HOFER - zakaj NE grem več !!!!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
se opravčujem če sem te narobe razumel... jebat ga...

drugače pa zakaj minuto pred šihtom če greš lahko 5 minut prej, vse opraviš mirno, brez nervoze, panike...
Zakaj bi avtocesto popravili v enem mesecu, če lahko 5 mesecev...

Viš, zdaj vemo od kod šalabajzija na oblasti. Ja, od volivcev, od kod pa...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Sposobna blagajničarka je bistveno hitrejša kot samopostrežna blagajna, poleg tega si med tem, ko ona kasira zložim stvari. Če grem na samopostrežno blagajno si moram kasirat in zlagat sam. Druga reč je, da si s tem trgovci znižujejo stroške in delo prelagajo name. Nenazadnje me moti, da me potem še varnostnik gleda kot kriminalca, ki si hoče nabasat žepe in snema še par kamer.... nope, mene tam ne bodo videli. Če mi dajo 15 % popusta bom pa premislil.
1.) Sposobna blagajničarka je predej redka žival pri nas
2.) Vzameš izdelek iz košarice, greš mimo senzorja, daš v vrečko. A pri tebi ta drugi korak res dodatnih 10 sekund vzame?
3.) Noben te ne sili na avtomatsko blagajno. Nit druge ne. Je popolnoma svobodna odločitev.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tega pa nisem vedel... kako to sploh zgleda? Mislim na RFID čipe na obstoječih izdelkih... Na kartonu mleka si recimo ne predstavljam, kje je.

Pa treba bo še rešit za postrežno blago (delikatesa).

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ponedeljek in četrtek = akcije Hofer in Lidl. To pomeni, da po 9h nimaš kaj tam iskat. Razen kako uro pred zaprtjem.
Folk je konflikten u pm ... ko sem kupoval ene izvijače v akciji, sem malo kopal po lagerju in vzel tri komplete, pa me ena starka začne kregat, da s tem nepravično jemljem drugim kupcem. Hvalabogu se mi ni dalo komentirat.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nič ne vem o tem, da bi to imela večina izdelkov, sam sploh ne poznam nobenega.

Sicer pa ima RFID čipe Big Bang na veliko izdelkih, ampak jih seveda sami lepijo gor - to je tista velika debela nalepka s črtno kodo, ko jo odtrgaš vidiš na spodnji strani čip.

Podobna zadeva je bila v ABC karticah, v karticah nekaterih hotelov...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
RFID čipi so že zelo majhni, evo vam ga na sliki.
hitachi-mu-chip.jpg

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A potem daš v isto vrečko šampone in sir, sadje, salame, pralni prašek, tablete za pomivalca?
WTF, kar daj, jaz se imam preveč rad in tudi na vonj hrane dam kaj. Zelo me moti naglica na blagajnah. Pa moti me, da nimajo stalnega asortimana (pač ciklajo na 3 meesece) in v glavnem eno vrsto oz. blagovno znamko (mesnine, pivo, mlečni izdelki, ribe...)

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Ko smo že pri čakanju in vrstah ... danes me je spet pogrelo v lekarni. Farmacevtke (3 so delale) vse po vrsti, kot da so v slow-motion mode. Poleg tega pridejo ženske v lekarno kupovati take in onake kremice, tako da se farmacevtka z eno takšno baburo ukvarja po 10 minut.

Se mi zdi, da je vedno hujše v lekarnah. Kartice zvestobe, zbiranje "jabolk", razna kozmetična svetovanja ... in potem se hodijo tja kratkočasiti babure, ki nimajo nobenega bolj pametnega dela kot preizkušati kremice ... na koncu pa itak nič ne kupijo ali pa gredo po pol ure ven s polno vrečko gratis vzorcev.

