Galaxy Nexus

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Jaz ko sem kupoval nov aparat 2 meseca nazaj sem se odločal ali vzamem S3 ali Nexusa in sem rekel, da ne bom več toliko denarja deval za telefone, kupil sem Nexusa in sem super zadovoljen. Res je S3 na papirju močnejši, ima nekaj cvetk v SW-ju ampak nič takega kar bi opravičevalo razliko v ceni. Samo delovanje sistema si pa upam trditi da je na Nexusu vsaj enako hitro če ne hitrejše kot na S3.

nexus je res šolski primer da benčmarki, 500 jeder in ne vem kaj še ni merilo, kako telefon dela v praksi. goli android do 4.0 ni bil bog ve kaj in so razni dodatki od proizvajalcev bili nujni. zdaj pa je to sama navlaka, ker goli je poezija. všeč mi je tudi cenovna politika in verjetno vec ne bom imel drugega androida kot nexusa, ker enostavno seka
smile-1.gif
dela tak lepo kot noben prej, updejti takoj in vse to za bistveno nižjo ceno

Jurci

Pripravnik
26. mar 2009
129
2
18
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Jaz ko sem kupoval nov aparat 2 meseca nazaj sem se odločal ali vzamem S3 ali Nexusa in sem rekel, da ne bom več toliko denarja deval za telefone, kupil sem Nexusa in sem super zadovoljen. Res je S3 na papirju močnejši, ima nekaj cvetk v SW-ju ampak nič takega kar bi opravičevalo razliko v ceni. Samo delovanje sistema si pa upam trditi da je na Nexusu vsaj enako hitro če ne hitrejše kot na S3.
Mel Nexusa, na zalost sem ga prodal, kupil S3, na zalost
tongue-1.gif
Se strinjam, Nexus enako hiter, ce ne se hitrejsi...

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Galaxy Nexus je v mediaworld.it v trstu za 269 €
smile-1.gif
. (upam, da prav razumem letak in da ni kaksna fora)

Jutri grem po enega, še kdo?
smile-1.gif

LP,
PIC

Itak so bli razprodani.

Sem si pa za tolažbo kupil Nexus 7 16 GB :p

LP,
PIC

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Upam da google kmalu naredi in predstavi Nexusa z 10" zaslonom ali vec in da bo tudi ta tako cenovno konkurencen kot Nexus 7. 7" je zame zal premalo, saj ni veliko vecje od telefona
smile-1.gif

Edino kar me mogoce malo moti je to da nimajo nexusi mesta za spominsko kartico, vcasih bi prav prisla.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
prosim ne omenjat nexus 7, mi je že brez tega čakanje na njega izjemno mučno
smile-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
naj bi bilo 5 novih Nexusov. Predvidevam: LG, HTC, Samsung, Sony in Motorola.

Me pa ne bi presenetili, če bi predstavili še Nexus 10.

Božični prazniki se bližajo.

Čisto možno, da bo tako kot si napisal. Za Nexus 10 ne vem, naj bi pa predstavili tablico (ista velikost kot Nexus 7), ki bi stala mislim da 99$! Ne vem pa specifikacij...nekaj govoric o tem je bilo no. Bomo videli.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Nexus7 za 99$ sta zanikala tako Google, tako Asus. Je pa zagotovo na poti Nexus 10, ker je Google že julija naročeval 10 palčne zaslone. Verjetno bodo predstavili tudi Nexus 7 3G.

Je pa septembra Google pomotoma prikazal nov videz Google Play-a. Folk po spletu misli, da sta na sliki Nexus 10 in Galaxy Nexus II.

https://www.youtube.com/watch?v=13gFuG21jLw

Nazadnje urejeno:

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Ne vem komu je kaj vsec to sranje.
smile-1.gif
Upocasni sistem, pametnega je pa itak redko kaj..

Nexusa pa pac od prihoda S3, One X nima nekega pametnega konkurenta na podobnem hw nivoju.

