Garmin Fenix 3, Suunto Ambit 3, Polar V800

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
my bad potem, sem gledal fenixa, pa je bila napisana cena 500$, očitno napačen source.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Fenix 3 je še kak stotak več ja, kot band, ampak maš tudi druge pametne ure... Vglavnem ura pred zapestnico, pa čepav je dražja. Ta ms band zgleda nikakvo, kar pa pomeni, da ga niti večina rekreativcev nebi verjetno rada uporabljala, profiji pa itak majo čisto svoje želje in potrebe.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kaj misliš s ciglom od ure? Ambit 3 je za eno normalno roko čisto primerna, med športanjem ne gre dol brez sekire, ti bandi so pa samo šminka, ne pa resno orodje. Pa sploh niso majhni, celo večji.
Sploh pa ne vem, kaj pametuješ, če še nisi imel nič od tega v uporabi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
Ne vagne to 80-90 gramov?

Kot rečeno, mene že persil ura moti, zamisli si neke funkcionalne treninge s ciglom na roki. Ali pa strongman, ipd.

Verjamem, da za poganjanje pedalov ni tako moteča, samo tak itak imaš potem raje na piciklu odloženo.

Me pa zanima, pri katerih športih profiji uporabljajo te ure in v kakšen namen? Dotično namreč vidim nekaj slovenskih atletov pri treningu pa nima nihče ure, niti tiste iz persila, kaj šele cigl ure.

Za HRV trening sem sicer že slišal, zgleda popularna zadeva v tujini, ampak to ni isto kot cigl-ura: http://www.bioforcehrv.com/

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Te ure niso izključno za crossfit, ker tam ne rabiš ne višinomera ne gpsa ne še kaj drugega. Zato so dobre tudi persil ure, pač je stacionaren šport. Je pa zato dobra za vse druge športe.
In ne, 90g ni veliko, itak se navadi v nekaj dneh. Zakaj bi pa bil problem, pa še roki se prilagaja bolj kot neki bandi. Pa pojdi z bandom plavat recimo na blejski otok.
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Microsoft band si že sprobal, bojda ni tako švohn? Takšen cigel od ure na roki nič ne moti? Mene že tista iz persila moti, če je aktivnost bolj razgibana.

mosseero, delno sprejmem razlago
wink-1.gif

pa kaj se sploh ukvarjas s tem in tezis po forumu? kot ena tecna baba si, ki tezi decu zakaj si zvecer odpre pivo. jaz tudi nimam pametnega telefona in se mi smeji vsak mulc. ga ne rabim, ampak se mi ne da utrujati zakaj ga vi sploh rabite.

mene malo na soncka spominjas. sta glih za skupaj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Lej. Če te moti. Ne kupit.

Samo razširit sem želel nivo znanja, mogoče pa me kdo kdaj pobara okoli ur, pa ne bom vedel pametnega odgovora.

Škoda, da se jaka6 ne javi, on je verjetno še najbolj kompetenten tukaj kar se tiče športa in fitnesa.

PS, in ne..z fitnesom ne mislim klasično fitnes bildanje, ampak splošni telesni fitness, telesna pripravljenost in funkcionalnost.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Lej. Če te moti. Ne kupit.

Samo razširit sem želel nivo znanja, mogoče pa me kdo kdaj pobara okoli ur, pa ne bom vedel pametnega odgovora.

Škoda, da se jaka6 ne javi, on je verjetno še najbolj kompetenten tukaj kar se tiče športa in fitnesa.

PS, in ne..z fitnesom ne mislim klasično fitnes bildanje, ampak splošni telesni fitness, telesna pripravljenost in funkcionalnost.

Pa si prebral katerega od številnih testov na netu? Ali filmčkov youtube. Vse fajn razložijo. Drugače pa, če ne veš ali jo rabiš, potem jo verjetno ne rabiš.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
Sem ja, zato tudi razumem norijo okoli tega, ker je na voljo miljon in še več podatkov.

Ampak, kot rečeno, za kaj drugega kot HRV način treninga, ne vidim poante v tem, da veš koliko korakov ali zamahov si naredil med aktivnostjo, ko se trenira za izboljšanje metabolnih procesov. ampak to zmore tudi bolj enostavna persil ura s trakom
wink-1.gif

Zdaj me edino še zanima, zakaj bi proji to uporabljali, kaj bi jim koristilo oz kako, teh linkov pa ne najdem. Torej nek hardcore pro, ne nek wannabe blogger.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
(kar je dandanes zelo popularno zaradi vitamina D)
Popularno? V katerem svetu pa ti živiš?:rofl:
99,999% športnikov boli k za spremljanje sonca in tekočo porabo vitamina D.

Citat:
Pa zdaj če nekdo ima to uro, še ne pomeni, da je nek fitnes zanesenjak, lahko da je samo not padel, čez nekaj let bo pa že na kavču.
So še drugi športi, mnogokrat bolj popularni od fitnesov, pa se ti tega nikakor ne da dopovedati ...

