HOFER - zakaj NE grem več !!!!

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Jest pa pogresam na koncu ki ti izdelek porine do konca sanka, da imajo tisto pregrado ki jo premaknes da novi kupec ne mesa izdelkov z tvojimi, to je bilo vcasih moderno pa tega kr ni vec, samo vsi te zivcno cakajo.

Sem pa opazil delbil v maxiju v mercatorju spodaj, to majo kr ene dripce ki niti ne pozdravi, kot i racuna izdelke se kr tm z enim tipom pogovarja, mislim stacuna dost zrihtana pa na nivoju, ampak tisti zaposleni pa ko najvecji bebci.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kot običajno pa so v ZDA svetlobna leta naprej...

Za vsako blagajno je vrtlijak z vrečkami, kamor blagajničarka zlaga izdelke. Na koncu zavrti zadevo za 180 stopinj, ti plačaš, vzameš vrečke in greš.

Walmart, Whole Foods.... povsod je enako.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Sveža prigoda iz medvoškega Mercatorja:
Torku primerna količina ljudi in artiklov. Ob 19:55 se spomnijo montirat tik-zak terminale in odklopijo vse POS terminale. Občasno se je dalo plačati s kartico, občasno je bilo treba na bankomat po gotovino. Trgovina se je spraznila šele ob 20:30

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.640
215
63
Kranj
ROFL

ljudje bodo crknili za teh -10% ob torkih, ko bi prihranili veliko več v LIDLU, HOFERJU, LECLERCU IN ŠPARU.

MERCATOR je izmed vseh trgovcev NAJDRAŽJI.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.035
1.947
113
to je res tragikomedija. ubijajo se za tisto ceno, ki je pri konkurenci normalna čez cel teden. v merkatorja nisem nikoli pretirano hodil, občasno po kak kos, zdaj pa še to ne ker so ukinli hitre blagajne in jih nadomestili z avtomatskimi, predvsem pa zaradi tistih njihovih blesavih pik. ja gospa fali vam 3 centi pa dobite qurčevo piko! joj ress??? ja pol pa še bom nekaj!! hmmmm.... franca kere žvake naj vzamem? tote...ne tote...eh ne tote delajo karies, rajši one....eh grem rajši po čokolado....
uf-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Ko smo že pri čakanju in vrstah ... danes me je spet pogrelo v lekarni. Farmacevtke (3 so delale) vse po vrsti, kot da so v slow-motion mode. Poleg tega pridejo ženske v lekarno kupovati take in onake kremice, tako da se farmacevtka z eno takšno baburo ukvarja po 10 minut.

Se mi zdi, da je vedno hujše v lekarnah. Kartice zvestobe, zbiranje "jabolk", razna kozmetična svetovanja ... in potem se hodijo tja kratkočasiti babure, ki nimajo nobenega bolj pametnega dela kot preizkušati kremice ... na koncu pa itak nič ne kupijo ali pa gredo po pol ure ven s polno vrečko gratis vzorcev.

Kje so časi, ko si v lekarni dobil samo zdravila in medicinske pripomočke ...
tongue-1.gif

2 besedi imam zate, spletne lekarne.

http://www.lekarnar.com/

Jaz vse tule jemljem, res pa ne dobiš robo na recept jasno.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
ROFL

ljudje bodo crknili za teh -10% ob torkih, ko bi prihranili veliko več v LIDLU, HOFERJU, LECLERCU IN ŠPARU.

Se popolnoma strinjam, ampak če si v Medvodah, potem imaš na voljo samo Mercator. Najbližji Hofer je v Šk. Loki (en se v Medvodah gradi), za vse ostalo je Kranj ali Ljubljana.
In ko pri 5 članski družini skuriš 400/mesec, se 10% na letni ravni pozna toliko, da lahko otroku kupim računalnik.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.523
795
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Sveža prigoda iz medvoškega Mercatorja:
Torku primerna količina ljudi in artiklov. Ob 19:55 se spomnijo montirat tik-zak terminale in odklopijo vse POS terminale. Občasno se je dalo plačati s kartico, občasno je bilo treba na bankomat po gotovino. Trgovina se je spraznila šele ob 20:30

Kam so pa v Medvoskem Mercatorju stlacili se Tik Tak blagajne? Ze tako imajo tam okoli blagajn tako natlaceno, da se sploh ne da ven iz stacune priti, ce nisi dobil zeljenega artikla in bi sel rad samo mimo
smile-1.gif
...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.832
559
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Tudi če gre za antikraja čip gre očitno za nek smart RFID čip, ki prodajalcu točno pove kaj si ukradel! Namreæ stvari ti ne odlepijo dol ampak ostane gor in tisti skenerji na koncu blagajne čisto nič ne piskajo!
grin1.gif

V bistvu je to zelo poceni in butast "čip", ki je sposoben edino, po domače "biti namagneten ali razmagneten". Zakaj ne piska, ko ti pokasira izdelek? Si opazil, da po (ali pred) tem, ko ti prebere črtno kodo z izdelkom potegne po določeni površini na pultu? No, takrat se zadeva razmagneti in zaradi tega ne piska.

Citat:
Za proti kraji so tisti magnetni "gumbi" ki jih prodajalec odstrani preden greš od blagajne.

Povprečna večja trgovina tipa Interspar, Mercator uporablja (takole iz glave) najmanj 5 različnih tipov zaščite pred krajo. Poleg že omenjenih nalepk so to "magnetni gumbi", "magnetni zamaški", "magnetne objemke", "magnetne škatle"... Vendar edino nalepke ostanejo na izdelku po nakupu, ostale zadeve se odstranijo in vrnejo trgovcem.

