Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
A ni dovolj že da pogleda na deklaracijo izdelka? Če zadeva vsebuje sojo, bo to tam pisalo. Tudi če piše, da jo lahko vsebuje v sledovih, bi jaz bil pazljiv in raje gledal za kakšnim drugim izdelkom.
Imaš kar nekaj proteinov kateri ne vsebujejo soje ipd. (pojdi v the nutrition, maxximum ipd.).....če si morda še na kaj alergičen vzameš izolat in neutralen okus. Da nisi gledal herbalife, oni imajo dosti izdelkov kateri vsebujejo sojo.
Citat: Uporabnik bizi pravi:
@Feler pravi, da jih tudi v tujini ne merijo. Jaz o tem nimam pojma. Pa tudi, če jih v tujini merijo, od tega ne bom nič imel, ker si krvnih analiz ne bom delal v tujini.
Nisem zasledil kje v EU to merijo, in kje imajo naprave da zmerijo velikost delcev....jest še vedno upam da se nekje v SLO to da izmeriti, vendar verjetno bolj neuradno...iščem informacije pa ne pridem do njih.
Citat: Uporabnik bizi pravi:
Kako pa vejo, kakšne delce ima holesterol, če jih ne merijo?
Pri tako visokem holesterolu bi ti pa že priporočal, da greš na ultrazvok vratnih žil, kjer se vidi, koliko tega holesterola se je že pripopalo na žile.
Sej pri nas ne vejo, ker merijo samo na podlagi formule med hdl,ldl in trgileciridi. Tiste forje kjer ti iz prsta kri vzame in ti takoj na mestu zmeri je pa še bolj mimo, ker tam pa niti trigleciridev ne morejo zmeriti.
Citat: Uporabnik philips pravi:
A ni dovolj že da pogleda na deklaracijo izdelka? Če zadeva vsebuje sojo, bo to tam pisalo. Tudi če piše, da jo lahko vsebuje v sledovih, bi jaz bil pazljiv in raje gledal za kakšnim drugim izdelkom.
Seveda piše, samo dostirkat se zgodi, da se med pretipkavanjem sploh na splet kaj izgubi. Pri alergijah pa se žal ni za hecat.
Da pošlje v trgvino sem mislu, ker če pregleda 10trgovin, po 10izdelkov... V trgovini morda že na pamet vejo kaj v tej smeri. Zato so tam, da pomagajo In če si bodo vzel 10min časa, bodo vrjetno dobil novo stranko...
Vprašal sem ker na pečeno ali kuhano sojo nisem alergičen, ampak se ji vse eno izogibam po izkušnji z sojinim mlekom. Pregledal sem par proizvodov, pa tudi če so se imenovali sirotkini proteini so vsebovali tudi sojo. Se bom še poglobil v iskanje, hvala vsem za nasvete.
To je sicer amaterski članek, ampak so v njem zbrani linki do dejanskih, znanstvenih, raziskav.
Nekaj citatov, ki se jih splača izpostaviti, za tiste bolj "lene":
Citat:
Despite half a century of research there is still no evidence that natural saturated fat (like butter, eggs etc.) is anything but completely safe to eat.
Some people still claim that weight loss studies do not show any advantage for low carb diets. Unbelievably enough, that is what many so called experts still believe.
It’s either ignorance or science denial.
There are at least 18 modern scientific studies of the highest quality (RCT) that show significantly better weight loss with low carb diets:
As far as I know the opposite has never been shown: low carb has never lost a weight loss trial significantly. This means that low carb is winning versus the failed low fat/low calorie advice by 18-0!
Sem zdaj opazil, da ni striktno extra deviško, ampak enkrat sem nekje bral, da je oznaka deviško tudi ok, pač glavno je, da je hladno stiskano...tole še ima sicer oznako bio, če pa je ali ni....pa je konec koncev vseeno, saj kokos baje ni tako občutljiv na vplive iz okolice
Aja...pa samo 400ml je, my bad.
Saj tole, ko si ga ti dal, je tudi kul ja, ampak mislim da je cena 10+
Če koga zanima...je zdaj to kokosovo olje v tušu v "akciji", če ste člani tuš kluba, ga lahko izberete med svojih top10 izdelkov in potem je cena 7.99 za 400ml, ugodno! Velja pa potem ta cena, če se ne motim, do februarja 2014
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.