Investicija v stanovanje za oddajanje

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.425
113
to bi res lahko on in vsi strokovnjaki okoli njega predvidli. sej verjetno so, pa so bili tiho ali pa niso vedeli kaj sploh narest.

Ja, bo najbrž tako kot si napisal. Nekako mi ne gre iz glave, takrat ko je Golob dobil nogo na Genu-u in priredil tisto "Apple" tiskovno konferenco, kako se je poln samega sebe hvalisal, kako velik player je Gen poslat v EU, da so drugi največji player v regiji, mislim da takoj za RWE. Sicer pa me ne skrbi, kdo drug če ne on bo vedel kaj zdaj narediti ter kakšne možnosti imamo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ja, bo najbrž tako kot si napisal. Nekako mi ne gre iz glave, takrat ko je Golob dobil nogo na Genu-u in priredil tisto "Apple" tiskovno konferenco, kako se je poln samega sebe hvalisal, kako velik player je Gen poslat v EU, da so drugi največji player v regiji, mislim da takoj za RWE. Sicer pa me ne skrbi, kdo drug če ne on bo vedel kaj zdaj narediti ter kakšne možnosti imamo.
Kdo pravi, da ne ve, kaj narediti:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.439
113
Ti se lahko smejiš kolikor se hočeš ampak ljudje na visokih pozicijah v energetiki so vedeli da se dogajajo določene stvari in da bo jeba. Edino kar niso vedeli je to, kako velika jeba bo. Jaz sem lani konec leta govoril s človekom, ki je relativno visoko na Elektru v LJ in mi je že takrat govoril da bo ena velika jeba, da sploh ne vemo kaj nas čaka v energetiki, takrat še o kakšni Ukraini sploh ni bilo govora. Pa sem mu rekel da je nor, da ne verjamem. Tako da ne mi rečt da se na določenih visokih pozicijah v tej branži ni slutilo.

No, to niso vedeli samo tisti najvišje, ampak tudi tisti, ki imajo vpogled v posle, ki se sklepajo na borzah za leto 2022 plus predvidevanja, kako se bodo cene gibale v letu 2023, 2024, 2025. To maš v kakšnem Risku, tradingu ipd. So pa to vse informacije, ki jih uprava potrebuje, jasno. Že zdaj ti lahko povem, da so cene tudi za leto 2024 visoke in nič kaj preveč optimistične.

piagolo

Guru
22. nov 2009
6.954
3.644
113
Ko je Golob na predvolilnih soočenjih dejal, da bi bilo treba jesti manj mesa, ste se vsi valjali od smeha. Sedaj je to postala vseevropska martra. Kaj bi šele bilo, če bi napovedoval ceno elektrike 900€/MWh :gorjaca:
Bolje, da ne napove take cene. Že sedaj mu vsa Evropa je iz roke.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.425
113
Seveda so vedeli, pač ni mi jasno, tako velikega in sposobnega playerja imamo v EU merilu in da si ta player z svojo velikostjo, znanjem in referencami ni mogel izboriti boljših cen/pogojev za naš narod. Tega ne razumem.

• Všeč mi je
Reactions: BuDi

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.679
5.857
113
Ti se lahko smejiš kolikor se hočeš ampak ljudje na visokih pozicijah v energetiki so vedeli da se dogajajo določene stvari in da bo jeba. Edino kar niso vedeli je to, kako velika jeba bo. Jaz sem lani konec leta govoril s človekom, ki je relativno visoko na Elektru v LJ in mi je že takrat govoril da bo ena velika jeba, da sploh ne vemo kaj nas čaka v energetiki, takrat še o kakšni Ukraini sploh ni bilo govora. Pa sem mu rekel da je nor, da ne verjamem. Tako da ne mi rečt da se na določenih visokih pozicijah v tej branži ni slutilo.
Se pravi, kar sem že po pokoronskih podražitvah rekel, vse je bilo planirano. Kriza mora prit vsakih nekaj let, da se folk ne razvadi. Ukrajina je pa vse še potencirala.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.419
959
113
Mene zanima kaj boš ukrenil, ko recimo nejemnica neha plačevat najemnino? A jo je potem bistveno lažje izselit, ker ni pogodbe, ona pa tam v bistvu ne obstaja, ali je vse skupaj še težje? Ker koliko mi je znano, da če imaš pogodbo in vse legalno, potem najemnika vržeš iz stanovanja preko sodišča. Kar seveda traja ampak če ne spoštuje pogodbe je to tako.
Kaj naprimer pomeni za najemnika to če oddajaš na črno, ali se sploh lahko začasno prijavi pri tebi da prejema pošto itd. ?
Že sedaj ni prijavljena pri meni. Sicer pa, če ne obstaja, zamenjaš ključavnico? :) Pa vem, da to ne bo treba, ker je gospa čisto normalna in razumna.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.425
113
Že sedaj ni prijavljena pri meni. Sicer pa, če ne obstaja, zamenjaš ključavnico? :) Pa vem, da to ne bo treba, ker je gospa čisto normalna in razumna.

Brezveze sploh o tem debatirat, je določena sorta ljudi ki vidi težave že naprej, in tam se tudi ponavadi pojavijo, karma. Kot si rekel, simpl, prevrtaš ključavnico in ko je v službi lepo spakiraš in je to to. Ampak saj vidiš s kom imaš opravka.

• Všeč mi je
Reactions: Vojnik

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.839
-418
113
Se pravi, kar sem že po pokoronskih podražitvah rekel, vse je bilo planirano. Kriza mora prit vsakih nekaj let, da se folk ne razvadi. Ukrajina je pa vse še potencirala.

dobr, in kaj bi bil vzrok, če ne bi bilo ukrajine?

ja, kriza na vsakih nekaj let - sedaj so pa iz leta v leto. ni pavze vmes! Jest sem že malo utrujen od teh kriz.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.439
113
Odvisno kaj počneš oziroma zelis doseci. Trenutno je neugodna situacija in bo potrebno izvesti več različnih ukrepov za zamejitev inflacije, vrednosti EURa itd. V prevodu, cela jeba je trenutno in vsi upamo, da bo zima mila.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.606
113
Iskajoč brata
Tud dobro, lahko pa kaj spremenimo.... Še tiste vire, ki jih imamo.... da bi kaj za državljane naredili... ne še to je treba prodat drugim in dražje računat nam nazaj...

To so državne zgradbe, zgrajene z davki...

Da ne omenim, da je isto z vodo in lesom....