HOFER - zakaj NE grem več !!!!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To bi naj bila alternativa takrat, ko je dolga vrsta pri klasičnih blagajnah. Ampak ko je 20m vrsta pred klasičnimi, bo tudi 5m vrsta pred avtomatskimi in boš čakal enako dolgo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Hofer v Šiški je res hudo obremenjen. Pri nas v Litiji si TAKOJ na vrsti.
smile-1.gif

Sej si povsod takoj na vrsti. Sekundo gor ali dol, sploh ce potem nekaj ur zabijes na forumu. Leclerc nima pozvoni_gor_dol politike pa si vedno v minutki cez. Pa tudi trgovka ti ne zmece vsega v 3. Za nekaj centov cenejsi nakup pa ne mislim pozirat vsako neumnost
ne-ne-1.gif

Očitno še nisi bil v Šiški. Tam NISI takoj na vrsti.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Najbolje bi bilo, da bi stroj meril brzino in če je prepočasna, po treh izdelkih izpiše "Stroj v okvari, prosim pejte na navadno blagajno"...
grin1.gif

ČE bi pa še tečnaril pa vztrajal pa še elektrošok da se ne upajo več niti dotaknt zadeve
evil.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.446
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Jaz grem v Hoferja samo še po tv-je, fotoaparate, ipd...

Lol. Ne moreš elektronike v Hoferju kupovat.
grin1.gif

Drugače pa so tudi meni dobesedno zmetali v voziček hrano. Še rekla je, da postavim voziček čisto poleg blagajne, verjetno, če slučajno kaj dol pade.
smile-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
V večni Hoferjev je v popoldanskem času vrsta. Pač vzameš v zakup. V hipermarketih imajo tudi 20 blagajn, v Hoferju pa 4 ali 5. Pač tako je.
V Lidlu zna bit enako.

Tudi jaz nisem vedno pri volji za vrsto, ampak v končni fazi mi to vzame nekaj minut več in namesto da bašem v vrečke sproti v trgovini vzamem kakšno škatlo in vse lepo zložim notri, ostalo pa namečem v voziček.

Še vedno bo večina tistih ki jokajo zaradi vrst na blagajni, še naprej hodila v Hofer&Lidl, ker se pač precej pozna v denarnici in mimogrede, v Mercatorju, Tušu (ki je na splošno obupen
bonk.gif
) in Intersparu je popolnoma enako in enako dolgo se čaka, le da se kupci porazgubijo na več blagajnah, se pa blagajničarkam tako sanja da popizditis dobiš, v H&L pa gre hitro.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
KSZ: A imajo te za avtomatske blagajne kaj popusta? Drugače res ne vem zakaj bi sam delal, se nastavljal 6 kameram in trgovinam nižal stroške?!?
Zakaj le? S tem sebi prihraniš dragoceni čas, razen če je pred tabo pacient, ki neve kako in kaj ali se je odločil kar sam si pokasirati cel vozek in ne le malo izdelkov, zakar je namenjena ta blagajna.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Kupil, že nekaj malega tehnične robe v živilskih trgovinah in se z njo zadovoljen.
Sicer sem ravnokar prevzel Hoferjel (Medion-Samsung) disk na pošti, ki je s popravila na Dunaju prišel prej kot v mesecu (menjan napajalnik) in sem nad storitvijo zelo zadovoljen sploh ker je bila 3(tri) letna garancija na izdelek, in glede na to, da je star dve in pol je to več kot dobrodošlo sploh glede na ceno
wink-1.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
KSZ: A imajo te za avtomatske blagajne kaj popusta? Drugače res ne vem zakaj bi sam delal, se nastavljal 6 kameram in trgovinam nižal stroške?!?
Zakaj le? S tem sebi prihraniš dragoceni čas, razen če je pred tabo pacient, ki neve kako in kaj ali se je odločil kar sam si pokasirati cel vozek in ne le malo izdelkov, zakar je namenjena ta blagajna.

Sposobna blagajničarka je bistveno hitrejša kot samopostrežna blagajna, poleg tega si med tem, ko ona kasira zložim stvari. Če grem na samopostrežno blagajno si moram kasirat in zlagat sam. Druga reč je, da si s tem trgovci znižujejo stroške in delo prelagajo name. Nenazadnje me moti, da me potem še varnostnik gleda kot kriminalca, ki si hoče nabasat žepe in snema še par kamer.... nope, mene tam ne bodo videli. Če mi dajo 15 % popusta bom pa premislil.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Avtomatske blagajne so kul, kadar imaš par izdelkov in na njih ni vrste. In pa vrečk dobiš zastonj kolikor hočeš.
cheer.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Samopostrežne blagajne so samo uvod v avtomatske blagajne. Par let (no... v Sloveniji morda malo več) in bodo vsi izdelki opremljeni z RFID čipi. Na začetku trgovine boš vzel voziček ali vrečko, v katero boš tekom nakupovanja zlagal vso robo. Na koncu se samo sprehodiš skozi portal, ki bo v delčku sekunde poskeniral vse izdelke, ki jih boš imel pri sebi. Vstaviš kreditno, plačaš in greš. Nobenega stanja v vrstah več.

Pokaži mi trgovca, ki mu takšna optimizacija stroškov (beri: lahko odpusti skoraj vse blagajničarke) ne diši in povem ti, kateri trgovec bo šel prvi v stečaj.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne nujno... če "zlagalec v vrečke" ravno takrat kaj prelaga izdelke, ko prvi skenira - blagajna javi napako in moraš čakati, da pride trgovka in odklene zadevo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
še vedno je pa v ceno vštet strošek blagajničarke, katere ni. in tako izdelkov ne morejo prodajati za isto ceno...

RFID čipi - kok je pa to velika zadeva?
zaenkrat ni tok zanimaja, ker so še predragi za naše trgovce.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Na avtorja teme:

zadnjič me je na cesti Kranj Ljubljana ustavil policaj in mi napisal položnico. Od tedaj se izogibam te ceste in v Ljubljano hodim preko Celovca ...

Pa za tiste, ki ne razumete zgoraj napisanega: kaj vse vam ne pride na misel? Če se za vsak tak propetljaj razburjate, vas bo še pobralo. In kaj, če je treba čakat v vrsti? Je zato je potrebno zamenjat banko, trgovino, pa še kaj? Dajte no mir ...

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.241
4.215
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
RFID čipi - kok je pa to velika zadeva?
zaenkrat ni tok zanimaja, ker so še predragi za naše trgovce.

RFID čipi so (lahko) precej majhni ... in najboljša stvar je da jih večina produktov že ima!
evil.gif

Je pa problem branje in čitalci ki bi znali iz (kovinskega) vozička prebrati vsebino še ne obstajajo oz. so dragi poleg tega so še precej nezanesljvi. Bo pa verjetno to res nekoč tako ...