Instant ali simobil mobilni internet?

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik fara pravi:
Eno vprašanje za zaposlene pri mobitelu? Se predvideva gradnja kakšnih dodatnih baznih postaj na območju hoč?

Na območju hoč in slivnice mi je hitrost in odzivnost padla kr občutno. Sem klical na cc v mobitel, pa mi je tip na drugi strani dejal, da je to nekaj normalnega in da bo še mogoče bolj, kr bodo prišli novi naročniki.
confused-1.gif

Torej pred iztekom aneksa lahko pričakujem hitrost na nivoju gprsa?:)

Z storitvijo sem bil dosedaj več kot zadovoljen, zdaj pa ni več take hitrosti in odzivnosti..
Za vprašanja glede planov, padca hitrosti, itd. je najbolje da pokličeš na 041700700, poveš naslov, razložiš problem, sporočijo naprej, preverijo, ko dobijo odgovor pa te pokličejo in obvestijo.

Pa še to: ko praviš, da ti je "občutno padla hitrost"... lahko poveš konkretne številke, po kakšni hitrosti ti dela?
"Tip na cc" ti je pa verjetno razlagal, kateri dejavniki vplivajo na hitrost prenosa.

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
Citat:
Uporabnik fara pravi:
Eno vprašanje za zaposlene pri mobitelu? Se predvideva gradnja kakšnih dodatnih baznih postaj na območju hoč?

Na območju hoč in slivnice mi je hitrost in odzivnost padla kr občutno. Sem klical na cc v mobitel, pa mi je tip na drugi strani dejal, da je to nekaj normalnega in da bo še mogoče bolj, kr bodo prišli novi naročniki.
confused-1.gif

Z storitvijo sem bil dosedaj več kot zadovoljen, zdaj pa ni več take hitrosti in odzivnosti..
Za vprašanja glede planov, padca hitrosti, itd. je najbolje da pokličeš na 041700700, poveš naslov, razložiš problem, sporočijo naprej, preverijo, ko dobijo odgovor pa te pokličejo in obvestijo.

Pa še to: ko praviš, da ti je "občutno padla hitrost"... lahko poveš konkretne številke, po kakšni hitrosti ti dela?
"Tip na cc" ti je pa verjetno razlagal, kateri dejavniki vplivajo na hitrost prenosa.

Poklical, povedal problem..tip na drugi strani očitno ni razumel to kot problem in mi ni nič omenil, da bodo kaj preverili ali poklicali nazaj. Dejal je samo, da je to nekaj normalnega. V reklami ne povedo nič, da več nas bo, slabše bo.
smile-1.gif

Razlagat mi delovanja ne rabi, ker ga poznam dovolj dobro. Številke..pretestiram danes zvečer, pa napišem tu gor. Najbolj me moti odzivnost, ker rabi celo večnost da skomunicira...

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik fara pravi:
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
Citat:
Uporabnik fara pravi:
Eno vprašanje za zaposlene pri mobitelu? Se predvideva gradnja kakšnih dodatnih baznih postaj na območju hoč ?

confused-1.gif

Poklical, povedal problem..tip na drugi strani očitno ni razumel to kot problem in mi ni nič omenil, da bodo kaj preverili ali poklicali nazaj. Dejal je samo, da je to nekaj normalnega. V reklami ne povedo nič, da več nas bo, slabše bo.
smile-1.gif

Razlagat mi delovanja ne rabi, ker ga poznam dovolj dobro. Številke..pretestiram danes zvečer, pa napišem tu gor. Najbolj me moti odzivnost, ker rabi celo večnost da skomunicira...
Kot sem že napisala, pokliči še enkrat. Kar se tiče tvojega prvotnega vprašanja (če se predvideva nova gradnja), bodo preverili in te obvestili.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Imam eno vprašanje za uporabnike instant interneta!

Program, ki kaže porabo interneta ima dva stolpca, HSDPA in GPRS, ali se stolpca seštevata? Hvala!

PS: Predvidevam, da se, ker v nasprotnem primeru, bi lahko imel še enkrat večji limit, namesto 5GB, bi imel 10GB. Ampak zakaj imamo potem oba stolpca, BMK na kakšen način on vzpostavlja povezavo, važn je, da imam net., a ni tko? :)
Lp

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Ko smo že ravno pri mobilnem internetu, kako lahko oglašujejo pri Simubilu ta internet, če pa že 3 mesece iščem kak prekleman modem po skoraj celi sloveniji, pa ga noben prodajalec nima na prodaj!!! Sem klical na simobil,. pa pravijo da ne vejo kdaj bodo dobli nove
bonk.gif

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.570
29
48
fara, kaj misliš, da so lahko terenci-merilci v istem momentu, ko ti želiš informacije o maksimalni hitrosti povezave, jakosti signala, zasedenosti bazne postaje (BTS) oz. NodeB (UMTS) ter kapacitetah, lahko že kar na potrebnem mestu meritve?
Znano je, da je terencev premalo, to velja za vse operaterje. Že tako so vsak dan na cesti dolge ure. Pa tudi meritve so različno zahtevne.
Potlej, ko je informacija znana, pa je tudi potrebno to še skomunicirati nazaj v klicni center, Back Office, key accounterjem...in glede na to, da v CC vsak dan (ne glede na operaterja) pride tudi ogromno GLUPIH vprašanj, je konkretna vprašanja iz vsakodnevne mineštre pogosto težko izluščiti.
Nemalokrat se pa zgodi tudi, da stranke niti ne poznajo pojmov, kar podaljšuje čas reševanja.

Nazadnje urejeno:

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Kako je pa z lowdanjem torrentov se to da z Mobitelovem internetom?
In če je kdo stestiral lokacijo Portorož Lucija kako tam hitro šiba zadevca?

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ksz.
meni ni jasno zakaj ima usb modem samo npr. 1× dnevno povezavo HSUPA (do 1Mbps) pa še to samo za kakšno minuto, drugače pa mi dela na EDGE povezavi (večinoma do 40kbps
bonk.gif
), ali je Ljubljana tako slabo pokrita?

razumel bi, da sploh ni signala HSUPA in da mi vedno deluje na EDGE, ne pa da enkrat je signal potem pa ga ni (ali pa da mi internet deluje 10min potem pa ne deluje kakšnih 5min pa potem spet deluje pa ne deluje...
crazy1.gif
)

Nazadnje urejeno:

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
ksz.
meni ni jasno zakaj ima usb modem samo npr. 1× dnevno povezavo HSUPA (do 1Mbps) pa še to samo za kakšno minuto, drugače pa mi dela na EDGE povezavi (večinoma do 40kbps
bonk.gif
), ali je Ljubljana tako slabo pokrita?
Če te prav razumem, govoriš o tem, da uporabljaš HSPA na eni lokaciji. V tem primeru si kupi USB podaljšek (ali repeater, če je daljše kot 5m) in USB modem prilepi na okno oziroma tam, kjer ti najboljše lovi
smile-1.gif