iOS vs. Android vs. WP

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
ne shranjuje na pol napisanih sporočil ipd. Ne vem kako je z WP8
To so uredili pred par meseci pri nadgradnji WP8. Tako, da je kar nekaj zadev urejenih napram WP7..

Kar se pa različnih sistemov tiče - imel Android in testiral iOS. Dokončno pa pristal na WP8. In ni šans, da v kratkem preidem na kater drug OS. Verjetno ni bolj user friendly sistema kot WP8. Meni je najbolj pomembno, da je vse pri roki, enostavno ter ko nekaj potrebujem da DELA. Sicer kakšno zadevo bi lahko izpilili in dodali, vendar nobena ni tako moteča, da bi pretehtala.

Kar se pa aplikacij tiče - nobene več ne pogrešam. Večinoma so že povsod originali, nekaj pa je nadomestkov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Jaz sem pred časom prišel do potrebe po aplikaciji, ki je ni na WP8, pa tudi na drugih platformah je bolj bogo zastopana, tako da se gre bolj za exotiko
wink-1.gif

Namreč nekaj, kar bi lahko koristil na "dirkališčih", da bi preko GPSa pobiralo podatke za vsak prevožen krog, potem pa bi lahko naredil analizo vsakega kroga, primerjal vmesne čase, etc... ali pa je jaz ne najdem, pa ve kdo drug za kakšno?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Zdaj sem spet iz Nexus 4 prišel na S3. Touchwiz launcher je seveda polom kar se tekočega delovanja tiče, naložil sem Nova Launcher Prime, ki sem ga kupil ko sem uporabljal Nexus 4, exDialer Pro z Galaxy S3 temo, animacije na 0.5× in telefon leti kot sneta sekira, hitrosti Nexus 4 ne pogrešam ker zadeva deluje praktično enako hitro. To da vsak proizvajalec na svoje telefone naloži prirejen launcher me ne moti, moti me ker se ne spravijo toliko da bi zadevo optimizirali do te mere da ne bi zavirala delovanja aparata. Zakaj lahko od ene tretje osebe launcher, ki je n-krat manjša od Samsunga, teče brez problema, njihov SW pa ne more.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Poleg nativ appov pa imaš še kup PLAČLJIVIH slabo delujočih na google play. Žalost res.

Sem pred dnevi nabavil epla, pa nisem mogo verjet kak gladko deluje recimo za primer 650MB velik app solar walk.Kot da je app pisan za točno ta telefon.Noro smooth.Na beta1 ! verziji.Če bi na androidu tak lepo tekle zadeve, nebi bil dans "šokiran". hehe

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Bluetooth bi rad kaj? Za on/off naloži kake connectivity shortcuts.

Za SMS pa shrani če multitaskaš. Namesto back stisni win knof (home) potem pa lahko kadarkoli držiš back knof in zopet odpreš nedokončan sms.

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Bluetooth bi rad kaj? Za on/off naloži kake connectivity shortcuts.

Za SMS pa shrani če multitaskaš. Namesto back stisni win knof (home) potem pa lahko kadarkoli držiš back knof in zopet odpreš nedokončan sms.
Imaš samo možnost vklopa ali izklopa BTja, nobene opcije, da bi bil neviden ali kaj podobnega. Vklopljenega imam vedno, na ta način se sam preklopi na avto-instalacijo čim se usedem v avto, drugače ga pozabim ročno vklopit.
Ja, lahko pustiš sporočilo v ozadju, ampak moraš bit previden, da po pomoti ne zapreš messageov in vse skupaj izgine.

Aja, pa potrditev prejema sporočila z novim sporočilom? Wtf? Lahko bi dali samo kakšno kljukico ob sporočilo in bi vedel, da je dostavljeno.

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Potem imam jaz srečo (znanje
grin1.gif
Morda res vsi aparati ne dajo tistega od sebe kar obljubljajo specifikacije, ampak to je že druga zgodba ...

Belle je prazgodovina..... sem po pol leta androidanja prijel v roke spet telefon s Symbian Belle.... počasen, neumen sistem, tukaj kliknem za neko stvar 1-2 krat, na Bellu za isto 4-5 krat. Je pa zato bolj prijazen do baterije, za klicanje in sms-anje pa tudi čisto dovolj...

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Poleg nativ appov pa imaš še kup PLAČLJIVIH slabo delujočih na google play. Žalost res.

Sem pred dnevi nabavil epla, pa nisem mogo verjet kak gladko deluje recimo za primer 650MB velik app solar walk.Kot da je app pisan za točno ta telefon.Noro smooth.Na beta1 ! verziji.Če bi na androidu tak lepo tekle zadeve, nebi bil dans "šokiran". hehe

Povsod se najde krš, tudi na ios sem doživel porazen support plačljive aplikacije, nimaš kaj.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mja... BTja nič ne uporabljam.

