Sej že plačaš (hint, nedavna podražitev), samo da je tam pravnoformalno lepo zavito v eno stvar.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
To je isto kot če bi plačal pri avtu posebej za motor in karoserijo.
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Mogoče sem nerazumljivo napisal. Nihče (niti davčna) mi ne zna povedat koliko znaša znesek najemnine da lahko rečejo da je tržna (in ne netržna). Lahko pa mi ti pomagaš ko obvladaš trženje, hočem rečt najemnine, mislim trženje najemnine, al kaj že....200 EUR, 300 EUR ali mogoče 279,80? Torej, kakšen znesek naj bo na najemni pogodbi da bo davek po 0,15? 2,5 sobno stanovanje v KR, 95 m2, trenutno dano v najem za 0 EUR (najemnik-sorodnik pokriva stroške in plačuje v rezervni sklad).
Hvala.
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Od GURS vsi pričakujete občutno preveč. Žal tudi država, saj so jim dali skoraj nemogočo nalogo.
Gurs mora vse podatke za obdavčenje nepremičnin sestavljati iz različnih virov. Ima dve lastni evidenci Kataster stavb zemljiški kataster, katere mora spariti z zemljiško knjigo (lastništvo) ter CRP (stalni in začasni naslovi).
In čisto logično je, da nekdo, ki pred leti ni uredil svojih nepremičninskih evidenc sedaj na veliko jamra. Zelo podobno je z bivališči - CRP je očitno šele po novem uredil, da se lahko oseba prijavi na posamezno enoto stavbe (etažo). Prej se je prijavila pač na naslov in to je to. Pa še marsikaj bi lahko našli!
Problem je tako predvsem v nepremišljenem zakonu, ki je spisan predvsem iz stališča "koliko bomo dobili" in ne iz stališča "ali je to izvedljivo".
Tako, da so GURS dobro namočili v drek!
Krivi smo v prvi vrsti državljani, ker to norčevanje politike in državnih inštitucij prenašamo. Državni aparat (in pravzaprav celotni JS) si je pri nas utrdil sloves, da so "modre" krvi. Reveži, ki pravzaprav dajo svojo kri za podložnike.Citat:
Uporabnik lanos pravi:Strinjam se, da je očitno ta GURS namočen v "drek", so si pa tud sami krivi, ker so slabo/katastrofalno pripravili neke sistemske rešitve.