Internet Simobil vs. Instant Internet Mobitel

KANGARO

Zelenc'
6. jun 2008
7
0
1

Ja glede na tole kar si ti poslal je pa res slabo. A si sigurn, da je tole HSDPA. Ping in vse ostalo zgleda, kot da testiras UMTS R99.
UL- upload
RAB 384 pomeni nosilec, ki ti je dodeljen v upload smeri s hitrostjo 384kbit/s
Poskušaj še s kakšnim drugim prenosom, recimo ftp download...ali pa si poskušaj kaj "potegnit" dol z različnih serverjev hkrati.
lp

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Razmišlam, da bi šel do takrat dokler ne uredijo omrežja še na amis.
Zrak ne bo nikoli zamenjal žice. Pri brezžičnem prenosu signala se tisti mali frekvenčni spekter, ki ga ima licenziranega mobilni operater, porazdeli na vse uporabnike na nekem območju.

Pri prenosu podatkov po žici, ima 1 uporabnik na voljo CELOTEN frekvenčni spekter žice. (pustimo ob strani razne PCM, ki izumirajo)

Koliko GB pa preneseš na mesec?

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik KANGARO pravi:

Ja glede na tole kar si ti poslal je pa res slabo. A si sigurn, da je tole HSDPA. Ping in vse ostalo zgleda, kot da testiras UMTS R99.
UL- upload
RAB 384 pomeni nosilec, ki ti je dodeljen v upload smeri s hitrostjo 384kbit/s
Poskušaj še s kakšnim drugim prenosom, recimo ftp download...ali pa si poskušaj kaj "potegnit" dol z različnih serverjev hkrati.
lp

Včasih mi piše UMTS včasih pa HSDPA. Tud delovanje osnovnega surfanja mi deluje počasi tako da že počas izgubljam živce. Tud ftp mi deluje počasnej kot prej, ko sem mel wireless od soseda.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Citat:
Uporabnik Ava pravi:
Jaz sem slišala že več ljudi, da so s tem Mobitelovim Instant Interentom zadovoljni. Baje, da je kar ok in tut sama razmišljam, da ga nabavim...

Neee!!! Močno odsvetujem.
evil.gif

V bistvu se le bojim, da se mi bo zgodilo isto kot pri zelenih.
V nekaj mesecih se je prenos zdesetkal
jezen.gif

Brez skrbi. Network ima še več kot dovolj zaloge kapacitet in ne bo počepnil. Se pa hkrati dela na še dodatnih kapacitetah in baznih postajah.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
To je res, Instant internet uporabljam skoraj od začetka, nihanja v hitrosti prenosa so resnično minimalna, signal pa tudi vedno nekje najdeš. Kaže, da se omrežje dobro drži, in tako bo - predvidevam - tudi ostalo.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
- Mobitelova pokritost prebivalstva s hitrim internetom je 75%. Kmalu jo lahko dvigne preko 90%, tudi na podeželju.
- Hitrost prenosa je nekajkrat višja kot pri najbolj uveljavljenem paketu ADSL in kabel (1024/256 kbps).
- Cena slednjih in Mobitelovega neomejenega paketa je podobna.
- Hitrost povezave je stabilna.
- Nobenih večjih pomanjkljivosti ni.

Zdaj pa resno vprašanje:
Bo Mobitelov internet ogrozil razvoj WiMAX-a?

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Ne, če bo imel wimax odprte porte.
grin1.gif

M@ nima WiMAX-a, ga ma pa TS na njihovih baznih... če ga pa lahko M@ koristi pa ne vem :S

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Ja sej to vem da nima M@ wimax-a.
Samo moj odgovor je bil na "Bo Mobitelov internet ogrozil razvoj WiMAX-a?". No po mojem ni skrbi, ker Telekom je itak obvezan da izgradi wimax omrežje če ne ga bo apek po riti.
grin1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Ne, če bo imel wimax odprte porte.
grin1.gif

Blokiranje nekaterih portov je in ostaja. Razlog je v tem, da ti operater zaračuna ves promet, torej vso količino. Dovoljevati dohodni promet pomeni, da se takoj najde kar nekaj uporabnikov, ki se silno čudijo nad količino prenesenih podatkov. Res je. Ko bo enkrat unlimited totalno razširjen, bo to preteklost. Za zdaj pa je velika večina uporabnikov na plačljivih kilobajtih in zato tudi razlogi za tovrstno varnostno blokado ostajajo pred željo parih uporabnikov po vseh možnih odprtih portih.
Še vedno pa deluje večina aplikacij. Zase lahko povem, da mi uTorrent fino deluje. VPN, email, www in chat tudi. Kaj druzga pa res ne rabim.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
No zase pa lahko povem da uTorrent mi tudi deluje vendar pa so prenosi maximalno 3kb/s.
grin1.gif

Zdaj če so porti res zaprti samo zaradi dobrobiti uporabnikov, potem pa omogočite tistim, ki se zavedamo "nevarnosti" odprtje portov.
grims-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Zaprti so samo iz tega razloga. Par klikov in so odprti vsem. Segmentirano pa se ne bodo odpirali enim, drugim pa ne. Ko se bo, se bo vsem ali pa nikomur.

bostjank

Pripravnik
22. maj 2008
88
7
8
Ali bo Integral internet za zasebne uporabnike kdaj omogočal shranjevanje POSLANIH sporočil. Slednja se namreč nikamor ne shranijo? Nemara bi bila dobrodošla vsaj opcija, da se vsa poslana sporočila samodejno pošiljajo še kot kopija na uporabnikov poštni račun, potem pa se s pravili lahko uporabnik sam znajde naprej... Podobno omogoča default poštni klient v Nokijinih Symbian aparatih (denimo pri IMAP podpori).

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Trenutno prenos podatkov pri Simobilu ne dela
bonk.gif

Tako ne dela ne interent nepošiljanje MMSjev.
Ne vem al je vse skupaj počepnilo ali....
redface-1.gif