Garmin Fenix 3, Suunto Ambit 3, Polar V800

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pri Ambitu1 pa je bilo treba. Pa z bluetooth lahko povežeš uro s telefonom, da se s podatki lahko zajebavam tudi brez računalnika.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
HIIT je biatch ja, meni tudi pulz skoraj nikol ne pade pod 100, po vadbi, pa če samo ležim na tleh ko cota
wink-1.gif

ps, "heart recovery" si že kdaj meril, koliko imaš?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kako ga pa zmeriš? Sicer to lahko naredim vsakič, ko pogledam na grafe, če to šteje.
Sicer pa sem imel prvih 15 minut po treningu HR stalno nad 115. Ne moreš verjet, kaj naredi slabih 20 minut tabate pa zatem še dober km teka
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
20min tabate je overkill, več kot 8 rund se ne priporoča, oz bi naj bilo optimalno
smile-1.gif

http://healthyliving.azcentral.com/difference-heart-rate-recovery-time-after-workout-8281.html

Nabiješ pulz na max kolko se da, jaz recimo delam burpeje, tako dolgo, da več ne morem in v tistem momentu zmerim pulz, se vsedem, in se poskušam umiriti (globoko dihanje, ipd), potem pa:

Citat:
You can calculate your fitness by taking your pulse during your exercise and one minute after your exercise. Your recovery rate number is the difference between the two heart rates divided by 10. It’s four if your exercise heart rate is 120 and your recovery heart rate is 80. Your physical condition is outstanding if your recovery rate number is above six, excellent if your recovery rate number is between four and six, good if the number is three to four, fair if the number is two to three, and poor if the number is less than two.

S tem, da jaz beležim vsako minuto do 5min, da imam za neko primerjavo. Pa naredim to recimo 1x na leto, ne pretiravam
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
Aja, pa še nekaj...ni nujno, da je povišan pulz samo zaradi vadbe, oz no..neposredno ja, posredno pa je lahko povezan tudi z adrenalinom, ki ga našopaš med vadbo. Že sam adrenalin poviša pulz, pa to ne pomeni, da je v igri več kalorij (nekaj že no, ampak ne toliko, kot če je povišan HR zaradi vadbe in povišane oksidacije, itd.)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
20min tabate je overkill, več kot 8 rund se ne priporoča, oz bi naj bilo optimalno
Če imaš različne vaje v tabati, lahko tudi dlje časa teraš. Pa tudi ne greš na 100% , ampak recimo 80% pa toliko dlje časa. Čeprav sem vseeno crkaval že po 10 minutah, a trma zmore veliko in še več
smile-1.gif

Glede HR recovery in teh navodil, ki si jih zapisal, pa je precej odvisno, kaj delaš. Se mi zdi, da zna zelo skakat. Včeraj sem iz skoraj 170 v dobri minuti padel na 120, potem pa ni šlo nikamor dol še 15 minut, a se praktično nisem premaknil od stola. A pri kakem enkratnem daljšem teku v klanec je običajno vse drugače. Kolikor sem gledal na dosedanjih vadbah, je precej važno, kako imaš vrednost EPOC - ta je visoka, če konstantno nabijaš pulz v višave in se zato precej kasneje umiri na normalne ravni. Če nabiješ pulz proti maxu samo enkrat, potem pa tudi hitro pade nazaj na normalne ravni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Evo, 48-urno merjenje:
http://www.movescount.com/moves/move65525909
nisem si mislil, da mi utrip med spanjem pade pod 50, ko sem buden, je čisto malo pod 60, tudi če čisto mirujem, običajno pa več.
Kolikor pa sem računal formule glede bazičnega metabolizma (jaz bi moral imeti okoli 1800 kcal/dan), kaže da ura kar primerno kaže, če nič ne počneš, torej ponoči, ko je bila poraba kalorij le nekaj sto celo noč.
glede na to, kaj sem počel v teh dveh normalno športnih dneh (imam 4-5 takih tedensko), se mi zdi, da mi pumpa laufa kar v redu. Ambit3 pa dobro laufa za to merjenje, nikjer ni izpadlih podatkov, tudi ne med tuširanjem ali pa obračanjem v postelji. Persil ure najbrž ne bi zmogle tega.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
On average, a person burns between 0.4 and 0.5 calories per pound, per hour.

To je za noč, vsekakor pride nekaj več, kot 100 kalorij. Za nekoga 75kg to pomeni cca 75kcal na uro spanja. Ni tako bistvene razlike v porabi kalorij med spanjem ali med bedenjem in lenuharjenjem, recimo če ležiš na kavču ali spiš je poraba kalorij zelo podobna.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Nekaj sto, me samo sto.
wink-1.gif

Je pa res, da ne znam čisto mirovat, če ravno ne spim.

A bi tele meritve pomenile, da je moj HR,rest pravzaprav 48, ali se to meri, ko miruješ, a si buden?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
Afaik si izmeris takoj ko se zbudis, se medtem ko lezis v postelji. Minutka dve, da se zaves, pa kar izmeris
smile-1.gif

Drugace pa lahko tudi po tem ko se vstanes, resis kopalnico, se vlezes na tla za 2min in potem izmeris, leže na hrbtu.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kje si jo kupil? upam, da ne v agp iz kranja, ker sedaj imam pa precej slabe izkusnje in pri njih niti podloge za miske ne kupim vec. krasni hinavci, sem mislil, da so taksni samo pri prodajalcu avtomobilov iz kranja.