iPhone 3G 9. junija: DA ali NE?

Kdaj bo izšel iPhone 3G?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
O odzivnosti bi se res dalo debatirati, ampak uporabnost pa ni stvar diskusije
smile-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Ne vem no.... a si že imel kdaj iphone v roki in videl česa je zmožen? Sam si lastim tako HTCja, kot tudi iPhone-a pa lahko 3x ugibaš, katerega redno uporabljam?

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Seveda sem preskusil iPhone, saj sem si ga nekaj časa še celo želel kupiti (verjetno bi ga, če bi že takrat obstajala 3G različica). Dve stvari sta me pritegnili: uporabniška izkušnja in design.

Sploh pa saj veste, da samo malo izzivam.
smile-1.gif
Načeloma sem bolj m$ fanboy, zato moje mnenje ne odraža realnega stanja (enako velja za apple in njihove goreče privržence).

Se pa popolnoma strinjam z Jestom, ni ga telefona, ki bi zaobjel vse. Pogostokrat se zgodi, da HTC ostane v predalu in da seboj vzamem E51 ...

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
ksz....a se samo meni zdi oz. dozdeva zakaj v sloveniji nimamo iphona. po mojem je kriv zasaz...ker istore imamo, nimamo pa itunesa (nakupa komadov preko neta)

pomojem zahtevajo prevelike % in apple ne pristane nato.

KejsiStoner

Pripravnik
15. nov 2007
180
6
18
Cabo Verde
To ni od Apple Inc. "požegnana" štacuna, je približno tako kot bi jst sam začel tržiti Apple robo in postavil še spletno trgovino.

Ugotovitve oziroma tuhtanje Whitecella zakaj ne dobimo novega iPhona so pa tudi eni največjih biserov v zadnjem času. Lokalni iTunes za tako majhne trge sploh ne pride v poštev in ni nikakršna omejitev pri dobavi iPhonov. A misliš da imajo Luksemburg, Kenija in Hrvaške lasten iTunes, lol?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kolikor vem, je uradna... sama zgodba je malce bolj zapletena... Kolikor sem jaz izvedel imajo Libijci, ki so lastniki Apple IMC oz. sedaj po novem baje Apple VAR, ki je pod okriljem podjetja PowerCom Systemi ... In ti imajo pogodbo z Applom, da lahko trzijo ...

Brez skrbi, da si ne bi kar tako upali spodaj imeti link na http://www.apple.com/legal/

In ne bos verjerl... Luxemburg ima iTunes Music Store
smile-1.gif

http://www.apple.com/legal/itunes/se/about.html

http://www.macobserver.com/article/2004/10/26.9.shtml

TMO Reports - iTunes Music Store Adds Nine EU Countries (UPDATED)
by Brad Gibson, 12:40 PM EDT, October 26th, 2004

Nine European Union countries now have access to buy and download music from Apple's iTunes Music Store, Apple announced Tuesday. iTunes users in Austria, Belgium, Finland, Greece, Italy, Luxembourg, The Netherlands, Portugal and Spain can now buy digital cuts for €0.99 per song.

http://www.apple.com/pr/library/2004/oct/26itmseu.html

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
iPhonea v SLO še ne bo nekaj časa, morda pri kakšnih policah z bananami, drugače pa ne. Apple se bo s SLO najverjetneje začel ukvarjati v 2009.

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
Jaz sem minuli vikend od enega velikega Jabolčkovega fana izvedel, da bo iPhone 3G odklenjen in deloval tako kot deluje sedaj navaden "stari" iPhone. Menda da so "starih" prodali okoli 7 miljonov, za novega je pa Apple naročil 20 miljonov GPS čipov... Pa tudi Apple naj bi nekje objavil, da naj bi bil telefon odklenjen in tako delujoč na vsa omrežja! Tako da ima moj drugi stric ki se sedaj odpravlja v S. Ameriko že 5 naročil... Če bo seveda dobil toliko telefonov. Ampak po zagotovilih naj bi jih bilo na zalogi dovolj!

Drugače pa zakaj nimamo "štrudlove" prodajalne muzike pri nas je pa drugačna štorija! Ki sem jo pred nekaj leti izvedel oziroma slišal direkt od šefa distribucije Applovih izdelkov za področje bivše Jugoslavije! Nekako tako gre, da je pred razpadom bivše Juge na enem računalniškem sejmu (ne vem več kateremu ne točo kdaj!!!!) Apple ponujal licence za tovrstne prodajalne. In ker niso vedeli da se bo tako razmahnilo so dajali za male pare oziroma so dobresedno šenkavali ker nihče ni želel tega! In tako je dobil baje nekdo licenco v šenk za ne vem koliko let, njemu se ne da ubadat s tem, licence pa tudi noče prepustiti naprej. Pa vse se je še toliko bolj zakompliciralo z razpadom naše ex države... In smo kjer smo! To je kolikor se sam spomnim!

Je pa res, da je naša ljuba Slovenija premajhna za karkoli takega kot je lastna različica iTunsov... Sej še operacijskih sistemov ne prevajajo v naš jezik... In iz istega razloga naj tudi tisti gospod, ki ima licenco za naše področje noče vlagati v to... Sej je imel Mobitel svojo prodajalno zabavaj.se ali nekaj podobnega kjer je prodajal glasbo... Ampak te strani ni več kolikor vem... Smo pač premajhni za take "finte"...

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Premajhni? Zakaj pa potem imamo Winse v Slovenščini, vse Nokie in druge telefone Slovenščini, pa tako naprej... a za njih pa nismo premajhni, za iJabuk pa smo? KrNeki...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Tvoj jabolčkov fan je pa izredno dobro informiran, da lahko izjavi nekaj takega....
BTW: Tvoj stric v ameriki ne bo dobil nobenega telefona, če ne bo sklenil naročniške pogodbe...

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Tvoj jabolčkov fan je pa izredno dobro informiran, da lahko izjavi nekaj takega....
BTW: Tvoj stric v ameriki ne bo dobil nobenega telefona, če ne bo sklenil naročniške pogodbe...

Bodo prodajali tudi v prepaid paketu , samo 500 USD drazje kot košta na vezavo.