Citat:
Torej tako in drugače, ne vem čemu je to namenjeno je pa dejstvo da JE to RFID čip ki nosi "neke" informacije ... kaj točno naj bi pa bilo zadaj za to RFID kodo bo pa kakšen trgovec povedal (jst bi rekel da je namenjeno sledljivosti blaga v logističnem smislu - torej od skladišč do police).

To ni RFID čip, saj njegov princip delovanja ne temelji na radiofrekvenčnih valovih, temveč na magnetnem valovanju in ne nosi nikakršnih informacij.

Že omenjeno sledenje izdelkov v trgovini se sicer marsikje dosti testira in razvija, vendar je do implementacije v vsakdanje življenje še daaaleč, saj je ekonomski vložek v tovrstno sledenje prevelik in učinkovitost še (pre)majhna. Bodo pa trgovski centri enkrat v prihodnosti opremljeni z informacijskim sistemom, s pomočjo katerega bo prodajalec vedel, koliko kosov določenega artikla se v danem trenutku nahaja na polici, koliko v skladišču in koliko jih tava po trgovini, prav tako pa se bo RFID uporabljal za namene plačevanja izdelkov. Vendar tega danes v nobeni trgovini v Sloveniji ni, prav tako pa ne poznam trgovske mreže na svetu, ki bi to tehnologijo tako izkoriščala.

Mah jaz sem imel čisto v vsaki trgovini že pri vhodu problem ker mi je vedno piskalo, da sem nekaj ukradel. PA ŠE V TRGOVINO NISEM PRIŠEL
jezen.gif
sem imel kar strah v trgovino hodit kdaj bo pisalo.
In potem me po enem čudežu spet varnostnik povabi v njihove prostore in mi pozabi rečt naj izpraznim žepe in ti hudič piska in potem me pregleda in vidi denarnico a takih pa mi ne prodajamo kje ste jo dobili? Ma ne vem. Gre z loparčkom čez njo... piska
shocked-1.gif

Imela je ta antikraja nalepko všito v blago in je bilo očitno premalo razmagneteno.

Aja pa firmi imamo RFID čitalce. Tak črn je v obliki solze. Z njim se prijaviš/odjaviš, plačaš malco/pijačo/kavo...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Avtomatske blagajne so super, če greš v dvoje. En skenira, drugi pa zlaga v vrečko. Gre zlo hitro čez.

Ja madona no a je treba delat iz p*zde kozolc, na avtomatsko greš z manj izdelki, postaviš košaro sprehodiš tiste par izdelkov skoz in jih daješ v vrečo, kje rabiš še koga madona... Jaz moji pustim da se igra, 2 je sam za gužvo pa hitreje pride do napake....

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni je tudi večkrat piskalo, dokler mi ni prekipelo in sem prosil varnostnike v Europarku da preiščejo kaj piska. Pol ure sta z ročnim iskalcem preverjala vse živo in na koncu ugotovila, da je piskala zaščita v teniskah, ki jo v Hervisu niso dobro razmagnetli.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ja? Problem... kje?

Ne seksaj kjer jes. Popolnoma sprejemljiva zahteva - je pa res, da bi morali zahtevati, da samo en da odpoved.

sad

Guru
24. avg 2007
21.320
9.937
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ja? Problem... kje?

Ne seksaj kjer jes. Popolnoma sprejemljiva zahteva - je pa res, da bi morali zahtevati, da samo en da odpoved.
Aja?
In kje si pobral, da je to čisto normalno?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.267
156
63
Celje
Daleč od tega, da je to normalno, ampak to se ne dogaja le v Hoferju. Poznam primer, ko se je podobno zahtevalo v enem izmed Intersparov...

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
ROFL

To je res, ampak ima pa največjo izbiro (poleg Leclerca, beri dalje).
Pa da ne bo kdo mislil, da sem stopil v bran Mercatorju, nisem. Zgoraj omenjeni Leclerc (Rudnik) ima večinoma enako ali pa zelo podobno robo, kot Mercator, s precejšnjo razliko v ceni. Sicer si nisem zapomnil vseh cen, vem pa, da povsem identični (!) Fructalov hruškov 1,5 litrski sok (v kartonasti embalaži) v Mercatorju (v akciji!) stane 0,99 centov, v Leclercu pa 0,82 - 15% vrednosti na kartico. Kar pa na koncu predstavlja skoraj tretjino cenejši izdelek ... pa to nikakor ni edini cenejši izdelek. Jih je mnogo, mnogo več ...
V KR Leclerca ni. Imamo pa vse ostalo in to kar podvojeno, potrojeno ...
13.gif

Nazadnje urejeno:

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
ROFL

Se popolnoma strinjam, ampak če si v Medvodah, potem imaš na voljo samo Mercator. Najbližji Hofer je v Šk. Loki (en se v Medvodah gradi), za vse ostalo je Kranj ali Ljubljana.
In ko pri 5 članski družini skuriš 400/mesec, se 10% na letni ravni pozna toliko, da lahko otroku kupim računalnik.

Sej nam bodo naredili Hofer v Medvodah, mislim da mora bit jeseni že narejen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.461
7.155
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ja? Problem... kje?

Vazno da se direktor hoferja lahko poroci s tajnico. ze dobro kavico kuha
evil.gif