Google Wave

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ksz

grin1.gif

zVn91.jpg

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Zaenkrat moram tudi jaz potrditi tole karikaturo. Precej žalostno...
frown-1.gif

Res je. Premalo folka spuščajo noter zaenkrat... ko si enkrat dejansko v wavu, bi moral imeti možnost povabiti vsaj koga iz svojih kontaktov (kot pri gmailu imaš tistega, ki te je povabil itak že avtomatsko med kontakti) tako da lahko zadevo preizkusiš.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Največji kiks je, da zadeva že sedaj ne omogoča implementacije Gmaila. To se mi zdi taka funkcija, ki ne bi smela manjkati niti v alpha verziji, sploh pa ker gre za neko ultimativno orodje za komunikacijo.

Z Gmaila si lahko tudi v začetku pošiljal pošto na druge naslove, oziroma jo prejemal z drugih naslovov... Dejansko je bila migracija popolnoma enostavna.

Tukaj pa imaš en sandbox brez peska
smile-1.gif
. Lepe obrobe, malo kraspaš po zemlji... ampak za karkoli več pa to enostavno ni.

Mimogrede, imam osem povabil (as of right now). Če kdo želi sprobat, rabim mail (lahko tudi na ZS).

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.522
7.043
113
jaz tudi ne. sicer spremljam kaj se dogaja, ampak kot rečeno, vse skupaj nič. res pa, da nisem še nič nikamor napisala, samo malo brskala. mogoče gledajo na "aktivnost". Kaj pa vem...

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Men gre na živce, ker tega sranja ne morem uporabljat v službi, kjer imam IE. Moral bi si naložit Google Chrome Frame browser plugin, kar pa itak ne morem, ker nisem admin
frown-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Heh, zdej bo pa invite-ov kolkr hočeš, samo nihče ne bo uporabljal zadeve, dokler ne vgradijo noter podpore za email.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Well... dokler ga ne bodo zasnovali s tem v mislih, je po mojem obsojen na to, da je samo fancy igračka, ki jo ljudje enkrat sprobajo, uporabijo namesto Google Talka (le da lahko gledajo, kaj drugi tipka v realnem času), potem pa morda povohajo enkrat na teden, če je na seznamu kontaktov že več kot 5 ljudi.

Jaz hočem orodje za komunikacijo, ne pa ene načičkane zadeve, kjer se lahko pogovarjam še z 10imi tehničnimi navdušenci.

Vse, kar ponuja Wave, lahko trenutno počnem s kombinacijo:

- Gmail
- Google Docs
- Dropbox

Pri čemer lahko komuniciram s komerkoli na svetu!!! Tudi če uporablja Yahoo, T-2 mail ali email.si (well...).
Glede na to, da sta dva od teh treh servisov Googlova, je skrajno nerazumljivo, zakaj nista implementirana.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Vsa integracija maila, ki jo jaz pogrešam je obvestilo, da te je nekdo dodal v novi wave, ali odgovoril na tvoj blip. Ali wave notifier za v browser/gmail,..., tako kot ima facebook in twitter. Drugače si ne predstavljam kako bi integriral mail, ker gre tu za čisto drugi koncept komunikacije.

Citat:
Vse, kar ponuja Wave, lahko trenutno počnem s kombinacijo:

- Gmail
- Google Docs
- Dropbox

Točno to je prednost wave-a, da ti ni treba uporabljati n aplikacij. Vse imaš na enem mestu. Prej ko slej boš pa imel gadgete za vse te aplikacije, da jih boš lahko uporabljal znotraj wave-a.

Wave ni dodatek gmailu, wave je njegova zamenjava.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Wave nikakor ni zamenjava za Gmail.

Razlog je preprost - tisti, ki nima Wave-a, te ne more kontaktirat.

Nekako tako kot da bi ob uvedbi Mobitelov ne bi bilo možno klicat na nobeno drugo cifro - kot na mobilno. Oziroma te ne bi mogel poklicati nihče drug. To še zdaleč ne bila zamenjava za stacionarne telefone (s katerem lahko pokličeš kogarkoli na svetu), ampak samo glorified walkie talkie.

Enako je z Wave-om. V svoji zaprtosti je povsem neuporaben za resno/vsakdanje delo.

Upam, da to kmalo porihtajo, čeprav, kot sem že omenil, bi to moralo biti rešeno že v štartu.