Hrana v medicini prihodnosti

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ghee si ne delaš sam doma? Je sila enostaven postopek in itak ti ostanejo samo maščobe, tak da načeloma tudi ni problema, če ni maslo najvišje kvalitete.

Kokosovo maslo imaš tisto "iz hoferja"? Ko je ene 8 kock not, cca 200g, cena 2 ojra?

Malce si še poglej "bulletproof coffee", super zadeva, jaz sem začel prakticirat in je res uporabna zadeva, lepo se že dopoldan rukne 800kcal pa je kasneje manj skrbi za hrano, pa še energijo ti našopa. Do 14h sploh nič ne jem, samo to ruknem.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Nope, ne delam...vem da bi bilo ceneje, samo ga lahko pri temperaturi mislim da biksneš in potem ni OK...ne vem točno, nisem tistga potem do konca prebiral. Kokosovo maslo je znamke EDEN (10 kock po 20g)...ga imajo po vsej večjih trgovinah. Nekateri si ga tudi delajo sami, ni tako težko. V hofru pa kupujem skuše v olju pa sardele v olju...so TOP. Jest pa moram tam med 2200-2500kcal....dobim v teh treh obrokih, za v službo si za s sabo naredim zjutraj v 5 minutah....sploh napram prej ko sem imel urejeno da sem jedel 6-7x na dan mi je zdej na keto 10000x lažje in mi je že to TOP
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Zajebat ne moreš kaj preveč, ker ni težko zadet temperaturo. Prvič se še mogoče loviš, pa čudiš zraven, v drugo pa je že rutina. Pač vret ne sme, morajo biti le manjši "mehurčki", jaz delam na 3 na elektro plošči, 20min pa fertik. Vseeno so tu v igri maščobe, ki zdržijo visoke temperature, tako da se ni za bat
wink-1.gif

Če imaš tole kokos mast: http://primavita.bitbox.de/images/produkte/987_1.jpg rajši premisli o uporabi, gre se namreč za rafinirano olje, priporočljivo pa je, da se uporablja zgolj extra deviško olje, in podobne kvalitete:

http://www.marksdailyapple.com/coconut-oil-health-benefits/

Citat:
The choice is clear – steer clear of the refined stuff and stick with organic virgin coconut oil.

Če te zanima, ima, mislim da, najcenejše extra deviško olje Tuš, cca 8 ojra za 450ml, kar je zelo poceni, vsi ostali so namreč 10+

2200-2500kcal bi bilo za mene nebesa..malo mi gre na živce, da moram toliko jesti :/

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Če te zanima, ima, mislim da, najcenejše extra deviško olje Tuš, cca 8 ojra za 450ml, kar je zelo poceni, vsi ostali so namreč 10+

To je pa res ugodno. Katera znamka pa je? Verjetno ne Tuševa?

Update: že našel.

3830045370014-Cobio-kokosovo-olje.png

To je kvalitetno. Grem danes v nabavo.
zmaga.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ne, to ni to
wink-1.gif

upam, da še niši šel v štacuno, bom vmes poiskal pravo olje. Sam ga kupujem v tuš extra, in od tam imam podatek o ceni, če je v "navadni" tuš trgovini druga cena, pa ne vem, da ne kdo rekel, da sem ga nasral s ceno
smile-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Malce si še poglej "bulletproof coffee", super zadeva, jaz sem začel prakticirat in je res uporabna zadeva, lepo se že dopoldan rukne 800kcal pa je kasneje manj skrbi za hrano, pa še energijo ti našopa. Do 14h sploh nič ne jem, samo to ruknem.

Katero kavo uporabiš?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Evo, to je to olje:

http://shrani.si/f/a/98/3e00ChVr/wp20130904001.jpg
http://shrani.si/f/2k/qs/4zzgIfrK/wp20130904002.jpg
http://shrani.si/f/2b/Wm/1grrwPNm/wp20130904003.jpg

Sem zdaj opazil, da ni striktno extra deviško, ampak enkrat sem nekje bral, da je oznaka deviško tudi ok, pač glavno je, da je hladno stiskano...tole še ima sicer oznako bio, če pa je ali ni....pa je konec koncev vseeno, saj kokos baje ni tako občutljiv na vplive iz okolice
wink-1.gif
Aja...pa samo 400ml je, my bad.

Saj tole, ko si ga ti dal, je tudi kul ja, ampak mislim da je cena 10+

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Katero kavo uporabiš?

