Citat:
Uporabnik skylili pravi:
Jaz se odločam za Fenix 3...zanima me kako je z samo
kvaliteto "obroča" oz bezela na uri..naj bi se zelo hitro popraskal in posledično je viden srebrn bezel.. ker je pdv coating pač srebrn pobarvan v grey barvo..velja za obe verziji sapphire in grey..silver verzija pa nima teh problemov.. všeč mi je grey verzija ampak naj lastniki Fenix 3 ur kaj več napišejo!?
lp, Sky
2 meseca in pol že imam F3, ki jo nosim tudi kot "dnevno" uro, torej cel dan (razen med spanjem in ko sem na kolesu, kjer jo imam pritrjeno na krmilo), pa nima niti ene praskice. Je pa na forumu
https://forums.garmin.com/forumdisplay.php?492-fenix-3 razbrati, da obstajata dve grey verziji: svetlejša in temnejša. Pojma nimam katera je moja, vendar z njo nimam nikakršnih težav, kupil pa sem jo pri nas, uvoženo preko Geoseta.
Kot sem že omenil, je moja F3 brez praske, kljub temu, da sem z njo že večrat zadel tudi kaj tršega. Predvsem pa navdušuje s funkcijami, izgledom in nenazadnje z možnostjo spreminjanja osnovnega ekrana (Watch Face -
https://apps.garmin.com/sl-SI/devices/fenix3/appTypes/watchface/apps ), saj mi to omogoča, da jo res lahko nosim prav povsod, tudi na bolj formalnih dogodkih.
Pred tem sem imel Ambita 1 in nekaj časa tudi dvojko (ki se BTW, od enke razlikuje le po bolj obsežnem pomnilniku in nekaj funkcijah, nikakor pa ne po natančnosti), ki mi na roko nikakor ni sedel dobro, je bil v primerjavi z F3 mnogo bolj neroden za uporabo, predvsem pa me je na potovanjih motilo, ker ga nisem mogel priključiti na splet, brez tega pa Ambita ni možno ne arhivirati in ne nastavljati (F3 lahko preko USB OTG priklopiš direktno na pemetni telefon in arhiviraš podatke, nastavitve pa prav vse lahko opraviš na sami uri).
Na prej omenjenem forumu je opisanih ogromno težav z F3, ki jih jaz ne opazim (res pa je, da ne uporabljam funkcije Run ampak le Hike). Natančnost je popolnoma enaka Ambitu (imam posneto isto kolesarsko turo z večimi napravami, enkrat celo istočasno, F3 & A1, kjer je A1 totalno pogorel).
Tudi na Ambit lahko nalagaš aplikacije, vendar pa mi tam ta del nikakor ni "zaživel", medtem ko je na F3 to mnogo bolj "priročno" in bolj zabavno (večja resolucija, barve, ...). Z malo truda si lahko tudi sam narediš ekransko sliko popolnoma po svojem okusu.
Sicer ima tudi A3 nekaj funkcij "SmartWatch", vendar pa jih ima F3 več in bolje, lepše ter uporabnejše realizirane. Ko s kolesom rinem v kak dolg klanec je pravi užitek na uri na krmilu videti kdo te kliče, oziroma ali si dobil kako pomembno sporočilo in je vredno ustaviti in odgovoriti. Seveda to omogoča tudi Ambit 3, ki pa ima le BT in nič več ANT+, kar pa je, vsaj zame, nesprejemljivo.
F3 ima tudi WiFi, preko katerega se mi avtomatsko prenesejo vse vadbe in posodobitve, a kljub temu z enim polnjenjem zdrži (nonstop WiFi in BT) več kot en teden, če pa je vklopljen še GPS, pa najmanj 20 ur (BTW, F3 omogoča polnjenje tudi med vadbo). Ko pa uporabljaš uro le za merjenje časa, tlaka, temeperature, višine in kot kompas, pa zdrži več kot en mesec.
Nekateri na forumu se sicer pritožujejo nad natančnostjo GPS (jaz se ne, kar deluje enako kot Ambit), vendar pa v kratkem pričakujemo nadgradnjo, ki naj bi drastično izboljšala GPS performance na F3.
-add
Priznam, da sem verjetno tudi malo pristranski, ker me je že pri predstavitvi F3 prevzel sam izgled te ure (
https://www.flickr.com/photos/primozp/sets/72157650668389625 - niso vse fotke moje!) in bi z njo verjetno nadomestil Ambita, tudi če bi bila slabša od Ambita, saj Ambit v primerjavi z F3 izgleda, blago rečeno, ubogo.
Na srečo pa, vsaj po mojih merilih, F3 ni nič slabši od Ambita, ampak mu je pri GPS vsaj enakovreden, pri vsem ostalem pa je daleč pred njim.