Internet Simobil vs. Instant Internet Mobitel

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Prej reset, ker je vse umrlo.
smile-1.gif

Ogo

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Lahko in ga tudi bo, ko bo na Telekomovem rednem ceniku in dejansko dostopen.

Kolikor vem TS zavezuje koncesija, da pokrije določen odstotek prebivalstva. Ampak to zdaj ne gre skupaj s tem, da je wimax že mrtev?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Mrtev ne pomeni, da ga ne bo. Se pa sprašujem, kdo ga bo uporabljal. Prenosne hitrosti so relativno primerljive s HSPA, pokritost pa tudi ne bo bogve kaj. Pa še tisto grdo anteno rabiš za sprejem in oddajo signala.
Prej ali slej bo UMTS padel še na 900 MHz, s tem pa bo tudi vsa rurala dobila HSPA mobilni internet. Takrat bo WiMAX res mrtev v pravem pomenu besede.

bles

Pripravnik
18. sep 2007
257
2
18
54
Citat:
Mrtev ne pomeni, da ga ne bo. Se pa sprašujem, kdo ga bo uporabljal. Prenosne hitrosti so relativno primerljive s HSPA, pokritost pa tudi ne bo bogve kaj. Pa še tisto grdo anteno rabiš za sprejem in oddajo signala.
Prej ali slej bo UMTS padel še na 900 MHz, s tem pa bo tudi vsa rurala dobila HSPA mobilni internet. Takrat bo WiMAX res mrtev v pravem pomenu besede.

Sem doma v kraju kjer ni mogoč xDSL, UMTS/HSPA ne vleče, EDGE dela na 80K. Načeloma mi je vseeno kaj bo, samo da bo.
Prek zraka torrenti verjetno ne bodo možno, ampak to vzamem v zakup.

JA vem vse ja samo še vprašanje časa, samo jaz čakam že 5 let :-(

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Je na M@ mogoče kaj omejen bandwith na enega uporabnika, ker sedajle sem nadgradil mojo Option GT Max na 7.2mbps, pa dobim maximalno tole:

Sem nekako upal na kaj več, glede na to da dvomim da je ob dveh zjutraj omrežje kaj obremenjeno.
Sem pa med Bežigradom in Jaršami. Povezalo se mi je z 7.2mbps, jakost signala pa je "Very good signal".

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
Citat:

V ZDA Sprint Nextel, kot tretji največji operater edini podpira WiMax. AT&T in Verizon Wireless ter Vodafone po svetu podpirajo LTE.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Je na M@ mogoče kaj omejen bandwith na enega uporabnika, ker sedajle sem nadgradil mojo Option GT Max na 7.2mbps, pa dobim maximalno tole:

Sem nekako upal na kaj več, glede na to da dvomim da je ob dveh zjutraj omrežje kaj obremenjeno.
Sem pa med Bežigradom in Jaršami. Povezalo se mi je z 7.2mbps, jakost signala pa je "Very good signal".
Tole je čisto normalen download. Tam nekje do treh megabitov na sekundo se dogaja, kaj več pa kvečjemu v testnem in optimalnem okolju. Zato pa so teoretične hitrosti in bodo takšne še dolgo. Pri uploadu vidim, da nimaš HSUPA kartice.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Ja Option GT Max 7,2 ready ne podpira HSUPA.
Sej hitrosti drugače sploh niso slabe ampak sem mislil, da je ozko grlo moja hsdpa kartica, ne pa omrežje ozr. tehnologija.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Ta tema je malce zastarela. Pravo vprašanje je Internet T-2 vs. Instant Internet Mobitel. Vem da ima T-2 še slabšo pokritost kot SiMobil, ampak kjer jo ima, mu vsaj dela kot je treba.

SyncMaster

Pripravnik
6. sep 2007
231
0
16
se mi zdi, da se premalo zavedate, da je pokritost ključna.

ko sem si kupil n988gb, sem se najbolj veselil tega, da bom kao srfal wireless (yeah all right, skoraj nikjer ne najdem odprtega). ne morem si niti predstavljat, da mi be na cedilu puščala še plačljiva možnost ...

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Vsekakor, ampak edini ki ima spodobno pokritost je Mobitel. SiMobil in T-2 sta v podobnem zosu, s to razliko da T-2 dela in ima slabo pokrtiost, SiMobil pa ima boljšo, ampak ne dela.

1GOR

Zelenc'
3. jul 2008
2
0
1
Zdravo!
Imam instant internet Globetroter Icon...Sem iz podeželja kjer mam gprs signal cca 70%, umts mi pa ne lovi(čeprav imaš na telefonu
2 črtici)
Se mi zdi na 4-ti strani sem zasledil ojačevalec gsm signala, ampak se meni zdi 170€ preveč za to da bi se mi mal signal zboljšal.
Zato me zanima če obstaja kj cenejšega (kar bi npr povezal na moj modem in potem in na zunanjo anteno ali kaj podobnega)?
Aja pa še neki me zanima: če se ne motim je tudi gprs/umts signal nekakšno valovanje, ali pač? Če je ali bi mi kaj povečalo signal
če bi kupil satelitski krožnik in namesto satelitske glave namestil moj modem(v primeru če ni alternative za katero vas sprašujem
v prvem vprašanju)?
Hvala za vaše odgovore!

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Če s telefonom loviš 3G potem preveri, če imaš prav nastavljeno v nastavitvah USB modema.

Jaz imam na Option GT Max takole :
icon.png

Obvezno mora biti izbrano "3G Only" in ne "3G Preferred", ker sicer ti izbere GSM omrežje, ki ima močnejši signal.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
ksz ...

No, danes sem se odpravil na Simobil, da bi si privoščil ta Unlimited interent paket in mi je gospodič tam povedal, da se zadeva trenutno ne prodaja in da nadgrajujejo omrežje. Kdaj bi naj blo spet možno pristopiti ni vedel, mene pa zanima, če to ve kdo od vas.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik Semantique pravi:
- Mobitelova pokritost prebivalstva s hitrim internetom je 75%. Kmalu jo lahko dvigne preko 90%, tudi na podeželju.
- Hitrost prenosa je nekajkrat višja kot pri najbolj uveljavljenem paketu ADSL in kabel (1024/256 kbps).
- Cena slednjih in Mobitelovega neomejenega paketa je podobna.
- Hitrost povezave je stabilna.
- Nobenih večjih pomanjkljivosti ni.

Zdaj pa resno vprašanje:
Bo Mobitelov internet ogrozil razvoj WiMAX-a?

Praviš 75% kaj? Meni 15km iz Maribora na ravnem odrtem, zraven avtoceste komaj kaj potegne 1 črtico UMTS signala (če sem veni), 99% laufa na GRPS, ta Mobitel internet je eno VELIKO sranje... Torej če 15km iz Maribora ne vleče potem nevem kje se skriva tistih 75 odstotkov pokritosti z HITRIM internetom? Torej živim v divjini?

Lp