Moram pa enkrat na moj crossfit privleči uro, lani sem jo parkrat, samo zdaj imam bolj intenzivne treninge - fensi fitnesband bi itak crknil od mojega švica.
evil.gif

Ampak kolikor kompliciraš, je eno gotovo - ti nič od tega ne rabiš.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Samo razširit sem želel nivo znanja,

Za razsiriti nivo znanja najprej znanje potrebujes. Ti ga nimas, niti nisi zeljan se nauciti kaj. Fitness je zadnje mesto kjer se taksno "uro" rabi. Zato ne vem, kaj bo tvoj kolega jaka lahko povedal pametnega.
Pod potrebuje nisem mislil gps in barometra, ker tole dvoje niti v hribih kaj dosti ne nuca ali pohodnistvu. Se zmeraj je specialka zakon za backup in izjemne primere (iskanje bivaka pod skuto v megli recimo
tongue-1.gif
) rocni gps

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
Ta poba je verjetno "večji" športnik, kot kdorkoli, ki je aktiven v tej temi, ampak še vedno amater in veliko polaga na vitD: http://running.competitor.com/2014/03/nutrition/vitamin-d-and-endurance-exercise_6776

Je tudi dokazano, z študijami, da je vitD zelo pomemben: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19346976

Še vedno ne vem, zakaj mešate bildanje na fitnesu in crossfit z mojim vprašanjem okoli profijev; kaj naj še bolj konkretno napišem? Zanimajo me: tenisači, košarkaši, nogometaši, plavalci, tekači, kolesarji, atletika, gimnastika..kdorkoli od teh, ki uporablja to uro in s kakšnim namenom, seveda na profi nivoju, ne spletni blogger zanesenjaki ki s tem služijo kruh.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.355
2.730
113
Jaz nimam ure, pa jo bo treba nekoc nabavit. Zakaj bi jo imel. Tek. Gps in baro visina. Uvoz GPS sledi. Zagotovo bi si sprogramiral kaksne treninge, analiziral. Zdej vzamem telefon in pozenem aplikacijo. Ni to isto. Gps je zelo bogi za visino. Nosil bi jo vsak dan. Microsoft pa je za kaksno bejbiko na rekreaciji. 😊

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Še vedno ne vem, zakaj mešate bildanje na fitnesu in crossfit z mojim vprašanjem okoli profijev; kaj naj še bolj konkretno napišem? Zanimajo me: tenisači, košarkaši, nogometaši, plavalci, tekači, kolesarji, atletika, gimnastika..kdorkoli od teh, ki uporablja to uro in s kakšnim namenom, seveda na profi nivoju, ne spletni blogger zanesenjaki ki s tem služijo kruh.
Logično je, da takih naprav ne uporabljaš v kontaktnih športih - nobenih, ker lahko pride do poškodb. Prav tako ne tam, kjer bi te oviralo izvajanje gibov (recimo gimnastika). Pa pri skokih v daljino ter metih kopja tudi ne vem, kaj bi s tem - kar je spet logično, a ne?
Plavalci, tekači, kolesarji ipd, torej daljinski športi, to pa že pride prav.

Ali kaj te je zanimalo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
Ne mislim tega, to je jasno
smile-1.gif

Saj pri kontaktnem športu se dela ogormno na kondiciji, torej tu bi lahko prišla prav ura, če? V bistvu je pri vseh športih važen "engine", da lahko goniš telo ... mišična vzdržljivost, vo2max, CNS, itd... lahko pri izboljšavah teh parametrov pomaga ta ura in kako (torej bolje od navadne ure s pasekom)?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Evo, da probam jaz pojasnit moj pogled.
Čisto tako za lastni gušt sem si na kakem planinarjenju pa smučanju želel vedet višino pa koliko prehodim / presmučam in sem si ogledoval en "poceni" Suunto ranga cca 250€, potem pa so mi moji za en večji osebni praznik kupili Suunto Ambit 2 saphire. Kolikor vem je bila prva v SLO (vsaj uradno) razen vzorca v LJ.
Po dveh letih lahko povem naslednje:
- v načinu ure skoraj 2 meseca (brez alarma in luči), pri normalni uporabi alarma in luči še vedno več kot en mesec;
- GPS, recimo dva dni uporabe po par ur, baterija na 50%, če je prej polna;
- višinomer - kalibracija kaj je to?
wink-1.gif
- mislim, da jo nisem kalibriral več kot eno leto, pa je zadnjič na Krimu strigla za 3m;
- nosim pa jo vsak dan tudi kot navadno uro - mi ni težka, proti navtičnemu Casiotu ali pa kakem Roleksu je prav lahka.
smile-1.gif

Edina zamera gre povezovanju z internetom oz app. Povežeš jo lahko samo fizično z računalnikom s kablom na USB, kar je resen problem na kakem potovanju ko ni nobene potrebe po kompu.

Pa en je rekel, da med A1 in A2 ni velike razlike - nebi rekel, ker se spomnim, da je bilo po forumih ful pluvanja ko prišel A2 ven, kako so nategnili lastnike A1 (menda je bil model zunaj eno leto) z dosti boljšo uro in več funkcijami. Meni so rekli, da je bistvena razlika tudi ta, da je A2 prva Suunto ura primerna za triatlon.