Investicija v stanovanje za oddajanje

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.439
113
Definitivno je zdaj čas, da krepko razmislimo, kako želimo živeti naprej. Če nam trenutna situacija ni dala povoda, potem sem že malo obupan nad Slovenijo, beri Evropo.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.679
5.857
113
Tud dobro, lahko pa kaj spremenimo.... Še tiste vire, ki jih imamo.... da bi kaj za državljane naredili... ne še to je treba prodat drugim in dražje računat nam nazaj...

To so državne zgradbe, zgrajene z davki...

Da ne omenim, da je isto z vodo in lesom....
Hec je, da če ne igraš po njihovih vatlih, te konec koncev lahko izključijo iz svetovnega omrežja. Tako pa ker nismo samozadostni moramo delat po njihovih pravilih. Najbolje bi bilo, če bi svoje 60% pridobljene energije sami porabili po svojih proizvodnih cenah (beri pod 10c za kwh) manjko pa odkupovali po tržnih cenah. Ampak ni tako. Samo koliko jaz to razumem, tudi NEK, TEŠ, DEM (beri njihovi distributerji) itd... bodo prodali svojo elektriko po enormni ceni nekoč. Torej naj oni subvencionirajo potrošnike z svojimi enormnimi dobički.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.839
-418
113
Definitivno je zdaj čas, da krepko razmislimo, kako želimo živeti naprej. Če nam trenutna situacija ni dala povoda, potem sem že malo obupan nad Slovenijo, beri Evropo.

sam v bruslju ni čutit kakšne velike želje po kakšnih radikalnih spremembah.... vse kar delajo je, subvencioniranje, dodatki taki in drugačni...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.425
113
Subvencije.

Sigurno gre še kaj drugega naredit, konec koncev ne gre za reševanje posameznika temveč za reševanje celote in ta energetska borza služi nam, prebivalcem EU, ona je zaradi nas, ne mi zaradi njeh. Torej radikalne razmere na trgu zahtevanjo tudi morda kdaj zgodovinske in hrabre odločitve.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.425
113
Potem ko je cena megavatne ure elektrike na nemški borzi (terminske pogodbe za prihodnje leto) včeraj presegla mejo tisoč evrov, so se razmere v popoldanskih urah včeraj obrnile, strm padec cene se nadaljuje tudi danes. Ob 10:25 uri je cena megavatne ure znašala 595 evrov, kar je več 40-odstotni upad glede na včerajšnji rekord. Zakaj pocenitve? Za obrat na trgu obstajata vsaj dva razloga: Prvič, Nemčija je včeraj objavila, da se njihova skladišča plina polnijo hitreje od pričakovanj. In drugič, predsednica evropske komisije Ursula von der Leyen je včeraj napovedala, da bo evropska komisija intervenirala na trgu energentov. "Izjemno visoke cene elektrike dokazujejo, da evropski trg z elektriko ne deluje. Zato bomo prisilno intervenirali, hkrati pa pripravljamo strukturno reformo trga z elektriko," je izjavila.

To je postalo hujše kot kripto.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Golob je poslal v Bruselj načrt v dveh točkah, ki naj bi normaliziral cene elektrike
kratkoročno: prepovedat terminske pogodbe daljše od enega dneva, ker so pri tem same špekulacije
dolgoročno: vzpostaviti kontrolne mehanizme na energetskih borzah, podobne kot so na finančnih. Ko se začne en element nenormalno obnašati, je treba prekiniti trgovanje.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.425
113
Veliko, namreč če bo energent po sprejemljivi ceni, boš lahko stanovanje oddal v najem, če bo pa cena ogrevanja = mesečni najemnini pa bodo stanovanja prazna. Torej, na podlagi teh informacij se lahko odločiš ali boš investiral v stanovanje z namenom oddajanja v najem :valjamse:

• Haha
Reactions: sandra

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.430
2.179
113
Pa dobro, katera vlada je znižala davek na oddajanje nepremičnin?

Daj odgovor, brez vprašanja

• Všeč mi je
Reactions: Vojnik

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Nikar se ne sprenevedaj. :evil: Znižala ga je pred pol leta, prej je bil pa Janša dve leti čisto zadovoljen s 27,5%.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.232
1.021
113
Tebe j*ebe da se skoz oziraš v preteklost. Kaj te briga preteklost. On ga je znižal, mojster pa ga bo sedaj zvišal nazaj.
Saj res. Samo ne vem zakaj potem obstoj SDS-a sloni na preteklosti in razdvajanju.
Skrajni čas da se izvede lustracija in odstrani bivše in kvazi bivše komuniste, pa tabele in črne, iz politike.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.425
113
Ja lustracija je fantastična zadeva. V teoriji. Sem takoj za in sicer da odstranimo vse ki so kadarkoli bili v politiki ali kakor koli bili povezani z njo. Odlično. Potem pa bomo dobili enih 5 novih strank ki bodo izgledale še za ene 50% slabše kot izgleda Gibanje Svoboda. Razni Jonasi? Zavci in podobna elita ker izkušenih obrazov pač več ne bo. Ni bazena. Verjamem da ti to ne razumeš ampak ok.

• Všeč mi je
Reactions: Vojnik

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Saj pravijo da je vse boljše kot JJ .
Sedaj to mamo in naj zgura dva mandata kot je telembal pred meseci.