Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Natančno istega. Lastništvo je vsak do 1/2, etažna lastnina ni vpisana. Po podatkih iz UE sta ob popisu bili dve stanovanji v samostojni hiši. Sem včeraj dobil termin z GURSa, so poklicali iz Lendave.
Torej, možakar je svetoval da naj gremo na UE in uredimo, da mi (žena kot lastnik) živimo v večji enoti, tast pa v drugi manjši enoti. Tako vsak lastnik živi v svoji enoti in ni solastništva med enotami. Na osnovi tega vsak plača samo 0.15% davka za svoj del. Na UE je še povedala, da na terenu tega ne preverjajo v kateri enoti kdo dejansko živi.
Gospa na UE mi je še obljubila potrdila o tem po pošti da jih nesem na GURS.
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Pr meni ni vidno, da je garaža v hiši ocenjana na 0,5. Ampak je vrednost skupna z hišo. Kje si to videl??? Če imaš pa garažo posebej, kot samostojni objekt, je pa lahko ocenjena na 0,5.
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
ja.. pol je pa tako, da ima garaža svoj del ene stavbe. 0,5%. Pri meni v hiši je v skplopu enostanovanjske hiše in ni nikjer v izračunu videti kakšen je %. Če je skupna vrednost zato vija, pa ne vem.
Vidiš, take ovce naši politiki rabijo. Da jim je smešno, ko jim denar na suho iz žepa vlečejo.Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Sorry, meni je to smešno na kubik... Ob nakupu flata ti pogojujejo garažo, potem pa takole... Ajde, da bi bil ločen objekt še nebi rekel...
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Zakaj sploh tisti, ki dejansko ne oddajate stanovanja, razmišljate o ''virtualnem najemu'' za izognitev višji stopnji nepremičninskega davka? Namreč stroški dohodka od oddaje stanovanja v najem (20% najemnine) bodo na oko enkrat višji od 0,5% nepremičninskega davka. Kakšne izjeme sicer obstajajo, ampak so redke. Lahko čaraš, da je najem samo pol leta, kar je dovolj za upoštevanje 0,15% stopnje, ampak s tem si potem nekje na ravni 0,5% davka. Razen seveda, če se greste investicije v obnovo stanovanja, potem to spremeni zadevo. Da ob vsem tem niti ne omenjamo prijavljanje najema na GURS in ostalih zadev (po novem še energetske izkaznice, pa sem prepričan, da to ni zadnja zadeva s katero bi država še kaj pocuzala iz ''tajkunov'').
zdaj pa že nehaj, boš ostal brez konkurence.Citat:
Uporabnik sad pravi:
Kaj bom jaz naredil? Verjetno nič, kar je bili potrebno sem že (poskrbel za čim nižjo osnovo). V bistvu sem v istem govnu kot ti, le da mi to ni smešno.