Muller (slabe 6 ojre):

http://shrani.si/f/2M/UB/2MSk9eRF/wp20130904004.jpg
http://shrani.si/f/1M/OW/CdQa679/wp20130904005.jpg

Boljše pri nas nisem našel, oz v DM še moram it pogledat, drugje pa nimajo ravno nekih pametnih kav...mogoče reskiram enkrat ojre, pa naročim prav Bulletproof kavo, da vidim, če je res toliko boljša kot ostale...

8g zrn + 250ml vode + 80g masla + 20g kokos olja + 10 MCT olja (v prahu), does the job nicely
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Meni osebno je mogoče malce preveč grenko, tako da če iznajdeš kak način ("zdrav"), da se zadevo naredi bolj sladko, se priporočam (cimet sem že probal, ne pomaga kaj dosti). Je pa res, da sploh nisem pil kave do zdaj, tako da za nekega pravega kafetkarja, bo pa mogoče ta način kave še preveč sladek (zaradi masla)

Pravijo tudi, da če človek ni navajen maščob, predvsem kokosa (MCT), je pametno začeti s manjšo količino, drugače se lahko želodec upre, jaz sem prvič ruknil s 50g masla, 20g kokosa, pa ni bilo težave, naslednjič pa sem kar naložil polno dozo
smile-1.gif

Srečno
smile-1.gif

Biciklari

Pripravnik
13. sep 2012
558
0
16
Naj vam nekaj bo jasno!
10.gif

Od vseh maščob je najbolj zdrava DOMAČA SVINJSKA MAST!
zmaga.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Sem naredil testno mešanico, z 20g kokosa in žlico ghee-ja, brez masla, MCTja nimam. Slaba žlička medu pomaga proti grenkobi. Potem vse zblendal in ven pride kot kakšna bela kava.

Okus zelo dober. Tudi ta kava je očitno visoke kvalitete, ker ni vplivala negativno name, kot povprečne čip kave, ki me naredijo le nervoznega (nisem kafetkar). Občutek podoben kot od guarane. Tako da bomo probali še zjutraj na tešče
smile-1.gif
.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Koliko sem bral, bi naj bil problem kav v vsebnosti "mycotoxins", zaradi njih bi naj kava vplivala slabo na človeka, na tiste ki pač vpliva slabo, oz bi prišlo do padca "boosta" čez nekaj časa in seveda potrebe po še več kave
wink-1.gif

Tudi absorbcija kofeina bi naj bila bolj enakomerna, zaradi visoke vsebnosti maščob je namreč prebavljanje toliko daljše.

Win win v vsakem primeru, očitno pri nas res živimo pod kamnom (skale itak nimamo), da takšne stvari niso popularne. Pa je to prišlo od američanov, katere vsi kurcajo kako prehrano imajo...

PS, med žal odpade, mora biti nekaj, kar ne prekine posta, torej no OH, no B, no alko
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik perofero pravi:
darjan ti si objavljal teste. Koliko je to v €?

Če se še prav spomnim....košta en test 13 ojra. Ampak polovico tistih cifer je brez pomena, zato bi lahko nekdo testiral samo za TG in HDL pa bi pomoje prišlo kakšna 5 ojra. Namreč edino, kar je važno pri tistih cifrah, je razmerje med TG in HDL. Ali pa velikost LDL delcev, ampak takšnega testa še pri nas nisem zasledil.
Mogoče v AT?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Mislim, da se trenutno nimam bat, da bi me prej ruknil infarkt, kot tebe. Sam imam razmerje 0.42, ti pa 0.78

Še članek na to temo, oz na temo razmerij in zakaj je važno TG/HDL razmerje:

Better Know Your Triglyceride/HDL Ratio if You Want to Prevent a Heart Attack
http://www.yourmedicaldetective.com/public/523.cfm

Citat:
is now believed that the triglycerides/HDL ratio is one of the most potent predictors of heart disease.

A Harvard-lead study author reported:

High triglycerides alone increased the risk of heart attack nearly three-fold.

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Tudi ta kava je očitno visoke kvalitete, ker ni vplivala negativno name, kot povprečne čip kave, ki me naredijo le nervoznega (nisem kafetkar).

Katero kavo imaš? Ker mene tudi 'navadna' kava dela nervoznega in je zaradi tega ne pijem.