Investicija v stanovanje za oddajanje

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.786
6.461
113
Ko bi enkrat radi 250k€ nekam dali, si lahko poiscejo tudi pomoc. Pa ne na alterju. Spet smo "vse bom sam, ker bom tako najboljše". Pa se ze na alterju vidi, kako zelo se razlikujejo pogledi na investiranje, kjer velika velicina še s playmoneyem operira...

• Všeč mi je
Reactions: bizi in Samo Svoj

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.439
113
No če se že pogovarjama, kupil sem ga nekaj 2012, kaj sem naredil do danes? Inflacije nisem pokril, kaj šele nekaj naredil. Zlato je nekaj naredilo v zadnjem času. Če bi me vprašal lani bi rekel da je to čista bula.

Zlato je dolgoročna naložba. Jaz osebno jo vidim za 10 let plus. So pa zadnje čase zadeve res spremenljive in težko predvidljive, dve krizi nenavadnega značaja je bilo nemogoče napovedati. Potem je pa tukaj še poplava denarja in inflacija.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.425
113
Ko bi enkrat radi 250k€ nekam dali, si lahko poiscejo tudi pomoc. Pa ne na alterju. Spet smo "vse bom sam, ker bom tako najboljše". Pa se ze na alterju vidi, kako zelo se razlikujejo pogledi na investiranje, kjer velika velicina še s playmoneyem operira...

Drži ampak pomoč koga? A boš letela na NLB in povprašala po skladih? Jaz verjamem da obstajajo ljudje ki to delajo kvalitetno in se spoznajo na to ampak kako priti do njih. Bil sem enkrat čist naključno z nekom ki to dela in je tam zaposlen. Vse ok ampak vsaj ta samozavest, vse mu je bilo jasno in vse je bil "fix". Pa se potem človek vpraša zakaj je on sploh tam in zakaj dela za plačo če mu je vse jasno. Nevem...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.425
113
Zlato je dolgoročna naložba. Jaz osebno jo vidim za 10 let plus. So pa zadnje čase zadeve res spremenljive in težko predvidljive, dve krizi nenavadnega značaja je bilo nemogoče napovedati. Potem je pa tukaj še poplava denarja in inflacija.

Vse jasno da je dolgoročna naložba ampak da ti pa v 10-ih letih nič kaj ne pridela je pa vseeno malo tako tako, da si celo v minusu. Zdaj je bilanca OK ampak bila bi tudi bilanca OK če bi takrat kupil stanovanje, vmes vlekel najemnine in sedaj prodal. Če pogledamo čez prst, večina dolgoročnih naložb je OK, in na dolgi rok bo prišel za večino teh naložb "pravi čas". Treba je samo zdržati.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.439
113
Res je, če se ti ravno ne zgodi, da moraš prodati v negativnem ciklu. Tukaj je potem pomembna razpršenost naložb.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.679
5.857
113
V bistvu je to predlagala najemnica. Ji bom pa za znesek davka znižal najemnino. Ni mi zdaj za 50 EUR plus/minus, ampak res imam dovolj tega, da samo jemljejo. O prodaji sem tudi razmišljal, ampak se še nisem odločil. Bom pa gotovo naredil tako, da si bom zmanjšal plačno na 4k bruto, ostalo pa na drugi firmo popoldanski s.p.
Mene zanima kaj boš ukrenil, ko recimo nejemnica neha plačevat najemnino? A jo je potem bistveno lažje izselit, ker ni pogodbe, ona pa tam v bistvu ne obstaja, ali je vse skupaj še težje? Ker koliko mi je znano, da če imaš pogodbo in vse legalno, potem najemnika vržeš iz stanovanja preko sodišča. Kar seveda traja ampak če ne spoštuje pogodbe je to tako.
Kaj naprimer pomeni za najemnika to če oddajaš na črno, ali se sploh lahko začasno prijavi pri tebi da prejema pošto itd. ?

