Google Wave

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
V bistvu nikomur ne pošiljaš nič. Meniš se lahko samo s tistimi, ki že uporabljajo wave. Tako kot na forumu. Javne wave pa najdeš tako, da v search napišeš "with:public" (brez narekovajev). Obstaja tudi en javni wave za alter. Najdeš ga tako da iščeš "with:public alter.si"

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
V teh public wave-ih lahko vidiš udeležence. Za drug način iskanja ne vem. Razen da ti oseba sporoči wave naslov.

Ericssony

Pripravnik
2. sep 2007
210
0
16
Zato ker je vse skupaj še zelo neoptimizirano in ni končni produkt - meni trenutno "žre" Wave 359MB, včasih celo dvakrat toliko...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.522
7.043
113
no, evo pa sem še jaz dobila invajte. če kdo rabi, na PM

Edit: da lahko invite pošljem, rabim email naslov, kam ga poslati

Nazadnje urejeno:

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
kje pa najdem tiste ki imajo wave

Ko tvoji kontakti iz gmaila kreirajo račun na waveu, se ti avtomatično dodajo pod kontakte v waveu. Ni treba nič iskat.

Btw, že nekaj časa nisem kukal v tole temo, tako da sem rahlo presenečen nad splošnim negodovanjem nad Wavom.

Vsega mi verjetno ne bo uspelo pokomentirati.

Kot prvo, zavedati se je treba, da je Wave še v preview fazi. V primerjavi z "vsemi" ostalimi Googlovimi izdelki, ki so "že" v beti
evil.gif
, je težko dati oceno Waveu kot končnemu produktu. Trenutno lahko govorimo predvsem o priložnostih, ki jih wave ponuja.

Kaj je Google Wave?
Najpreprosteje povedano - če emaila sploh ne bi bilo in bi ga Google izumil danes, bi zgledal takole. Nekdo je napisal, da gre za revolucijo in ne evolucijo. Bolj se ne bi mogel strinjati.

Morda je gtalk bolj prijazen za klepetanje. Morda je Facebook ali Twitter bolj primeren za social networking. Wave je pač najbolj primeren za kolaboracijo. Na primer?

Mene najbolj navdušuje SAP Gravity:

SalesForce:

Za študente privlačna ideja je tudi skupinsko izdelovanje zapiskov s predavanj. Zakaj bi 50 ljudi pisalo vsak v svoj zvezek, če lahko vsi pišejo na en "list". Na koncu nekdo vse samo še uredi in voila! skripta je že narejena.

Glede invajtov... po eni strani gre talanje blazno prepočasi - ogromno ljudi ima med kontakti le tistega, ki ga je povabil. Po drugi strani, pa gre talanje blazno prehitro. Google še nikoli ni dal na ogled izdelka v tako zgodnji razvojni fazi.
To je vsekakor dvorezen meč. Wave je trenutno za "early adopterje", ljudi, ki naj bi zadevo preizkušali in dajali nazaj feedback. Programerji naj bi izdelovali čimveč gadgetov, najboljši med njimi pa bi nato bili lahko tudi vključeni v sam končni izdelek.

Wave je živ projekt in se stalno spreminja. Ena zadnjih sprememb, ki jih lahko opazijo uporabniki je naprimer "Unfollow". Uporabniki so se namreč pritoževali, da ko enkrat odprejo random public wave, kasneje vedno dobivajo updejte, čeprav jih ne zanima več. No, s klikom na ta gumb nezaželjeni wave izgine iz inboxa...

Jaz sem dobil vabilo od Googla, tako da sem že v startu imel 20 invajtov. Nisem še vseh potalal, pa sem dobil še 8 dodatnih. Če bi kdo rad dobil invite, naj mi pošlje PM s svojim mailom, pa ga povabim.

Pa recimo, da morate imeti vsaj 100 postov objavljenih do danes... da se mi ne bo zdej cela četa folka prijavila na alter sam zaradi invajtov.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Če bi kdo rad dobil invite, naj mi pošlje PM s svojim mailom, pa ga povabim.

Pa recimo, da morate imeti vsaj 100 postov objavljenih do danes... da se mi ne bo zdej cela četa folka prijavila na alter sam zaradi invajtov.

Tudi pri meni se lahko dobi invite pod temi pogoji.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Jst mam že neki časa, tut polno poznanega folka ma to... pa sploh ne vem(o) kaj bi z njim počel. Ne vidim prednosti sploh, mogoče bodo še poštimali da bo funkcionalno
crazy1.gif

Spreadsheets smo pa že prej uporabljali s sošolci za zapiske ipd
grin1.gif

Lp

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
po mojih podatkih imam še 28 povabil viška....
torej.... emaile na PM

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ksz ...

torej, ko se prijavim v Wave, namreč sem ravno dobil invite s strani Googla, torej starega gmail naslova ne izgubim. se pravi pridobim novega? ali kako? ali lahko potem ta stari mail uporabljam v Wave-u? ne bi rad starega maila zafučkal, ker je preveč pomembna zadevca v mojem biznisu.
grin1.gif

oz. recimo takole - kaj pridobim s prijavo v Google Wave? starega maila, kot sem prebral, ne izgubim. to je okej. kaj pridobim?
smile-1.gif