Evo, da probam jaz pojasnit moj pogled.
Čisto tako za lastni gušt sem si na kakem planinarjenju pa smučanju želel vedet višino pa koliko prehodim / presmučam in sem si ogledoval en "poceni" Suunto ranga cca 250€, potem pa so mi moji za en večji osebni praznik kupili Suunto Ambit 2 saphire. Kolikor vem je bila prva v SLO (vsaj uradno) razen vzorca v LJ.
Po dveh letih lahko povem naslednje:
- v načinu ure skoraj 2 meseca (brez alarma in luči), pri normalni uporabi alarma in luči še vedno več kot en mesec;
- GPS, recimo dva dni uporabe po par ur, baterija na 50%, če je prej polna;
- višinomer - kalibracija kaj je to?
- mislim, da jo nisem kalibriral več kot eno leto, pa je zadnjič na Krimu strigla za 3m;
- nosim pa jo vsak dan tudi kot navadno uro - mi ni težka, proti navtičnemu Casiotu ali pa kakem Roleksu je prav lahka.
Edina zamera gre povezovanju z internetom oz app. Povežeš jo lahko samo fizično z računalnikom s kablom na USB, kar je resen problem na kakem potovanju ko ni nobene potrebe po kompu.
Pa en je rekel, da med A1 in A2 ni velike razlike - nebi rekel, ker se spomnim, da je bilo po forumih ful pluvanja ko prišel A2 ven, kako so nategnili lastnike A1 (menda je bil model zunaj eno leto) z dosti boljšo uro in več funkcijami. Meni so rekli, da je bistvena razlika tudi ta, da je A2 prva Suunto ura primerna za triatlon.