ksz
Bil premnoga leta Symbian uporabnik in za tiste case so bile te Nokie zmagovalne. Nato sem presaltal na iPhone. Nor preskok, nova podrocja, super delovanje, izgled, itd.. Vedno pa mi je kaksna stvar falila in sem ga jailbreakal ter nalozil tweake, ki so mi olajsali delo in nadomestili funkcije. No tako sem "fural" 3gs, 4 in 4s, nato pa se malo navelical..
Ko je prisel ven Galaxy S3, sem na Mobitelu cakal v vrsti in z vsem navdusenjem letel domov sprobavat to cudo. V enem tednu sem se navelical Androida, 3/4 custumizacije itak ne rabim, sprobal razlicne programe in google play.. Ampak kolikor mi je vsec odprtost, ce primerjam z iOSom ne deluje nic tako gladko. Aplikacije so boljse spisane, app store je svetlobna leta pred playom, samsungov touchwiz je katastrofa, kvaliteta izdelave ni na istem nivoju, itd itd.
No prodal sem s3, kupil iphone 5 in ko sem gledal tablice sem si rekel, da iz principa ne bom vzel ipada. Kupil sem Galaxy Tab2, se spet igral, nalozil custom rom(cyanogenmod), ki je brez samsungovega bloatwara.. Ampak spet, delovanje ipada 2 s slabsim hardwareom je neverjetno spredaj.
Pac za normalnega uporabnika mislim da android ni. Kolegu je s3 zacel tako stekat, da je rabil 3sekunde da je prisel v imenik.
Sedaj ima cyanogenmod in teh problemov ni, pa vseeno.
Cydia za jailbreakane iNaprave je spet poezija. Ultra lahko nalaganje, super spisani tweaki.. Sam imam trenutno na iPhoneu bliznjico do nastavitev(ki je prisla sele u iOS 7), posiljanje datotek prek bluetootha, drugacne smse, boljsi multitasking, itd itd.
Dokler Andorid ne porihta osnovnih zadev in dokler windows ne dobi dovolj uporabnikov in aplikacij, ostajam zvest, pa tudi ce "preplacujem".