HOFER - zakaj NE grem več !!!!

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.446
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Danes sem bil drugič v Hoferju. Me je tema spodbudila. Kupil razne testenine, sokove, mleko...pač stvari, ki so poceni. Odprti sta bili dve blagajni, na vsaki pa v vrsti cca 20 ljudi.
smile-1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jerez pravi:
Kak mesec nazaj sem bil nazadnje v hofru. Pridem na blagajno in začnem zlagat kramo na trak. Pred mano je ravno zaključevala eno stranko in ko sem skoraj vse že zložil gor, mi reče da je kasa zaprta in naj grem na drugo.
Ko sem tam spet zložil vse gor, je že po mikrofonu gospodična, ki me je odslovila pred 5 minutami, oznanila da je blagajna odprta.
priden.gif

Haha, o fak. Mogu bi jo z jogurtom polit ...
hysterical-1.gif

Blaz

Pripravnik
4. avg 2007
353
0
16
Itak ko en cas delas za blagajno in gre mimo tebe taka kolicina ljudi se prej kot slej zacnes sprasevat ce je 3/4 folka prizadetega, al se samo dela idijote.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
V naših krajih velja, da si za mercator moraš vzeti čas za stati pred blagajno, tudi če je samo en pred tabo. Verjamem, da ni povsod tako, ker izhaja iz tega kako podjetje je mercator prevzel. Za hofer nimam take slabe izkušnje, res pa je tudi, da nisem pogosto tam.
(fork...)

No ja, saj folk je tud isti. Zadnjič na avtomatski blagajni:
- med izdelki v košarici po razmisleku izvleče artikel
- počasi ga premakne preko senzorja (bog obstaja in senzor "prime" iz prve)
- potem model zamrzne in bulji v stroj
- stroj zdrdra ime oziroma ceno artikla
- model še počaka kako sekundo, za primer, da bo stroj še kaj zanimivega povedal
- no, ker ni več nič, mirno "bez žurbe" položi kos v vrečko
- preveri, če je vse v redu, vmes na brzino razmisli o smislu življenja
- ponovi postopek z naslednjim artiklom

V tem času seveda normalni zaključijo celoten postopek, vključno s plačilom.

cry12bpy.gif

Ravno včeraj sem gledal folk na avtomatskih blagajnah in ni mi jasno kaj se grejo pro.kleti fa.king nepismeni idi.oti matrat ravno tja, pol mora jim še 10x blagajno resetirat, ker izdelka ne položijo v vrečo, pa slipa ne prime (ok, to je včasih problem zbasat v tisto režo), pol eni po 2 vozička robe skenirajo seveda tako kot si napisal, z vsakim skenom še razmišljajo kako volit na referendumu........
Pa še nekaj me pojezi v Šparu recimo je sredinska vrsta in iz te se naj bi šlo levo in desno na blagajno. Stojiš v vrsti in lepo na sredini, pol pa uletijo (kake tečne babe največkrat) kr mimo, se morm res zadržat da ne bi kake za vrat prjel pa nazaj potegnu ampak jih samo napizdim da naj GREJO V VRSTO!
10.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
eni pa imate res same težave v trgovinah! Jaz teh problemov nimam pa sem v trgovini vsak dan!

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
nč hvala...ne vem kako se ravno tebi to zgodi
evil.gif

V Hoferju vlada prava SS disciplina. Ko pridejo na obisk visoke živine iz Avstrije v pisarnah ne sme biti na mizi niti papirček ali kuli.
Zaposleni v trgovini pa itak delajo vse od nalaganja na police do blagajn. Zelo veliko tudi čekirajo stanje s ti. testnimi kupci...so pravi strah in trepet zaposlenih.

V Lidlu je malo bolje, kajti na police zlagajo študenti drugače pa ista figa.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Zanimivo, kako se v določenem obdobju vsuje plaz kritik na določeno tujo trgovsko verigo. Opažam, da je to največkrat Hofer. Je pač tako, da se njegova prisotnost na slovenskem trgu pozna in marsikaterega junaka s polnimi usti nacionalnega interesa to moti....

SS gor ali dol....temu se reče optimizacija procesov, kapitalizem, kakorkoli. Eni so se reda in dela že naučili, druge to še čaka in prav slednje ponavadi "motijo" razne malenkosti.

Kar se mene tiče v Hoferju nakupujem redno in do sedaj nisem imel težav. Res je , da tam ne kupujem vsega in kot je rekel minister, ki ob prevzemu evra ni znal uporabljati bankomata, uporabljam noge in grem tja kjer je kvalitetnejše, bolj po mojem okusu in po okusu moji denarnici.....

LPM;

Ps.
Risat prečrtane logotipe je pa itak najlažje....

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Najvecji filing zivljenja je da prides v trgovino minuto pred sluzbo in potem je vse narobe ce se vse trgovke ne posvetijo izklucno tebi....
Hofer je za naso druzino sveti in drugam razen v Lidl redko zaidemo.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.640
215
63
Kranj
A zato v Hoferju ne dobijo zaposlenih? Vabijo z nekam visokimi plačami med drugim.

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
Nikakor ne zagovarjam raznih politično podprtih nacionalnih šampijonov. vsekakor ima kupec v svobodni tržni družbi pravico, da nese svoj denar kamor mu ustreza.
Lidl pa Hofer nikakor nista bila prva pri optimizaciji poslovanja, izkoriščanja ekonomije obsega, globalizaciji nabave ipd. To je pred njima že počel Wal mart (ZDA), mogoče sta še bolj radikalno optimizirala vmesne stopnje.
Je pa seveda vprašanje če so vse posledice za celotno družbo koristne...ampak to je že druga tema.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik Blaz pravi:
Itak ko en cas delas za blagajno in gre mimo tebe taka kolicina ljudi se prej kot slej zacnes sprasevat ce je 3/4 folka prizadetega, al se samo dela idijote.

Kak bi jih pretepo boskote
grin1.gif

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
230
7
18
Ljubljana
Nisem še v nobeni štacuni videl tako hitrih blagajničark, kot jih imajo v Hofru. Še predno zložiš robo v vrečko, ti že vrača denar, ko vidi kateri bankovec boš potegnil. Tudi robe ti ni potrebno zložiti vse na trak, ampak samo po en komad in ostalo pustiš v vozičku.
V Merkatorju bi za isto število robe in strank pred teboj stal 3x dlje, verjemi mi. So pa v določenih Hoferjih na izmeno samo po dva ali trije zaposleni in tu se pozna tudi na ceni artiklov ter potem tebi v denarnici. Poglej samo, koliko se jih na izmeno "sprehaja" v Mercatorju velikosti ala Hofer.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Najbolje bi bilo, da bi stroj meril brzino in če je prepočasna, po treh izdelkih izpiše "Stroj v okvari, prosim pejte na navadno blagajno"...
grin1.gif

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Kolikor sem opazil so daleč največji talenti za dolge vrste v Tušu. Se je že zgodilo, da sem precej poln voziček pustil pred blagajno in denar nesel drugam.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.675
342
83
www.kacnje.eu
Se ti vidi, da si iz kamniškega konca - Tuševci (v našem koncu prej Vele in Kočna) so res počasni.
Kar zadeva hitrost, je Lidl res zakon. In ker malo poznam tudi ozadje - pri njih merijo čas, ki ga blagajnik porabi ...
stupid-1.gif