HOFER - zakaj NE grem več !!!!

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik Blaz pravi:
Itak ko en cas delas za blagajno in gre mimo tebe taka kolicina ljudi se prej kot slej zacnes sprasevat ce je 3/4 folka prizadetega, al se samo dela idijote.
467716-post_slo.gif
Res.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.226
3.586
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
A zato v Hoferju ne dobijo zaposlenih? Vabijo z nekam visokimi plačami med drugim.
Večina si delo v trgovini še vedno predstavlja kot šetanje med policami in klepetanje s poznanimi strankami. Hofer nima takega sistema dela, pa težko dobi slovenske tradicionalne deloholike v službo.

Sicer pa osebno me v trgovinah zelo redko spravijo v slabo voljo. Ko grem kupovat, si pač vzamem čas.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.861
6.616
113
Citat:
Uporabnik panaque pravi:
Nisem še v nobeni štacuni videl tako hitrih blagajničark, kot jih imajo v Hofru. Še predno zložiš robo v vrečko, ti že vrača denar, ko vidi kateri bankovec boš potegnil. Tudi robe ti ni potrebno zložiti vse na trak, ampak samo po en komad in ostalo pustiš v vozičku.
Res so hitre. Občutek imam, da jim tudi avtorizacija kreditnih kartic deluje hitreje - ko v Mercatorju vidiš, da bo nekdo pred teboj plačal s kartico, takoj računaš na minuto, dve dodatne zamude (in po možnosti še več poizkusov).

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:
Pridem v Hofer na Celovški (isto v vseh poslovalnicah ki sem bil) pa dve blagajne odprte, na vsaki pa vrsta do pol trgovine !!!! WTF ???
Kaj pa ostale blagajne ??? Prodajalke pa lepo filajo robo not, namesto da bi odprle še kako blagajno !!!
Ena debela se guzi neki okrog pa pol kr v skladišče popiha.

FOLK PA DOBESEDNO NORIIIIIII !!!!!!!!!

Tile v Hoferju so pa res prizadeti..... sploh ne znajo poslovati !!!!!

NIKOLI VEČ ME NE VIDIJO !!!!!!!!!

Zgleda, da ne znaš pravi čas izbrati. Jaz grem večkrat v Hoferja in imam vedno maks štiri stranke pred sabo.
Na tvojo žalost delajo ljudje, ki imajo tudi drugo delo in ne samo sedeti na blagajni.
In v taki situaciji malo poglej okoli sebe kako se stranke obnašajo/te. Mene je vedno sram, ko se začne nekdo dreti iz vrste kot da je glavno tele. Malce razumnosti in olike pa lahko pokažete, če seveda zmorete.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.690
1.190
113
Titograd
Fak, pa kaj res folk ne more potrpeti sekunde, vsi že pobezljani? Ne merim na avtorja teme, ampak na ostale, ki so se lepo nalepili sem. Osebno mene v Hoferju moti ravno to, da je vse skupaj tak hitro, da ti dobesedno meče stvari..... pa pyzdo no, daj mi normalno stvar, nisem pes da mi mečeš
bonk.gif

Pri Lidlu so tudi zelo hitri, ampak ok, tam je vsaj nekaj več prostora pri blagajni, če opraviš malo večji nakup in ti ni treba loviti stvari, ki bi lahko zaradi metanja padle na tla.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Se ti vidi, da si iz kamniškega konca - Tuševci (v našem koncu prej Vele in Kočna) so res počasni.
Kar zadeva hitrost, je Lidl res zakon. In ker malo poznam tudi ozadje - pri njih merijo čas, ki ga blagajnik porabi ...
stupid-1.gif
Hebat ga, v Mercatorju ne merijo, pa vidimo rezultat.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.675
342
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Se ti vidi, da si iz kamniškega konca - Tuševci (v našem koncu prej Vele in Kočna) so res počasni.
Kar zadeva hitrost, je Lidl res zakon. In ker malo poznam tudi ozadje - pri njih merijo čas, ki ga blagajnik porabi ...
stupid-1.gif
Hebat ga, v Mercatorju ne merijo, pa vidimo rezultat.

Po hitrosti na blagajni je Lidl zakon - roke tako hitro šibajo mimo skenerja, da skoraj ne moreš slediti. Če je ljudi preveč, takoj zazvoni zvonec (število pritiskov na zvonec pokliče določenega blagajnika), stalen kontrole, nadzor vsega neposredno iz Salzburga (uravnavajo tudi temperaturo klime). Vsi ostali se pri tem skrijejo.
Slučajno jih dobro poznam, ker smo sosedje, službeno pa sem imel (razen Tuša in Hofra) priložnost solidno spoznati ozadja vseh trgovcev. In Lidl je zakon. Med neživilskimi pa DM Drogeriemarkt.
Res - vsaka čas, kar zadeva kupce, se pa vprašaš o turbo kapitalizmu.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.701
3.239
113
v lokalni ostariji
res svaka čast tem ki znajo ljudi nazaj v suženjstvo spravit

svaka čast lidlu ki skrbi za vse iz avstrije. svaka čast...

joj krava najbrž že komej čakaš da ti šef pove da zdaj boš pa lahko delal 12 ur brez malce, brez odmora, moral boš biti visoko produktiven in če ne boš dokončal projakta, za katerega zdaj potrebuješ 10 dni v 1/2 dneva dobiš nogo. res svaka čast kapitalistom, ki izkoriščajo ljudi

uf kok je to luštn... a ne? uživat ko vidiš kako jih jebejo... seveda ti, kao intelektualac, lepo v pisarni in se smejiš... pa tudi zate raste palica... samo da bo takrat ko tebe udari veliko večja in bolj boleča... ne vem če boš takrat govoril svaka čast...

