Internet Simobil vs. Instant Internet Mobitel

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Hja no. Pri M@vsaj lahko izbiraš med več USB modemi in se večina najde na zalogi. Ne bi se pretirano hvalil z zelenim USB modemom, ki ga je slučajno zmanjkalo. Tiste PCI Express kartice pa lahko nominirate za Ugly awards of the year.
Je tko težko nabavit kakšnih 2000 USB modemov ob vsej silni mreži mobilkoma? Saj vam jih lahko Mirko Tuš zrihta iz Singapura, verjetno prej kot bodoči bivši predsednik uprave Nemšiæ.

Bitch_Muchanon

devil's bitch
21. jul 2007
1.165
0
36
Metropola
GS icon 7,2 je pa lep?
Pa še funkcionalen?
Ko ga vtakneš v USB port imaš še sosednjega zasedenega zaradi velikosti?!
aplauz.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Nekaj bodo morali storiti. Ocenjujem, da bo v prihodnosti čedalje več bundle ponudb. Plačal boš, recimo 39 EUR in za ta denar dobil spodoben ADSL internet + unlimited mobilni internet. Če zraven obesiš še IP TV, par mobilnih številk, IP telefonijo in zapakiraš v bundle za cca 50, 60 EUR, si pokril vse komunikacijske potrebe družine. So pa še druge opcije, ki jih lahko daš zraven kot free goodies.

Zakaj tako? Operaterji bodo skušali na lep način nase vezati čim več uporabnikov. Če boš imel pri enem vse storitve, po možnosti cela družina, boš dosti manj zagret za menjave ponudnika. Le-ta pa ti bo zaradi obsega poslov lahko nudil več ugodnosti kot sedaj.

Predpogoj: dobra mobilna infrastruktura, dostop do solidne fiksne storitve, skupni billing vsega, enotni račun, enotni customer support in še kaj.

Če se mene pita, to združevanje ima smisla samo za operaterje, ker prodajo več in imajo iste stroške, oz. jih v totalu znižajo. Za končne stranke je pa vseeno. Itak lahko vzamejo kar jim bolj paše od mobilnih in kar jim bolj paše od fiksnih/ISP. Za une 0,3 EURa bančne provizije za dodatno položnico ne bo nikogar kap.

Jaz verjamem, da brez težav mobilni operater lahko ostane povsem mobilni, brez da bi hodil srat v fiksno, oz. v ISP biznis. Tam je itak že masakr. Kable vlečt po sloveniji je drago, preprodajat Telekomove reči se ne splača, pa še tepst se z vsemi 15imi konkurenti (T-2, Telekomovi preprodajalci, kablaši), se ne splača.
In sam verjamem, da si mobilni internet vedno zasluži premium ceno in s tem višje donose. To, da so se nekateri spravili cene dumpat (ja, tudi M@), jih bo pa v riti zapeklo, ko jim bodo iste stranke nehale uporabljat storitve mobilne telefonije (ki prinaša 85% prihodkov) in jih nadomestile z VoIP preko price zdumpanega UMTSa. Kdor voli, nek izvoli.
wink-1.gif

Quadruple play je zame le še en buzzword, okrog katerega letajo telekomunikacijske muhe zadnja leta. UMTS se je izpel, sedaj je "in" čvekat o quadruple play. Jutri bo pa fajt Skype versus telefonija, vrata Skype-u pa na široko odpirajo ravno "telefonisti".
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Sandi_17

Zelenc'
1. maj 2008
2
0
1
hey..
končno sem našel eno temo ki se posveča mobilnemu internetu :p

zanime me če daje mobitel zunanje antene za usb modeme v posojo..
men doma signal močno niha med GPRS ter EDGE..in bi ta problem pomoje lahko rešil z anteno..
malo sem razočaran ker sem doma 13 km stran od mb in sem pričakoval bolši signal,ko sem se pa pritožil pa so rekli da že imajo v načrtu posodobit oz. izbolšati signal v nekaj mescih ( bog ne daj da bi kdo kdai povedal en konkreten datum, vsaj mesec !)

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Vse je stvar dogovora na prodajni enoti.
O rokih je pa težko govoriti, ker niso vedno v rokah operaterjev

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Da zasede tudi sosednji USB vhod ne bo ravno drzalo: obstaja kabel za priklop.
Eh, ti lepota, kako si minljiva........
:)

Lp

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Takle repeater meni za govor deluje zadovoljivo, za gprs (edge) pa sploh ne.
Imajo pa vse podatkovne kartice in usb škatlice zelo slabo anteno. Če imajo možnost priklopa zunanje antene, se signal bistveno izboljša, tako na 2G kot 3G. V mojem primeru je bil gprs z notranjo anteno na meji delovanja, umts pa ni bilo. Z zunanjo anteno je gprs signal do konca, umts pa zadovoljiv. Kartica pa je Globetrotter GT max 7.2 ready.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Ti je mogoče uspelo nadgraditi to kartico, da bi delovala z 7.2mbps na HSDPA?

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Ko sem nekoč naložil novo verzijo GT connect, tudi meni ni več videl kartice.
Odstrani driver (v device manager je verjetno rumen vprašaj) in dodaj novega od tule: login. Pri meni je pomagalo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Bitch_Muchanon pravi:
GS icon 7,2 je pa lep?
Pa še funkcionalen?
Ko ga vtakneš v USB port imaš še sosednjega zasedenega zaradi velikosti?!
aplauz.gif

He he he
smile-1.gif

Izbral si si najbolj grd modem za primerjavo, pozabil pa, da obstaja nekaj specifičnega: možnost izbire. In manj specifičnega: kabel USB kot podaljšek.
Če nekdo želi big size USB modem, je to njegova odločitev. Lahko pa izbere kaj lepšega. Stvar kupca.

Vsekakor pa bolje, kot da, khm, "izbira" med "nova pošiljka v juniju" in pogojno funkcionalnim PCI Express modemom, ki ga ne moreš stlačiti v klasične PCje pa tudi z mnogimi prenosniki se ne bo ujel.

No, ti že veš, kaj je najboljše...pa ne spet v zrak skakat. Mnoge stvari so pumpanje zelenih ali rdečih, nekatere pa so nič več ali manj kot dejstvo. A je s tem tako težko živeti?

Dejstvo je recimo tudi, da Simobilov 3G deluje počasi zaradi preobremenjenega omrežja, ki je posledica unlimited za 19 EUR. Boš zanikal? Seveda lahko. Ti bo kdo verjel? Določenih stvari se ne splača zanikati.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Zakja nateg, pač jim je zmankal zaloge zaradi veliko novih naročnikov
rolleyes-1.gif

Se povsem strinjam. Omrežje je pokazalo obstoj velikega števila novih naročnikov. Hudič je, ko se na kilsko štruco spravi 50 ljudi, a ne? Potem ostanejo lačni.