Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Po številu prodanih enot oz. dosedanji proizvodnji so zadaj. Spredaj sta v bistvu samo Tesla in Renault-Nissan.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Jezos 2021, kaj res tak dolgo traja razvoj tako izdelanih tehnologij, kot je elektromotor, baterijski sklop in ICE? Al malo tipajo trg?
PHEV in HEV je slepa ulica,Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Po številu prodanih enot oz. dosedanji proizvodnji so zadaj. Spredaj sta v bistvu samo Tesla in Renault-Nissan.
Kar se mene je ravno Renault zadaj. En sam model, nobenega PHEV, nobenega HEV, sicer ne glih svež avto n ze glih svežo tehnologijo ...
Prodajne številke bodo še dolgo irelevantne. Važno je, da gre tehnika naprej.
Citat:
Uporabnik N75 pravi:
PHEV in HEV je slepa ulica,Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Kar se mene je ravno Renault zadaj. En sam model, nobenega PHEV, nobenega HEV, sicer ne glih svež avto n ze glih svežo tehnologijo ...
Prodajne številke bodo še dolgo irelevantne. Važno je, da gre tehnika naprej.
problem teh hibridov je premalo električnega dosega,
mogoče edino i3 rex s katerim narediš na elektriko več kot 100km
Citat:
Takšen ali drugačen dostop do tehnike imajo vsi, lep primer je GM ki je lepo praktično cel pogon dal narediti LGju. Tehniko tako ali drugače lahko kažejo tudi v motošportu. Za nas smrtnike je pa pomembno samo, da pridemo do všečnega EVja po ugodni ceni. Renault Zoe in Nissna Leaf potem pa dolgo nič.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zato me čudi, da gre razvoj EV vstran od PHEV modelov, ker avta ki bi imel 500km+ na baterije ne vem če bi kupil, veliko raje bi 100km EV + REX, ker pri prvem modelu tovoriš zraven baterije, ki jih itak ne izkoristiš in samo dodajajo težo.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj i8 ga tudi ima
glede na to da so bili med redkimi z dizel hibridom, mogoče tudi tu kaj uspejo,
... snoči se je en "policijski funkcionar" z motornim spremstvom vozil po Barceloni s Teslo s plavimi lučmi na strehi ... mogoče pa niso tako zaničCitat:
Uporabnik SJTV1 pravi:... Poglej polizdelke od Tesle.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj i8 ga tudi ima
Citat:
Uporabnik Spajky pravi:
... snoči se je en "policijski funkcionar" z motornim spremstvom vozil po Barceloni s Teslo s plavimi lučmi na strehi ... mogoče pa niso tako zaničCitat:
Uporabnik SJTV1 pravi:... Poglej polizdelke od Tesle.zadnje verzije (T2) ....
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zato me čudi, da gre razvoj EV vstran od PHEV modelov, ker avta ki bi imel 500km+ na baterije ne vem če bi kupil, veliko raje bi 100km EV + REX, ker pri prvem modelu tovoriš zraven baterije, ki jih itak ne izkoristiš in samo dodajajo težo.
Tole bi se pa strinjal s tabo,in mene tudi čudi,kako da je i3 edini avto na trgu z ReX-om...