Kje so časi, ko si v lekarni dobil samo zdravila in medicinske pripomočke ...
tongue-1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Hm?
13.gif

BMK, vse gre v eno (ali več, odvisno od količine kupljenega), še nisem videl koga ki bi si na blagajni sortiral kupljeno. Sicer pa, kaj ima zaj to veze.....

Ker se pritožuješ nad hitrostjo blagajničark, pač dela tako kot mora. Stvari enostavno zložiš nazaj v voziček in potem greš do namenskega pulta, ki je v teh trgovinah 2 metra stran od blagajn in počasi zlagaš v vrečko, ne rabiš skrbeti, da bi slučajno kaj padlo iz pulta.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A potem daš v isto vrečko šampone in sir, sadje, salame, pralni prašek, tablete za pomivalca?
WTF, kar daj, jaz se imam preveč rad in tudi na vonj hrane dam kaj. Zelo me moti naglica na blagajnah. Pa moti me, da nimajo stalnega asortimana (pač ciklajo na 3 meesece) in v glavnem eno vrsto oz. blagovno znamko (mesnine, pivo, mlečni izdelki, ribe...)

pri hoferju imaš vse blagajne tako oblikovane, da lahko super parkiraš voziček zraven, in zložiš stvari v voziček direkt ko jih poskenira

potem pa imaš tako fino zadevo, ki se ji reče polica, ki je 2 metra stran, in lahko vse zložiš not v vrečke/škatle/whatever poželiš...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.241
4.215
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Tega pa nisem vedel... kako to sploh zgleda? Mislim na RFID čipe na obstoječih izdelkih... Na kartonu mleka si recimo ne predstavljam, kje je.

Pa treba bo še rešit za postrežno blago (delikatesa).

Sej ga niti ne vidiš, za potrebe proizvodnje in internega nadzora je precej izdelkov opremljenih z RFID tehnologijo. Načeloma je sicer tole specifično za vsak izdelek, ampak se ga da BP vgradit tudi pod barvo ker je lahko tanjši kot papir. Jasno tele stvari delujejo bolj kot ne "kontaktno" in jih ne moreš skenirat s par 10 cm kaj šele s par m.

Imaš pa na raznih dražjih izdelikih skoraj vedno še poleg črtne kode tudu RFID kodo, to sem videl že na vseh dražjih žganih pijačah, britvicah, praških itd. ... in ne tukaj ne govorimo o "antikraja" čipu ampak pravem RFID, je pa nekako kot ena debelejša nalepka .. ko odlepiš je spodaj vidna kovinska "črtica".

Sicer je glavni problem branja RFID čipov odboj od kovine, sicer se da rešiti težavo (z različnimi frekevencami) ampak ne za vse izdelke; dokler ne bo standarda, da v trgovski embalaži ne bo smelo biti nobene odbojne kovine ki se "javi" na določeni frekvenci oz. spektru so tole še vedno bolj kot ne "sanje".

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.267
156
63
Celje
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Imaš pa na raznih dražjih izdelikih skoraj vedno še poleg črtne kode tudu RFID kodo, to sem videl že na vseh dražjih žganih pijačah, britvicah, praških itd. ... in ne tukaj ne govorimo o "antikraja" čipu ampak pravem RFID, je pa nekako kot ena debelejša nalepka .. ko odlepiš je spodaj vidna kovinska "črtica".

To, kar si videl (črne ali bele nalepke s kodo zgoraj/spodaj in kovinsko črtico) so zgolj navadni "antikraja" čipi. V večini trgovskih centrov so z njimi zavarovani vsi izdelki, ki so bolj zanimivi za krajo (konkretno je pri pijačah tako, da so večinoma zavarovani izdelki s ceno >15€ in kakšni Jegri, Ballantinesi). Verjami, da RFID zadev proizvajalci (še manj pa prodajalci) ne bodo na izdelke štepali, če od tega ne bodo imeli konkretne koristi. Tako recimo zgoraj omenjeni Big bangovci skoraj zagotovo ne lepijo RFID čipov, ampak so tisto po vsej verjetnosti navadna varovala (ne bom pa trdil, ker jih nisem videl)... Ker...kakšno korist pa bi imeli, če bi jih lepili?