• Všeč mi je
Reactions: sandra

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.679
5.857
113
Do pred pol leta je bil davek 27,5% in to Vojnika ni motilo, da ga ne bi plačeval. Sedaj bo pa zaradi po njegovo 8. marca davek 25% in bo mož raje oddajal na črno. Pri tem se pa ne bo odrekel vladnim regresom na cene energentov in drugih življenjskih potrebščin, ker pri tem pozablja, da denar za to ne pada z neba, temveč od davkov.
Pa na splošno, davkov ne bi plačevali, imeli pa bi vrhunske javne storitve in vso državno pomoč pri cenah energentov. Pri tem pa še nergate, ker se bo cena elektrike zvišala za 4%, namesto za 500% :evil:
Če je kdo gledal pred dnevi oddajo o stanovanjski neproblematiki na Dunaju, bi opazil tudi, da imajo Avstrijci namenski davek za izgradnjo neprofitnih stanovanj in sicer 0,5% plače delavec in 0,5% delodajalec. Sam Dunaj pa k temu doda še enkrat toliko. Ter da je na Dunaju cena najema neprofitnega stanovanja 8€/kv.m. Tudi ta delež izvira iz davkov. Če bodo nekaj podobnega skušali uvesti pri nas, boste pa spet vsi skakali do plafona.
Bizi, nekdo ki oddaja stanovanje nebo deležen vladnim regresom za dražje energente. Te bodo deležni tisti, ki niso v tem "plačilnem razredu" ampak nižjem. Kar je za mene diskriminatornom, ampak pustmo zdaj to. Vse stalo ima Vojnik prav in pravilno razmišlja.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.606
113
Iskajoč brata
e bodo deležni tisti, ki niso v tem "plačilnem razredu" ampak nižjem. Kar je za mene diskriminatornom, ampak pustmo zdaj to. Vse stalo ima Vojnik prav in pravilno razmišlja.
To je tako kot na nekaterih delovnih mestih.... Več kot narediš, več dela boš dobil... na koncu dobiš pa "Hvala, res si se potrudil...." Sem poskušal kupil kruh v trgovini s hvala, pa ni šlo čez...

Isto je tukaj. Bolj kot si uspešen, bolj te tepejo in porivajo nazaj v povprečje...

• Všeč mi je
Reactions: sad

piagolo

Guru
22. nov 2009
6.954
3.644
113
Kako z možnostjo oddajanja državi, ki namesti begunce, subsidiarce, azilante ...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Bizi, nekdo ki oddaja stanovanje nebo deležen vladnim regresom za dražje energente. Te bodo deležni tisti, ki niso v tem "plačilnem razredu" ampak nižjem. Kar je za mene diskriminatornom, ampak pustmo zdaj to. Vse stalo ima Vojnik prav in pravilno razmišlja.
Kako ne? Znižanje DDV je za vse, ne samo za reveže. Pa tudi cenovna kapica bo za vse.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ni kriv Golob. Ampak on je na soocenjih razlagal, da ni nobene potrebe, da imamo tako drago elektriko, ker je proizvodnja cena (se ne spomnim natacno) nekaj malega in da smo 80% samozadostni. No in zdaj je Sboboda, vsi plesemo… in cakamo.
Kdaj so bile volitve? Aprila? Ali je Golob baba Vanga, da bi na predvolilnih soočenjih vedel, kako bo energetski trg poleti znorel? :jok:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.425
113
Ti se lahko smejiš kolikor se hočeš ampak ljudje na visokih pozicijah v energetiki so vedeli da se dogajajo določene stvari in da bo jeba. Edino kar niso vedeli je to, kako velika jeba bo. Jaz sem lani konec leta govoril s človekom, ki je relativno visoko na Elektru v LJ in mi je že takrat govoril da bo ena velika jeba, da sploh ne vemo kaj nas čaka v energetiki, takrat še o kakšni Ukraini sploh ni bilo govora. Pa sem mu rekel da je nor, da ne verjamem. Tako da ne mi rečt da se na določenih visokih pozicijah v tej branži ni slutilo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.839
-418
113
:valjamse::valjamse:

to bi res lahko on in vsi strokovnjaki okoli njega predvidli. sej verjetno so, pa so bili tiho ali pa niso vedeli kaj sploh narest.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ko je Golob na predvolilnih soočenjih dejal, da bi bilo treba jesti manj mesa, ste se vsi valjali od smeha. Sedaj je to postala vseevropska martra. Kaj bi šele bilo, če bi napovedoval ceno elektrike 900€/MWh :gorjaca: