iPhone v Sloveniji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Sodelavc je imel tudi kar problemov z Galaxy-jem S1.

Kakor pravim, Galaxy2 zaenkrat popolnoma nič ne laga. Maile, SMS-e, kontakte, slike ipd...odpre takoj ko klikneš, prehod med menuji dela tekoče.... Pa saj je nekako za pričakovati, glede na Dual-core 1,2Ghz

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Kar se tiče cene pri Simobilu. Bo pomagalo, če se pogleda razmerje med ceno Galaxy 2 in iPhone pri avstrijskem Mobilkomu...verjetno bo precej podobno tudi tu.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
@maddog: Poglej si povprečne intervale med izdajami novih modelov Applovih naprav in še enkrat razmisli, če tvoja izjava drži vodo... http://buyersguide.macrumors.com/

@ynos: Glede na to, da imaš SGS2 in zagovarjaš velike zaslone na telefonih. Ali lahko brez pretiranega napora z držanjem telefona v eni roki dosežeš s palcem te iste roke v nasprotni zgornji kot zaslona (če ga držiš z desno roko v levi zgornji kot, sicer pa v desni zgornji kot). Jaz na 3.5" zaslonu dosežem brez težav... ocenjujem, da bi 3.7" zaslon omogočal še podobno udobno uporavljanje... ampak 4" (kaj šele 4.3") pa verjamem, da bi bilo potrebno neudobno stegovanje oz. preprijemanje telefona. In btw... nisem še doživel situacije, v kateri bi pogrešal večji zaslon (je pa res, da doma večinoma uporabljam iPada). Iskreno upam (in verjamem!) da bo imel tudi iPhone 5 (ali 4s, ali karkoli že bo) isto velikost zaslona (oz. res minimalno večjo)... 4+" zaslonov na iPhonih pomoje nikoli ne bomo videli (razen, če bodo izdali XY modelov kot to počnejo drugi).

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Jaz brez problema na 4.3" (DHD) dosežem zgornji levi rov z desnim palcem in zaslon je bil med glavnimi razlogi za prehod iz iPhona na DHD. 3.5" mi je premali oz. bil je super, dokler nisem sprobal večjega in ko zdaj primem 3Gs ali 4 v roke mi deluje igračka
grin1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
@ynos; kako to, da si ti tako nastrojen proti mobilni jabolki, glede na to, da si z osx kolikor sem zasledil zelo zadovoljen?
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
saj večina je nastrojena iz istih razlogov. Nekaj je jadotov, ki jih trga faušija, ker si ga ne more kupit, ostalim pa gre na kozlanje ko samo slišijo i, predvsem zaradi militantnih uporabnikov, ki utrujajo do onemoglosti kak je to napredno 1000 let bla bla bla. Ista scena kot vseved in mazda. kapiraš? ko slišim mazda, mi gre na kozlanje. Nekaj pa je seveda takih ki jih motijo omejitve iosa.
Meni je recimo osx zakon, živ bog me ne prepriča da je windows 7 sploh blizu temu in da grem kdaj nazaj na mikrošit, ampak telefončka pa nočem zaradi cene in ker ne morem šarit po njemu in ker v letu 2011 nima viđetov in podobnih for

@Malitvrdi tvoje flancanje o velikem ekranu je čisto v stilu: kar ne poznam, je slabo, kar ne poznam, ne pogrešam. Jaz sem po novem na 4.3 zaslonu in v življenju ne menjam za manj, ker je poezija. In od kdaj točno je merilo uporabnosti telefona kak daleč ti prst segne?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Merilo postane, ko maš samo eno roko fraj.Če je telefon večji, je večja šansa, da ti pade po tleh medtem o ga z eno roko vlačiš iz žepa oz. ga uporabljaš z eno roko in ga zaradi velikosti zaslona moraš preprijemat, da dosežeš zgornji levi oz. spodnji desni kot.

In ne mi lagat, da to dosežete brez preprijemanja telefona, na zaslonih => diagonala 4 inča.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Domnevam glede na vrsto telefona in ekskluzivo, se zna zgoditi da pa bodo iPhoni zaklenjeni.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
100 ljudi, 100 čudi. Ampak obstaja pa neko povprečje... in mislim, da ima povprečen človek raje manjši telefon (lahko pa se tudi motim).

Jaz sem recimo človek, ki tudi pri prenosnikih prisega na manjše zaslone (trenutno imam 13", moj naslednji prenosnik bo definitivno 11"). Obstajajo pa ljudje, ki prisegajo na 17" prenosnike (čeprav to zame ni več prenosnik). Večina si pa vzame tisto vmes (15"), kar je pogojno uporabno za vse (stacionarno in prenosno rabo). In če pogledaš tako, je isto pri telefonih... nekateri prisegajo na male (3"), nekateri na velike (4"), ampak mislim, da bo na dolgi rok večina jemala tisto vmes (3.5"). Seveda dopuščam, da se tudi tukaj motim... Jaz nikogar ne prepričujem v to, da je iPhone boljši bla bla bla.... jaz vem, da je meni osebno boljši in ker jaz osebno ne želim menjati mobilnega sistema, si jaz osebno ne želim, da bi pri Applu večali zaslon. Vaše mnenje me pa (oprosti) čisto nič ne zanima... ker sem glede tega čisti egoist (saj bom jaz ta telefon uporabljal).

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Tudi meni je 4 inch prav zadosti sedaj na SGS, pa sem presedlal iz 3G in 3GS, in verjamem da bi se tudi na 4.3 navadil in me nebi motilo.

Mi je pa hecno da gre nekaterim Apple userjem najbolj v nos te "cegli" (4, 4.3 inch), in tako zagovarjajo to magično velikost 3.5 da je ravno pravšnja ipd. Sem 100% da bo v prihodnje tudi Iphone imel 4 inch zaslon (ali vec mogoce) in sem tudi 100% da bodo potem vsi tiho glede velikosti in jim nebo nič prevelik.

No offence, nimam nič proti Iphone-u, sem ga imel 2 generacije, in še zmeraj je na kakem področju daleč pred Androidom (predvsem v optimizaciji).

my 5c

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Jaz sem pa relativno prepričan, da v bližnji prihodnosti ne bodo večali zaslona na 4+ col. Predvsem zaradi zasnove sistema in "retina" displaya. Zaradi zasnove zaslona namreč ne bodo spreminjali resolucije... zaslon pa mora ostati "retina". Dopuščam možnost, da bo minimalno povečan (na 3.7")... na 4" pa 99% ne.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Slabo bereš. Levi spodaj, desni zgoraj oz. obratno.

Pravkar sem sprobal na sgs z 4 inčnim zaslonom in ne gre v primeru, da telefon stisneš v dlan.Da ga med mezincem in palcem stisneš v dlan.-tak kot se običajno drži telefon v eno roki
wink-1.gif
. Potrebno ga je preprijemat.
Če pa ti telefon leži na 4 prstih, pol pa lahko s palcem dosežeš vse kote.Na 4.3 zaslonu je to pomojem nemogoče.Pa mam dlan tako veliko, da lahko držim večino košarkarskih žog.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Meni najbolj odgovarja 3.7/3.8 inčev in upam in verjamem, da je apple opazil, da bo treba nekaj naret v tej smeri. 4 je pa zame preveč.Seveda pa to ni primarna lastnost, po kateri bi se odločal za telefon.Če bi iphone mel 4 inče, bi ga pač uporabljal, nebi pa pravil, da je fajn rokovanje z eno roko...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Res ne vidim poante v tem, da poskušate eden drugega prepričati v pravo "vero". Tako kot pri avtih nekateri vozijo SUV-je, drugi enoprostorce, tretji športne avte, četrti pa malčke, in tako kot pri prenosnikih nekateri prisegajo na 17" Acerje, tretji na 11" Sony-je, četrti na 13" Mace, bodo tudi pri mobilnih telefonih nekateri prisegali na 3.5" iPhone, tretji na 4.3" SGS2, četrti pa na Ericssona T39.

Kdor pa hoče druge prepričati, da ima najboljšega, največjega, najhitrejšega, najmočnejšega, najlepšega, naj[vstavi_poljubno_besedo], naj si pa odpre temu primerno temo...

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Brezveze kompliciraš, kaj ti naj še enkrat slika, da se ga res da upravljati s palcem v eni roki brez prestavljanja.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Evo, zdaj maš vse kote pokrite:
1217213-InUrF8c2nd.jpg

Priponke

• 1217213-InUrF8c2nd.jpg
    1217213-InUrF8c2nd.jpg
    56,2 KB · Ogledi: 103

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Apple userji očitno nimajo samo krajših prstov tud kaj drugega da se morajo pol skoz tolk kurčit k kdo kaj čez jabuk reče.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.