Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
kje pa najdem tiste ki imajo wave
Ko tvoji kontakti iz gmaila kreirajo račun na waveu, se ti avtomatično dodajo pod kontakte v waveu. Ni treba nič iskat.
Btw, že nekaj časa nisem kukal v tole temo, tako da sem rahlo presenečen nad splošnim negodovanjem nad Wavom.
Vsega mi verjetno ne bo uspelo pokomentirati.
Kot prvo, zavedati se je treba, da je Wave še v preview fazi. V primerjavi z "vsemi" ostalimi Googlovimi izdelki, ki so "že" v beti
, je težko dati oceno Waveu kot končnemu produktu. Trenutno lahko govorimo predvsem o priložnostih, ki jih wave ponuja.
Kaj je Google Wave?
Najpreprosteje povedano - če emaila sploh ne bi bilo in bi ga Google izumil danes, bi zgledal takole. Nekdo je napisal, da gre za revolucijo in ne evolucijo. Bolj se ne bi mogel strinjati.
Morda je gtalk bolj prijazen za klepetanje. Morda je Facebook ali Twitter bolj primeren za social networking. Wave je pač najbolj primeren za kolaboracijo. Na primer?
Mene najbolj navdušuje SAP Gravity:
SalesForce:
Za študente privlačna ideja je tudi skupinsko izdelovanje zapiskov s predavanj. Zakaj bi 50 ljudi pisalo vsak v svoj zvezek, če lahko vsi pišejo na en "list". Na koncu nekdo vse samo še uredi in voila! skripta je že narejena.
Glede invajtov... po eni strani gre talanje blazno prepočasi - ogromno ljudi ima med kontakti le tistega, ki ga je povabil. Po drugi strani, pa gre talanje blazno prehitro. Google še nikoli ni dal na ogled izdelka v tako zgodnji razvojni fazi.
To je vsekakor dvorezen meč. Wave je trenutno za "early adopterje", ljudi, ki naj bi zadevo preizkušali in dajali nazaj feedback. Programerji naj bi izdelovali čimveč gadgetov, najboljši med njimi pa bi nato bili lahko tudi vključeni v sam končni izdelek.
Wave je živ projekt in se stalno spreminja. Ena zadnjih sprememb, ki jih lahko opazijo uporabniki je naprimer "Unfollow". Uporabniki so se namreč pritoževali, da ko enkrat odprejo random public wave, kasneje vedno dobivajo updejte, čeprav jih ne zanima več. No, s klikom na ta gumb nezaželjeni wave izgine iz inboxa...
Jaz sem dobil vabilo od Googla, tako da sem že v startu imel 20 invajtov. Nisem še vseh potalal, pa sem dobil še 8 dodatnih. Če bi kdo rad dobil invite, naj mi pošlje PM s svojim mailom, pa ga povabim.
Pa recimo, da morate imeti vsaj 100 postov objavljenih do danes... da se mi ne bo zdej cela četa folka prijavila na alter sam zaradi invajtov.