v glavnem: hofer, lidl so čisto ok, vendar prehitri na blagajni. zmečejo tiste artikle da kar leti vse po luftu, ne morš lepo pospravit posortirat po vrečkah (po blagovnih skupinah) nč... sam brzina... meni je leclerk čist ok. tudi merčkator, špar, tuš....

kar se avto blagajn tiče: veliko jih je ki jih nove tehnologije zanimajo, se pa še ne znajo obrnt... morda so prvič za blagajno... me pa zanima kako boste vi, ko boste 60 stari, in bo nekaj novega, prvič videnega, pa boste vi počasni... aja saj res takrat bo že pisalo: ni za starejše od 60... boste veseli?

malo več strpnosti, potrpljenja... pa bo... ok ne rečem če klepetajo in gledajo v luft. to tudi mene pogreje. če pa delajo in je malo gužve pa je treba sekundo dve počakati...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Sortiranje po vrečkah ? Jaz enostavno namečem vse notri, pa doma sortiram, tudi zaradi drugih kupcev se hočem čim prej spraviti iz vrste.

No res pa eni mislijo, da jih bodo tudi pri nakupu jogurta obravnavali kot da so kupili avto.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Hofer v Šiški je res hudo obremenjen. Pri nas v Litiji si TAKOJ na vrsti.
smile-1.gif

Sej si povsod takoj na vrsti. Sekundo gor ali dol, sploh ce potem nekaj ur zabijes na forumu. Leclerc nima pozvoni_gor_dol politike pa si vedno v minutki cez. Pa tudi trgovka ti ne zmece vsega v 3. Za nekaj centov cenejsi nakup pa ne mislim pozirat vsako neumnost
ne-ne-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz pa nimam težav s temi nakupovalnimi verigami, le zadnjič sem v Hoferju videl, da sta se blagajničarki skregali pred strankami in je potem samo ena blagajna delala, druga pa se je šla mulit v skladišče.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.675
342
83
www.kacnje.eu
Kaj pa zdaj tebe meče, da mi to očitaš?
Roke stran od turbokapitalizma pravim jaz. In sovražim takšno izkoriščanje. Vidim kako delajo, videvam šefe ... poznam zadevo. In pravim - ne hvala.
So pa najhitrejši na blagajni, o tem govorimo. In to je dejstvo.

Ker pa sem med bolj potrpežljivimi ljudmi, lahko kdaj tudi malo počakam v Tušu, pa prav tako preživim.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.701
3.239
113
v lokalni ostariji
se opravčujem če sem te narobe razumel... jebat ga...

drugače pa zakaj minuto pred šihtom če greš lahko 5 minut prej, vse opraviš mirno, brez nervoze, panike...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.690
1.190
113
Titograd
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
A ti mogoče pri blagajni sortiraš po vrečkah?

Hm?
13.gif

BMK, vse gre v eno (ali več, odvisno od količine kupljenega), še nisem videl koga ki bi si na blagajni sortiral kupljeno. Sicer pa, kaj ima zaj to veze.....

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
V glavnem sam delam v slovenski trg. verigi. Najbolj hecno je, ko se največji kmet čez vse stranke zadere, brez kakršnekoli vljudnosti:" Dj še eno blagajno poklič". Pa a si neumen al kaj ti je, vsi blagajniki smo noter. In tip reče da vsi odzadej kofetkajo. Nismo mi krivi da se je nekdo odločil postavit 15 blagajn, zaposlenih za blagajne nas je pa samo 4. Tudi naši nadrejeni nam počasi dajejo navodila za hitrejše delo na blagajni, samo bog pomagaj če folk ne dojame. Vsako stvar v svojo vrečko, v izrednem počasnem posnetku, vmes si še ozmerjan kaj si tako hiter, kaj se greš, da mu mečem stvari v roke. Potem se večkrat zgodi, ko ni več vrečk za svobodno jemanje za domov za v skrinjo, te nahruli da zakaj tako šparaš vrečke a jih mam za domov (je še več sočnih besed zravn) in mi moramo biti na to tiho. Seveda cev kup žaljivk in tudi groženj. Noben več ne upošteva nekih normalnih vljudnostnih fraz (mi jih moramo). Vsi se v trgovini prehranjujejo, večina jih plača, a zvečer po zaprtju se po trgovini najdejo ostanki pic, žemelj, pijač tudi pečenih reber če želite. In to le zato, ker oni lahko. Noben ne upošteva da reklamacije brez računov ni. Ne upošteva se da vhodov skozi blagajno v trgovino ni. Ja grem samo po to. Ja pa kaj vam je ljudje božji v tujini že dvakrat ven letite. Kupec lahko vse. Seveda pa je kar nekaj svetlih izjem, ki v trgovino pridejo po nakupih (in za njih ni to nek šport oziroma psihiatrično zdravljenje...) ker nekateri se pridejo prov jezo sproščat v trgovine.

Pa brez zamere, v neko temo sem se mogel razpisati (iz prve roke), da vidite da vsega pa prodajalci (čeprav obstajajo tudi prodajalci totalni šalabajzerji)spet nismo krivi. Toliko zgodb obstaja, da bi iz tega lahko nastala prav ena zelo dolga tragikomedija.

Nazadnje urejeno:

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
KSZ: A imajo te za avtomatske blagajne kaj popusta? Drugače res ne vem zakaj bi sam delal, se nastavljal 6 kameram in trgovinam nižal stroške?!?