Okolju prijazni avtomobili

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.413
4.983
113
Zanimiv test, kolk je razlike v dosegu...

1737382732127.png

• Všeč mi je
Reactions: darjan

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.144
11.016
113
kod Džej-Zija
No ja.
Vi se kar tolažite ko zmrzujete v tistih dizl škatlah.
Mi se vsedemo v srajci zjutraj v avto..
Ne boš verjel, obstaja reč, ki sliši na ime webasto. Še več, obstaja daljinsko (npr. prek aplikacije na telefonu) voden webasto. Zjutraj se usedem v popolnoma pogretega dizla.

BTW, poleti se usedem pa v ohlajenega dizla. Kako, vprašaš. Z lahkoto. Obstaja tudi taka reč kot je daljinski zagon motorja (npr. prek aplikacije na telefonu). Zaženem avto 5 minut pred odhodom na daljavo in se poleti usedem v ohlajenega. Je to sploh mogoče? :eek::eek::eek: Za to menda ja rabiš EV. :bonk:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.649
4.378
113
Ne boš verjel, obstaja reč, ki sliši na ime webasto. Še več, obstaja daljinsko (npr. prek aplikacije na telefonu) voden webasto. Zjutraj se usedem v popolnoma pogretega dizla.

BTW, poleti se usedem pa v ohlajenega dizla. Kako, vprašaš. Z lahkoto. Obstaja tudi taka reč kot je daljinski zagon motorja (npr. prek aplikacije na telefonu). Zaženem avto 5 minut pred odhodom na daljavo in se poleti usedem v ohlajenega. Je to sploh mogoče? :eek::eek::eek: Za to menda ja rabiš EV. :bonk:
Vau ej.
Full je takšnih dizlačov na naših cestah, res.

Aja pa se okrog avta kaj kadi, kot da bi star traktor štartal.
Ker nazadnje ko sem vozil Multivana z webastom je bilo tako.
Je pa res že nekaj časa od tega.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.144
11.016
113
kod Džej-Zija
Vau ej.
Full je takšnih dizlačov na naših cestah, res.

Aja pa se okrog avta kaj kadi, kot da bi star traktor štartal.
Ker nazadnje ko sem vozil Multivana z webastom je bilo tako.
Je pa res že nekaj časa od tega.
Zanimivo, kako se ti tako zelo za druge brigaš, da te skrbi tuje počutje v hladnem avtu. Potem le sočustvuj z EV-darjančkom, on namreč zmrzuje, da prišpara. Mene pa drugi ne brigajo, niti ti, zmrzuj če želiš, če ne, pa uživaj na toplem. Nisi moj problem.

Moj avto to ima. Zakaj? Ker sem takega iskal in našel. In ne, nikakor ni kot star traktor. Ko avto zaženem, se ne utapljam v sajah.

• Všeč mi je
Reactions: sad in CLIO15

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.886
765
113
www.jernej.org
WLTP je pač ocena dosega po nekem standardu. Standardov je več. Realnost je seveda večinoma nižja (razen, če se cijaziš po lokalnih cestah). Je pa vseeno dobra primerjava. Za tiste, ki prvič kupujejo EV, je dobra ocena polovica WLTP. Če ti je polovica WLTP dovolj, potem je baterija dovolj velika zate... ne glede na letni čas in razmere.

• Všeč mi je
Reactions: sad