Internet Simobil vs. Instant Internet Mobitel

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Če kdo še vedno živi v utopiji, da so PR-teksti objektivni, mu želim prijetno sobivanje s slovenskimi novinarkami - biserčki še večje objektivnosti.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
PR teksti so korektni, vsekakor pa je naloga novinarjev, da so objektivni. Vsekakor je neumno pričakovati, da bo neko podjetje preko svoje PR komunikacije pisalo članke, ki hvalijo konkurenco ali kritizirajo lastno ponudbo. Primerjave so naloga novinarjev, PR sporočila pa so jim vir oziroma (naj bi bila) eden izmed virov.

PR izhaja iz interesov lastnega podjetja, novinar pa naj bi skrbel za objektivnost in uravnoteženost informacij. Če medij zgolj copy/paste objavi PR sporočilo to ni problem firme, ki je poslala PR sporočilo. So ga oni objavili? So komu merili s pištolo na glavi?
Objavil ga je medij, prostovoljno. Če se urednik odloči, da bo objavljal copy/paste pa je to problem kredibilnosti medija.

Logika je ista, kot da bi ti prišel v trgovino, vsaka hostesa reklamira svoje kosmiče in ti bi kupil vseh pet vrst, čeprav jih morda sploh ne rabiš. Razumen človek se najprej vpraša, kaj potrebuje, preveri ponudbo in se odloči. Mediji prevzamejo del te naloge z uporabnikov na svoja ramena. Namesto, da ljudje sami presojajo xy ponudb, skušajo zaupati tistemu, kar objavi bojda neodvisni medij. S tem prihranijo čas. Predpogoj pa je zaupanje mediju, le-to se gradi na dolgi rok in - da - tudi z objektivnostjo zapisov.

Nazadnje urejeno:

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Evo js sm tud končno dočakal simobilov usb modem. Morm rečt da sem bil najprej mal razočaran saj mi je prvih 15 minut počas delal in prekinjal. Prvi speedtest je bil 150kbps download in 40kbps upload. Zadnjih pet testov pa dela konstantno na 1800kbps d. in 180kbps u.. Če bo delal naslednjih 15 dni na takšnem nivoju pol bo kar vredu. Niso nič zaračunal priključnine (nevem zakaj) tako da smo še prišparal 15€.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Kje se nahajaš? Priključnina je 12eur
wink-1.gif

mirkop

Pripravnik
13. mar 2008
103
0
16
Pri meni na viču dela SIMOBIL vedno slabše in slabše. ko mislim, da pa slabše več ne more biti, pa je še slabše. res nisem zadovoljen in mi je žal da sem šel na simobil.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Kje se nahajaš? Priključnina je 12eur
wink-1.gif

Gospodnična za pultom je rekla, da priključnine ne bo zaračunala. Ok ql. Niti nisem spraševal zakaj.
smile-1.gif

Nahajam se pa v centru Maribora.

mirkop

Pripravnik
13. mar 2008
103
0
16
Pri meni je priključnina prišla s položnico ca. 3 tedne po priključitvi in sicer 12 EUR.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Dons že bolj v kurcu dela vse skup. Nisem prebral cele teme. A mislijo pri simobilu v bližnji prihodnosti kaj vlagat v omrežje?

Ava

Zelenc'
4. jun 2008
12
0
1
Jaz sem slišala že več ljudi, da so s tem Mobitelovim Instant Interentom zadovoljni. Baje, da je kar ok in tut sama razmišljam, da ga nabavim...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Nič bluzit. Poskusite sami enega in drugega ter se odločite. Zastonj test je možen pri obeh operaterjih.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
buče d.o.o. meni edge dela normalno, nimam pa umtsja

Ja men dela večino časa bolj bogo pa mam umts/hsdpa.
crazy1.gif

Razmišlam, da bi šel do takrat dokler ne uredijo omrežja še na amis.

KANGARO

Zelenc'
6. jun 2008
7
0
1
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
buče d.o.o. meni edge dela normalno, nimam pa umtsja

Ja men dela večino časa bolj bogo pa mam umts/hsdpa.
crazy1.gif

Razmišlam, da bi šel do takrat dokler ne uredijo omrežja še na amis.

Ja ne vem no...meni dela v LJ v BTC-ju precej dobro. Res je da moras UL testirati nekoliko dlje in hitro ponoviti, da ti dvigne RAB na 384kbit/s. Če imaš kaj za upload-at je treba testirat vsaj 30s skupnega prenosa da ti dvigne do te hitrosti.
Sem pa opazil, da je včasih prenos res slab, tam do 300kbit/s. Ko sem kartico potegnil ven iz PC-ja in jo dal nazaj je zopet delovalo normalno.

Ima še kdo podobne izkušnje??'

lp

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Ava pravi:
Jaz sem slišala že več ljudi, da so s tem Mobitelovim Instant Interentom zadovoljni. Baje, da je kar ok in tut sama razmišljam, da ga nabavim...

Neee!!! Močno odsvetujem.
evil.gif

V bistvu se le bojim, da se mi bo zgodilo isto kot pri zelenih.
V nekaj mesecih se je prenos zdesetkal
jezen.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Da pokažem mojo žalost.

Ne razumem zakaj mi ne dela vsaj normalno. Mam HSDPA, signal odličen...

"Res je da moras UL testirati nekoliko dlje in hitro ponoviti, da ti dvigne RAB na 384kbit/s. Če imaš kaj za upload-at je treba testirat vsaj 30s skupnega prenosa da ti dvigne do te hitrosti."

Dej mal obrazlož tole (UL pa RAB).