Instant ali simobil mobilni internet?

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.077
136
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
tako je, pri m@ posodijo kot se pač dogovoriš. naj me nekdo popravi, ampak a ni tako da je pri simobilu v ozadju nek catch pri tem brezplačnem testiranju?

Sosed je vzel in ni nobenga catcha, potem je stvar obdržal in mu tudi teh 15 dni niso obračunal.

lp

Floki

Guru
6. sep 2007
10.100
3.158
113
jaz ga imam doma od mobitela pa dela za en jebeštrga lovi samo gprs in je počasen ko hudič.....je pa od simobila še slabši ker sem ga tudi sprobal

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
633
113
Če nimaš v bližini HSDPA bazne postaje potem ne moreš pričakovat čudežev. Meni npr. v LJ leti s 4 Mbit/s.
zmaga.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.100
3.158
113
Okolica trebnjega na začetku je deloval tudi HSDPA sedaj pa ne več

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Če nimaš v bližini HSDPA bazne postaje potem ne moreš pričakovat čudežev. Meni npr. v LJ leti s 4 Mbit/s.
zmaga.gif

Enako pri meni - M@, LJ, 4Mb/s
cheer.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Jaz sem sprobal že vse možne variante. M! je generalno najhitrejši in dobiš dobre hitrosti na največ lokacijah. T-2 imam sedaj in tam kjer dela dela čist ok (ljubljana za kake sestanke, pa doma na gorenjskem imam srečo ker je T2 relativno dobro pokrit, tako da če mi adsl pade se da tudi s tem preživeti). S! po ljubljani dela enako kot T-2, sicer je pa podobna tema kot T-2, s tem da T-2 ne dela, S! pa dela na edge-u... Ko potegneš črto je odvisno od tega kje misliš uporabljati. Če je to cela Slo potem je M! optimalen, če ti tam kjer rabiš vleče T-2 potem je ta price/performance (10eur proti 29eur je kar nekaj denarja), S! sem pa skenslal po dveh letih - takoj ko je vezava zapadla - nekako za sestanke po Lj tudi T-2 deluje, torej 10 proti 19 eur - ni logike da bi 9eur več plačeval za isto stvar. Mogoče ima kdo tudi sreoč in mu S! na mikrolokaciji vleče bolje kot M!, ampak generalno teh mikrolokacij ni prav veliko.
Aja pa še ena prednost T2 če ga rabiš tako kot jaz. Vzameš za npr. 1 mesec pa sprobaš kako deluje - tistih 10€ na mesec te ne ubije, če ti pa ni ok ga vrneš po enem mesecu, ali pa ko ga ne rabiš več - nimajo nobenih nadležnih vezav kot ostala dva. Torej če imaš že umts modem potem je to za sprobat če imaš tako specifiko kot npr. jaz.

WolfSLO

Pripravnik
20. avg 2007
183
0
16
Da ne odpiram nove teme zaradi težave
grin1.gif

Pri Instant internetu se mi je naredilo, da se mi ne poveže- pa čeprav GlobeTrotter pravi, da je povezan. V GlobeTrotter Mobility Manager-ju mi kaže uploading, downloadinga pa ne! Kot zgleda sem nekje prestavil neko nastavitev! Ali ima kdo kakšno idejo?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
633
113
Mogoče si v Globetrotter Connect-u kliknil avtomatic pri nastavitvah. Pri meni to povzroči da zadeva neha delat.
Treba je na roke vpisat:
username: mobitel
password: internet
apn: internet

george

Zelenc'
17. feb 2008
16
0
1
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
tako je, pri m@ posodijo kot se pač dogovoriš. naj me nekdo popravi, ampak a ni tako da je pri simobilu v ozadju nek catch pri tem brezplačnem testiranju?

Sosed je vzel in ni nobenga catcha, potem je stvar obdržal in mu tudi teh 15 dni niso obračunal.

lp

Gre za to, da sam plačaš prenos podatkov za tistih par dni, ko si testiral, ker ti sim-a ne posodijo. Samo modem dobiš, not pa daš svojo sim. Ceno za 1 kb pa si poglej v ceniku. Je kar občutno dražje, če nimaš zakupljenega prenosa podatkov.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.077
136
63
okolica mesta
Ne bo držalo. Zdraven je dobil tudi sim( se pravi novo št. ), skupaj z modemom, ker je zadevo potem obdržal so mu obračunali naročnino za pol meseca. To je na Simobilu možno samo pri paketu unlimited.

Lp

Nazadnje urejeno:

george

Zelenc'
17. feb 2008
16
0
1
Potem pa je itak ok. Važno je, da lahko zadevo sprobaš. Svetujem tudi nakup daljšega kabla za USB modem ( lahko 5m ) , ki si ga postaviš čim bolj na odprto mesto. V zaprtih prostorih UMTS ( HSDPA ) signal zelo pade, zato si modem postavi bolj k oknu, kjer imaš pogled proti oddajniku ( če je možno ) in bo sigurno hitrejši prenos. M@ ima s svojo pokritostjo prednost, pa tudi na terenu se izkaže za boljši, hitrejši in stabilnejši prenos. Ne glejte samo LJ, na selu je problem-tam kjej ne morejo imeti ADSL-ja. Zato se splača dati 29 evrov/ mesečno in ne bo bolela glava.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.077
136
63
okolica mesta
Hvala za nasvet. So mu že na S! tako svetovali in ga ima pri oknu, čeprav pravi da ni zazlike v treh metrih, če je stran od okna.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Da ne odpiram nove teme... Nekaj mi ni jasno pri teh internetnih ponudbah - a moraš biti tudi GSM naročnik pri operaterju kjer vzameš internet? Na mobitelovi strani recimo pišejo o dodatni sim kartici za podatkovni paket, tak da sploh ne vem več kak je s tem.

Sam nameravam it na simobil z GSM, na mobitelu pa bi vzel samo internet.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ne rabiš bit naročnik. telefoniraš s simotom, surfaš z mobitelom. nema veze. razen če pač pri mobitelu skleneš podatkovni paket, potem dobiš dodatno simko, ki jo vstaviš v modem in plačuješ porabo. ampak se ne splača. vzameš instant internet, dobiš modem, v njem simko in surfaš neomejeno za 29 evrov na mesec.

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
Eno vprašanje za zaposlene pri mobitelu? Se predvideva gradnja kakšnih dodatnih baznih postaj na območju hoč?

Na območju hoč in slivnice mi je hitrost in odzivnost padla kr občutno. Sem klical na cc v mobitel, pa mi je tip na drugi strani dejal, da je to nekaj normalnega in da bo še mogoče bolj, kr bodo prišli novi naročniki.
confused-1.gif

Torej pred iztekom aneksa lahko pričakujem hitrost na nivoju gprsa?:)

Z storitvijo sem bil dosedaj več kot zadovoljen, zdaj pa ni več take hitrosti in odzivnosti..