sad

Guru
24. avg 2007
21.320
9.937
113
No, meni se je Hofer zameril, ker ni bilo izdelka v akciji. Pa da ne bo pomote, bil sem prvi v trgovini zjutraj. Tako da, sedaj grem z bolj kritičnim občutkom v Hofer. Isto Lidl.
Kupujemo pa večinoma v teh dveh. Ne moreš verjet koliko ceneje je proti Mercatorju in Šparu. In to kljub temu, da imam Špar čez cesto.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.241
4.215
113
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:

To, kar si videl (črne ali bele nalepke s kodo zgoraj/spodaj in kovinsko črtico) so zgolj navadni "antikraja" čipi. V večini trgovskih centrov so z njimi zavarovani vsi izdelki, ki so bolj zanimivi za krajo (konkretno je pri pijačah tako, da so večinoma zavarovani izdelki s ceno >15€ in kakšni Jegri, Ballantinesi). Verjami, da RFID zadev proizvajalci (še manj pa prodajalci) ne bodo na izdelke štepali, če od tega ne bodo imeli konkretne koristi. Tako recimo zgoraj omenjeni Big bangovci skoraj zagotovo ne lepijo RFID čipov, ampak so tisto po vsej verjetnosti navadna varovala (ne bom pa trdil, ker jih nisem videl)... Ker...kakšno korist pa bi imeli, če bi jih lepili?

Tudi če gre za antikraja čip gre očitno za nek smart RFID čip, ki prodajalcu točno pove kaj si ukradel! Namreæ stvari ti ne odlepijo dol ampak ostane gor in tisti skenerji na koncu blagajne čisto nič ne piskajo!
grin1.gif

Za proti kraji so tisti magnetni "gumbi" ki jih prodajalec odstrani preden greš od blagajne.

Torej tako in drugače, ne vem čemu je to namenjeno je pa dejstvo da JE to RFID čip ki nosi "neke" informacije ... kaj točno naj bi pa bilo zadaj za to RFID kodo bo pa kakšen trgovec povedal (jst bi rekel da je namenjeno sledljivosti blaga v logističnem smislu - torej od skladišč do police).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.523
795
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Nekateri so odstranljivi... drugi pa so nalepljeni in se jih samo deaktivira oz. razmagneti... zato je ponavadi v pultu oz. pod njim zadeva, kamor naj ne bi polagal placilnih kartic magnetnim zapisom. Ravno to je tudi razlog, da vcasih kaksna kartica neha delovati, ker je preblizu tega "razmagnetilnika"
smile-1.gif
...

Nekatere nalepke izgledajo nekako takole:
etiketa_-barkoda.JPG

druge pa izgledajo kot nekaksen kovinski trak pod etiketo ...
inotec-barcode-security-gmbh-rfid-etiketten-255152.gif

bluhm-systeme-gmbh-rfid-etiketten-342238.gif

Pod nalepko je lahko RFID šip, lahko pa je tudi bolj enostaven način za preprečevanje kraje ...

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Tele malo debelejše nalepke, na katere se natisne cena, ime artikla itd. imajo s spodnje strani nekakšne žičke, zgleda kot eno tiskano vezje.
Tele nalepke se dobavljajo na kolutih in so vse prazne, potem jih pa s posebnim tiskalnikom naprintaš. Pred petimi leti še niso imele nobene druge funkcije kot to, da so piskale ob izhodu, če si jih slabo razmagnetil
evil.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
No, meni se je Hofer zameril, ker ni bilo izdelka v akciji. Pa da ne bo pomote, bil sem prvi v trgovini zjutraj. bolj