Biti previden.....vedet kaj naredi en knof kaj pa drugi?
tongue-1.gif
Pa če sam enkrat back stisneš je OK, se pravi bi moral dvakrat butnit back in zapred Messaging, da bi "izbrisal" nedokončan SMS.

Potrdilo za SMS? WTF....a to sploh obstaja.
tongue-1.gif

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
ksz

Bil premnoga leta Symbian uporabnik in za tiste case so bile te Nokie zmagovalne. Nato sem presaltal na iPhone. Nor preskok, nova podrocja, super delovanje, izgled, itd.. Vedno pa mi je kaksna stvar falila in sem ga jailbreakal ter nalozil tweake, ki so mi olajsali delo in nadomestili funkcije. No tako sem "fural" 3gs, 4 in 4s, nato pa se malo navelical..
Ko je prisel ven Galaxy S3, sem na Mobitelu cakal v vrsti in z vsem navdusenjem letel domov sprobavat to cudo. V enem tednu sem se navelical Androida, 3/4 custumizacije itak ne rabim, sprobal razlicne programe in google play.. Ampak kolikor mi je vsec odprtost, ce primerjam z iOSom ne deluje nic tako gladko. Aplikacije so boljse spisane, app store je svetlobna leta pred playom, samsungov touchwiz je katastrofa, kvaliteta izdelave ni na istem nivoju, itd itd.
No prodal sem s3, kupil iphone 5 in ko sem gledal tablice sem si rekel, da iz principa ne bom vzel ipada. Kupil sem Galaxy Tab2, se spet igral, nalozil custom rom(cyanogenmod), ki je brez samsungovega bloatwara.. Ampak spet, delovanje ipada 2 s slabsim hardwareom je neverjetno spredaj.
Pac za normalnega uporabnika mislim da android ni. Kolegu je s3 zacel tako stekat, da je rabil 3sekunde da je prisel v imenik.
Sedaj ima cyanogenmod in teh problemov ni, pa vseeno.
Cydia za jailbreakane iNaprave je spet poezija. Ultra lahko nalaganje, super spisani tweaki.. Sam imam trenutno na iPhoneu bliznjico do nastavitev(ki je prisla sele u iOS 7), posiljanje datotek prek bluetootha, drugacne smse, boljsi multitasking, itd itd.
Dokler Andorid ne porihta osnovnih zadev in dokler windows ne dobi dovolj uporabnikov in aplikacij, ostajam zvest, pa tudi ce "preplacujem".

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Sicer pa moraš gledati drugače, WP7 telefoni iz leta 2010 so dobili pred kratkim update, koliko Androidov dobiva toliko časa posodobitve?
Nexus telefoni.

Npr. Nexus S iz leta 2010 je dobil verzijo 4.1.2 Jelly Bean.

Vem, saj pravim, en model telefona?
hysterical-1.gif
Google ima sedaj drugačno taktiko. HTC One in Samsung S4 bosta dobila Nexus update (verjetno vsaj 3-4 leta) takoj ko se izda nov OS.

Torej sedaj bo kot kaže Google za vsakega proizvajalca telefonov, ki poganjajo Android izdajal Android Nexus, ki dobijo posodobitev takoj in brez šrota aplikacijih od Samsunga in HTC-ja.

Android 4.3 še ni izdan, vendar je zaznan na telefonih vseh proizvajalcev Androida (pa niso samo Nexusi). Zadeve se popravljajo glede fragmentacije.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
To je super za nas in nujno za google, da so se tak odločli.Se bo pa končno vidlo, kak je ta uradni stock softver res dober, ker se ga bo lahko primerjalo direkt z istim telefonom, ki bo laufal na modificiranem uradnem romu.
smile-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
To je boljše od Googla ja, boljša taktika, da se pri tem zgledujejo po MSju.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Ja, lahko pustiš sporočilo v ozadju, ampak moraš bit previden, da po pomoti ne zapreš messageov in vse skupaj izgine.

Aja, pa potrditev prejema sporočila z novim sporočilom? Wtf? Lahko bi dali samo kakšno kljukico ob sporočilo in bi vedel, da je dostavljeno.
PRI WP8 je to glede SMS odpravljeno, torej ima osnutke! SMS se avtomatsko shrani.
Glede druge zadeve je pa res butasto urejeno... Mislim, da original aplikacija za SMS na Samsungih androidih ravno tako za povratnice pošlje nov sms, namesto da bi samo dodala kljukico... Vsaj včasih je bilo tako.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Sam verjetn ni nekih izboljšav s stabilizacijo napram iphone 5, sicer bi se že pohvalili na predstavitvi.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
O ja pa so. 4ka je brez stabilizacije videja, 4s ga že ima, 5ka pa je sigurno še boljša v tem.Primerjajte i5 pa lumio 920.

Nazadnje urejeno: