Garmin Fenix 3, Suunto Ambit 3, Polar V800

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
za darjana, en crossfit session z Ambit3:
http://www.movescount.com/moves/move64690983
potem pa klikaj po grafu - če ti to zmore persil ura, samo vzemi
smile-1.gif

Kar se kontaktnega športa tiče, vse štima, kar si napisal, manjka le ena bistvena "malenkost", ki pa je hkrati daleč najpomembnejša, zakaj nihče tega ne nosi. Ti prepuščam ugibanje
smile-1.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:

Pa en je rekel, da med A1 in A2 ni velike razlike - nebi rekel, ker se spomnim, da je bilo po forumih ful pluvanja ko prišel A2 ven, kako so nategnili lastnike A1 (menda je bil model zunaj eno leto) z dosti boljšo uro in več funkcijami. Meni so rekli, da je bistvena razlika tudi ta, da je A2 prva Suunto ura primerna za triatlon.

Tebi so rekli, jaz pa sem imel obe in zato še enkrat: hardversko sta A1 in A2 enaki - torej nobene razlike v strojni opremi-senzorjih, razen, da ima A2 2x več spomina kot A1. In res so na A2 dodali nekaj programov (tudi triatlon), kar pa bi pri Suuntu lahko dodali tudi v A1 (saj ni bilo nobene strojne omejitve). Zato je folk popizdil, ker jih (nas) je Suunto nategnil - namesto da bi izdal nov FW za A1, je raje izdal A2 in tako požrl besedo, da bo A1 nadgrajeval še leta. Med A2 in A3 pa je res strojna razlika in to le ta, da ima A2 podporo za ANT(+), A3 pa le za BT in tako vsi dodatki, ki si jih dokupil in so delovali na A2, na A3 niso veš uporabni. Torej spet nateg te firme!

Kljub temu, da mi je Suunto z Ambitom nategnil in razočaral, še vedno zelo pozorno spremljam kaj se dogaja pri njih in kljub vsemu še vedno uporabljam dva njihova modela Core in en potapljaški računalnik iz serije Dx.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ja ne bom se s stručkoti kregal, sem napisal, da nimam pojma in nisem tako zahteven uporabnik. So pa dejstva o bateriji, višini pač taka pri meni. To je to.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Kako si zadovoljen z modelom Core? Pa ravno tega kitajca si moral obdrzati, po izkusnjah uporabnikov spleta je se prastari Vector bolj zanesljiv in natancen. Jaz imam namrec se zmeraj prvega iz leta 99. Deluje
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
Solidno
wink-1.gif

Ampak recimo manjka koliko od kalorij je bilo porabljenih z maščobami kot gorivom in koliko hidratov
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Solidno
wink-1.gif
Dan prej so bili še šprinti, tisti graf bi bil še bolj zanimiv
evil.gif

Citat:
Ampak recimo manjka koliko od kalorij je bilo porabljenih z maščobami kot gorivom in koliko hidratov
wink-1.gif
In kako bi to zračunal? Verjetno bi moral potem v uro vnašati še to, kaj ješ?
confused-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Solidno
wink-1.gif
Dan prej so bili še šprinti, tisti graf bi bil še bolj zanimiv
evil.gif

Citat:
wink-1.gif
In kako bi to zračunal? Verjetno bi moral potem v uro vnašati še to, kaj ješ?
confused-1.gif

Darjan mode on: to mora ura sama vedeti, koliko OH, B in M sem zaužil...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
Ne, odvisno od HR se "ve" koliko kuris hidrarov in koliko mascob. Recimo pri cca 90% max HR se kuri 90% OH in 10% mascob. Recimo torej ce pri 90% max HR naredis 100kcal je bilo 90 kcal OH in 10kcal mascob. Torej 22g OH in 1g mascob.

Tako cez palec je to, za najbolj natancno meritev se mora poznati RQ. To pa pomoje ggg ve, saj je znalec te tematike
wink-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
polar izracuna priblizen delez mascob pri dejanski porabi kalorij. to je pa tudi vse. ne vem cemu bi tebi izracunaval se porabo OH in ostalih bedarij. telo ni stroj. telo je prilagodljivo. in stroji (ure) nikoli ne bodo zmozne prilagoditi se vsem spremenljivkam. tudi, ce so dolocene z danimi pogoji in lastnostmi. na kratko, ni dolocenih parametrov kaj sele konstant.

nimas ravno razsirjenega podstresja, ane? lahko sklepam ze po podpisih, se huje bi bilo v latinscini.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
Potem so vse cifre in analiticne stevilke odvec, in tisti famozni grafi?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.978
10.721
113
kod Džej-Zija
Vidim, da si zgrešil bistvo ur in samega športanja. Ti športaš, da dobiš željeno postavo. Ostali športamo zato, ker v športu uživamo in ure lahko tudi pripomorejo k tej izkušnji. Enim bolj, drugim manj. Sam spadam med slednje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Potem so vse cifre in analiticne stevilke odvec, in tisti famozni grafi?
Dejansko je tako, da je celotno porabo kalorij iz HR precej natančno možno izračunati, pač na podlagi raznih testiranj. Očitno pa to ne velja za porabo "per partes", ki je očitno ocenjena samo na zelo približno, sicer bi vsi to vključevali v svoje programe.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pravi Vo2max se zlahka zmeri v laboratorijih. Kako se dejansko kurijo kalorije "per partes" pri tem in tem HR, pa precej težje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
HR je pač najbolj osnoven pokazatelj kako hitro prihaja do oxidacije v celicah, oz kakšna je potrebnost za odvajanje co2 iz celic. Kar pač po domače pomeni višji kot je HR, bolj hitreje prihaja do tvorbe ATPjev in hitrejši metabolni procesi morajo biti uporabljeni. Tam blizu 100% max HR je skoraj 100% energije direktno iz glikogena.

Vmesni % so pač, tako kot pri kalorijah, približki, ampak so relativno dobri, tako kot porabljene kalorije, ker pač vseeno ljudje nismo tako različni, kot nekateri mislijo.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ti imas velik problem, ker telo dojemas kot stroj. kar pa ni. se zdalec ni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tam blizu 100% max HR je skoraj 100% energije direktno iz glikogena.
Že mogoče, ampak še vedno nisi podal linka za natančne izračune. V teoriji laufa marsikaj, ampak v praksi pa določenih stvari ne moreš kar enostavno predpostavit, da so točne.