Klasična fora, znana tud v AT. Majdič, pred mnogimi leti: Pioneer 1000 DEM v akciji za 500 (DEH ... pa še neki, v glavnem top roba takrat). Sem bil gor ob 8, ko so odprli. Ja, ampak robo so že razprodali ... Evo, temu se reče brzina ... LOL

Ampak sem šel še vseeno kdaj gor ... pa tudi kaj kupil
cheer.gif

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
Razen Spara in Merkatorja - ima še kak drug trgovec avtomatske blagajne? Ste jih že kje v Tušu videli?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.267
156
63
Celje
Citat:
Tudi če gre za antikraja čip gre očitno za nek smart RFID čip, ki prodajalcu točno pove kaj si ukradel! Namreæ stvari ti ne odlepijo dol ampak ostane gor in tisti skenerji na koncu blagajne čisto nič ne piskajo!
grin1.gif

V bistvu je to zelo poceni in butast "čip", ki je sposoben edino, po domače "biti namagneten ali razmagneten". Zakaj ne piska, ko ti pokasira izdelek? Si opazil, da po (ali pred) tem, ko ti prebere črtno kodo z izdelkom potegne po določeni površini na pultu? No, takrat se zadeva razmagneti in zaradi tega ne piska.

Citat:
Za proti kraji so tisti magnetni "gumbi" ki jih prodajalec odstrani preden greš od blagajne.

Povprečna večja trgovina tipa Interspar, Mercator uporablja (takole iz glave) najmanj 5 različnih tipov zaščite pred krajo. Poleg že omenjenih nalepk so to "magnetni gumbi", "magnetni zamaški", "magnetne objemke", "magnetne škatle"... Vendar edino nalepke ostanejo na izdelku po nakupu, ostale zadeve se odstranijo in vrnejo trgovcem.

Citat:
Torej tako in drugače, ne vem čemu je to namenjeno je pa dejstvo da JE to RFID čip ki nosi "neke" informacije ... kaj točno naj bi pa bilo zadaj za to RFID kodo bo pa kakšen trgovec povedal (jst bi rekel da je namenjeno sledljivosti blaga v logističnem smislu - torej od skladišč do police).

To ni RFID čip, saj njegov princip delovanja ne temelji na radiofrekvenčnih valovih, temveč na magnetnem valovanju in ne nosi nikakršnih informacij.

Že omenjeno sledenje izdelkov v trgovini se sicer marsikje dosti testira in razvija, vendar je do implementacije v vsakdanje življenje še daaaleč, saj je ekonomski vložek v tovrstno sledenje prevelik in učinkovitost še (pre)majhna. Bodo pa trgovski centri enkrat v prihodnosti opremljeni z informacijskim sistemom, s pomočjo katerega bo prodajalec vedel, koliko kosov določenega artikla se v danem trenutku nahaja na polici, koliko v skladišču in koliko jih tava po trgovini, prav tako pa se bo RFID uporabljal za namene plačevanja izdelkov. Vendar tega danes v nobeni trgovini v Sloveniji ni, prav tako pa ne poznam trgovske mreže na svetu, ki bi to tehnologijo tako izkoriščala.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.446
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Ko že o trgovinah. Kar gre meni res na živce so kakšni mesarji, ki ne znajo normalno zrezka odrezati.
bonk.gif

Mu rečeš 4 svinjske zrezke, tenke....pa ti odreže takšne kose, da je na enem koncu 0,5 cm debel, na drugem pa 2,5cm. Tako je bilo npr danes s puranom. 60 dag zrezkov, čisto neuporabnih. Porabil sem 20 minut, da sem nekako uredil obrezal, prerezal..., da sem dobil 5 majhnih zrezčičev.

Ne vem no. Delo mesarja je rezanje mesa. Bi človek pričakoval, da bodo znali lepo urediti...če ne naj mi pa reče, da ne zna oz. se mu ne da in naj mi da cel kos mesa, pa bom sam razrezal.