev, obupen UX infotainment sistema, nedodelani detajli, črički, ... odpadanje plastik, čudna ergonomija voznikovega prostora, neudobni sedeži ... in nenazadnje dizajn notranjosti, kjer dajejo prednost obliki pred uporabnostjo, intuitivnostjo in trpežnostjo na dolgi rok.

Aja, pa Transit Custom je imel še pol leta po nakupu obupno močan in neprijeten "vonj po novem". Ni bil običajen avtomobilski vonj po novem, ampak kot mešanica vonja po novih gumah, elektronskih komponentah in sedežni garnituri.

Skratka, v nobenem od obeh se nisem dobro počutil. Težko je sploh vse ubesediti ... kot pri izbiri ženske, ko ti ena takoj sede, druga pa je lahko objektivno še takšna desetka, pa imaš tisti občutek, da to ni to.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Verjetno se tud C-maxa zdej dobi za 15K€ iz prikolico dodatne opreme, ko gre model ven....

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
Pri avtih, ki se vžgejo z obratom ključa, se voznik odloči, ali bo 1 sekundo počakal na polovici (kontakt), ali pa obrnil ključ v enem šusu.

Odločitev voznika je demokratična samo kar se obračanja ključa tiče, avto se pa sam odloči kaj bo naredil in kdaj bo kresnil
wink-1.gif
Med avti na ključ in na gumb ni praktične razlike, samo vmesnik je drug.

Je razlika in to velika... Pr dizlih se sploh opazi. Če je zagon na gumb, elektronika začene "verglat" šele takrat, ko grelne svečke opravijo svoje - v hladnih dneh se to fajn pazi. Dočim pri ročnem zagonu če takoj obrneš ključ začne avto takoj "verglat". Tvoja trditev ne drži.

LP

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Pri dizlu se ne opazi čisto nič. Zavergla čez 3 sekunde po obratu ključa, če je to treba.

Ti lahko demonstriram na svojem dizlu.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Po tem pa tudi B- max
Dobrih 30 cm dodatne dolžine mi kar nekaj pomeni, to bi pomenilo vsakodnevne težave pod nadstreškom.
Ne nazadnje - veliko večino kilometrov naredim sam v avtu in brez kakšne prtljage, pa mi je tako velik avto nekoliko 'mimo', če razumeš kaj mislim.
wink-1.gif

Sem pa šel sedet tudi v c-max-a, res je komot, to moram priznati.

LP

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ti pojdi v kako tovarno avtomobilov in razloži konstruktojem ter inženirjem kaj bi rad.se mi zdi da bo ven prišel tak avto kot ga svet še ni videl
rolleyes-1.gif

iščeš popoln avto za tak denar,avti ki spo 100k€ in več niso popolni žal

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
V Yeti-ju se počutim preveč utesnjeno, ne vem zakaj, morda so notranje dimenzije za moj 'obseg' premajhne
wink-1.gif

Zanimivo, da nihče ni predlagal Sandero StepWay, novi model, ki je prav tako eden mojih favoritov.

confused-1.gif
Znanec ima okoli 2m in krepko čez 120kg in se nič ne pritožuje, tako da me čudi da se ti zdi utesnjen.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.065
5.650
113
Jst mam 183cm in 100+/- pa je avta po sirini enostavno premalo...

Levo koleno rine v konzolo od klime...desno v rocko od vrat (sovoznikova stran)...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Dec..daj skoč pogledat i20...(nisem brskal za nazaj...če slučajno za kom ponavljam). Če ne bo dost pa še i30.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Pri dizlu se ne opazi čisto nič. Zavergla čez 3 sekunde po obratu ključa, če je to treba.

Ti lahko demonstriram na svojem dizlu.

Torej da avto vžge kasneje kot obrneš ključ se ne opazi čisto nič?Ampak samo če je to treba??? OK, sam da maš ti prav
hysterical-1.gif

Zdej pa res dost off-a

LP

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Kaj pa še obstoja v tem segmentu od ostalih?

Se pravi je to bil npr. Renaultov Modus..zdaj pa zgleda da ga kolikor tolikor nadonešča Captur ( no ja...nekakšen mini suv...podobno kot pezojev 2008)....ki je po cenikih od 15 naprej (si kaj gledal?)

Koliko gledam ix20 in redne cenike si realno v rangu 14 do 16 jurjev.