Iščem zamenjavo za Matrix-a

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Ti se rajši posveti nsbavi novega voza
wink-1.gif
telih neumnosti pa rajši ne beri. Debilizen brez primere. Tlak v motorju naraste šele ko vžgeš motor in takrat se tudi začne podmazovanje. Ne rečem da ti gori rdeča lučka za olje ti se pa kar voziš...

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
691
51
28
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A niso včasih govoril da počakaš toliko da pumpo benz nafila (Renault energy motor recimo)

Na splošno je fajn počakat, da se benz puma nafila, kadar je akumulator že švoh. Z nafilano pumpo, namreč, avto vergla kakšen trenutek manj, in to je včasih (ko je akumulator na meji) lahko odločilno, ali ti bo v mrlem jutru vžgal, ali ne.

Kakorkoli, pri avtih, ki imajo START gumb, se zdaj avto itak sam "odloči", koliko bo počakal, tako, da ta dilema odpade.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
Kakorkoli, pri avtih, ki imajo START gumb, se zdaj avto itak sam "odloči", koliko bo počakal, tako, da ta dilema odpade.

Ne samo taki z gumbom ampak kar lepo vsi.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
OK, torej je bilo moje sklepanje o novinarskem kakcu (press bullshit) pravilno.
Morda je omenjeni mehanik celo govoril o dejstvih (če rdeča lučka ne ugasne po štartu, če se prižge med vožnjo in podobno), pa ga je vrli pisun v Ž24 popolnoma napačno povzel. To bi ne bilo prvič, pa verjetno niti ne bo zadnjič.

Vsem, ki ste dobili občutek, da tole ne spada v temo, pa še enkrat:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Še nekaj, kar ni direktno povezano s temo, nekaj malega pa kljub temu (da ne odpiram nove teme)
Ali je vse skupaj še eden novinarski kakec?
Prosim poznavalce za komentar, da ne bom še enkrat izpadel budala, če bom kaj kupoval
wink-1.gif
Morda mi je kljub temu v očeh nekaterih to uspelo.

Naj bo dovolj z moje strani!

Hvala!

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
691
51
28
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik Jason pravi:

Ne samo taki z gumbom ampak kar lepo vsi.

Pri avtih, ki se vžgejo z obratom ključa, se voznik odloči, ali bo 1 sekundo počakal na polovici (kontakt), ali pa obrnil ključ v enem šusu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Na alterju si. Ne sekiraj se.
Včasih če malo zaide ni tako hudo, avtor je po 7 letih izvedel da so mu Korejci podtaknili en cilinder več. In to v matrix temi.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Na alterju si. Ne sekiraj se.
Včasih če malo zaide ni tako hudo, avtor je po 7 letih izvedel da so mu Korejci podtaknili en cilinder več. In to v matrix temi.
Je pa res zelo moteče. Ampak je itak po forumih tako, da sta dva posta še ok, ostalo pa nabijanje v temo.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
In to naj bi bil mehanik leta?
http://www.zurnal24.si/mehanik-leta-primoz-roznik-clanek-240256
Zurnal: razočaral ste me.
Vsi ostali pa bo najbrž bolje da se ga izogibate.
A niso včasih govoril da počakaš toliko da pumpo benz nafila (Renault energy motor recimo)

Zaradi mene lahko mehanik zamenja sklopko v 2 minutah in glavni jermen v treh, diagnosticira, da senzor glavne gredi ne dela preko vibracij v noznem prstu, dokler je zraven postenost. Cloveka ne poznam, ampak velika vecina mehanikov te nategne bolj kot aktualna politicna stranka v danem obdobju.

Zakaj ne naredijo se tekmovanja v postenosti le-teh.

Citat:
Naš poklic je premalo cenjen. Naše delo je skoraj bolj zahtevno kot pri zdravnikih
hysterical-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
Pri avtih, ki se vžgejo z obratom ključa, se voznik odloči, ali bo 1 sekundo počakal na polovici (kontakt), ali pa obrnil ključ v enem šusu.

Odločitev voznika je demokratična samo kar se obračanja ključa tiče, avto se pa sam odloči kaj bo naredil in kdaj bo kresnil
wink-1.gif
Med avti na ključ in na gumb ni praktične razlike, samo vmesnik je drug.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Res je. Če bi avtorji teme imeli možnost urejati svojo temo, bi v določenih temah nastal red, v določenih(političnih, ideoloških....) bi se pa pisci med seboj pobili.
Zdaj sva pa totalno off.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
To je res, kar pravi Hanzi, vendar sem v tem primeru največji krivec za zmedo v prispevkih kar JAZ (mea culpa)
Zato se še enkrat opravičujem in vračam v prvoten namen teme:

Pri vseh odgovorih, mislim, da ni bilo niti enega (če sem spregledal, se opravičujem!), ki bi kaj več povedal o moji drugi izbiri ki je Ford B-MAX 1.0 EcoBoost, ali pa z 1.5 TDCi motorjem
Danes ga grem gledat četrtič in vsakič ko sem bil tam, sem odšel z mešanimi občutki...

Vaše mnenje pa je?

LP

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Kaj pa pomenijo zate mešani občutki?

Če imaš dvome potem raje poglej še za drugimi...išci dokler ne prideš ' to hočem!' (pa naj stane kolikor hoče
evil.gif
).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če imaš mešane občutke, ga pusti! Nekaj ti že ne paše na njemu in brez veze se pol 10 let po glavi tolčt.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
Kaj pa kaksen Fiat. Ne poznam kaj imajo sedaj, vem pa da je en kup verzij 500. Pa nek nov mali SUV imajo.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Imaš prav, Fusion, vendar kljub vsemu 'črviček' kar gloda.
@CLIO15: kje je narejen, me ne skrbi, recimo Matrix je iz Turčije
wink-1.gif

@mr_: pri Fiatih trenutno ni nobenega, sedici je bil še najbližje, potem pa sem se vanj usedel in je bilo konec zgodbe.

Čakam nekoga, ki bo napisal, da ima s Fordom dobre/slabe izkušnje in to utemeljil. Verjetno je na Alterju tudi kakšen tak, upam.

LP

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
500x je naslednik sedici. Sam je verjetno kar drag, kolikor berem na siolu predstavitev.