Recimo meni pa nisem nek nezahteven uporabnik, prej obratno. Za minimalni pridobitek na hitrosti in nekaj prednosti pri updatih za katere me praktično ne briga več ker je šlo na mojem SGS2 od 2.3.3. z vsakim updatom prej korak nazaj ali na levo kot pa naprej, nisem pripravljen žrtvovat tistih malih ali pa velikih funkcij na katere se spomnijo razni proizvajalci, google pa ne.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
pa si sploh probal nexusa? tukaj updejti gredo dejansko naprej in napak praktično ni. Pri ostalih pa, kot si sam ugotovil, updejti prinesejo pogosto dodatno sranje in goro bugov. In teh dodatnih funkcij, ki se jih drugi spomnijo, je od 4.0 dalje zanemarljivo malo, ali pa so samo neki fancy balast. Nezadovoljnih lastnikov nexusov je zanemarljivo malo. Poglej si samo to temo in jo primerjaj z drugimi. Tukaj se o napakah in problemih praktično ne pogovarjamo, ker jih ni! V vsaki drugi temi o samsungih, htcjih pa samo vprasanja, zakaj to ne dela, zakaj ono ne dela, po updejtu imam to in ono pyzdarjo,..., tukaj pa če si opazil lastniki pišemo samo hvalospeve
smile-1.gif

tudi sam sem imel prej druge androide in so mi težave znane. Nexus je lep primer da je android vrhunski operacijski sistem, ki ga žal proizvajalci pokvarijo z svojim crapwareom.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Vsakemu svoje
smile-1.gif
imamo različne potrebe. Meni recimo nič ne manjka v stock Jelly Beanu edino iz samsunga sem bil vajen nativne divx podpore, kar se, rešil z zastonjskim programom, ki deluje super. Na Notu sem imel recimo veliko aplikacij od Samsunga ampak roko na srce ne vem če sem kakšno zagnal več kot enkrat, edino Kies Air, ki mi ga nadomešča AirDroid, ki se mi še bolj dopade.

Se pa seveda strinjam, nekdo ima drugačne potrebe in kakšno stvar uporablja, ki je v stock Androidu ni, drugi proizvajalci pa imajo to že po defaultu
smile-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Bi kdo z mano narocil Nexusa iz tujine?

Cena cca. 310-320.

PM.

LP,
PIC

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
350€...

mogoče ti ki imaš veze... da poceni kupuješ in drago prodajaš :p

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Tole je boljša novica:
http://www.modaco.com/page/news/_/android/exclusive-more-details-on-lgs-forthcoming-nexus-r788

The device is based on the Optimus G but doesn't look the same
Updated Android release (currently 4.2)
Quad Core Snapdragon S4 processor
2GB RAM
1280x768 True-HD IPS screen
On screen soft keys (of course)
8 Megapixel Camera
No microSD slot
8GB and 16GB versions only (at least initially)
Non-removable battery
Wireless charging built in
The retail name of the device is yet to be decided.

Telefon ni idealen, samo to je bilo za pričakovati. Nexusi strojno nikoli niso bili najboljši, vendar pa imajo zato vedno najnovejši OS. Oblikovno mi ni tako všeč, mi je originalni Optimus G lepši.

Nazadnje urejeno:

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.098
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
pa si sploh probal nexusa? tukaj updejti gredo dejansko naprej in napak praktično ni. Pri ostalih pa, kot si sam ugotovil, updejti prinesejo pogosto dodatno sranje in goro bugov. In teh dodatnih funkcij, ki se jih drugi spomnijo, je od 4.0 dalje zanemarljivo malo, ali pa so samo neki fancy balast. Nezadovoljnih lastnikov nexusov je zanemarljivo malo. Poglej si samo to temo in jo primerjaj z drugimi. Tukaj se o napakah in problemih praktično ne pogovarjamo, ker jih ni! V vsaki drugi temi o samsungih, htcjih pa samo vprasanja, zakaj to ne dela, zakaj ono ne dela, po updejtu imam to in ono pyzdarjo,..., tukaj pa če si opazil lastniki pišemo samo hvalospeve
smile-1.gif

tudi sam sem imel prej druge androide in so mi težave znane. Nexus je lep primer da je android vrhunski operacijski sistem, ki ga žal proizvajalci pokvarijo z svojim crapwareom.

Se strinjam
zmaga.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Upam da drži za Android 4.2:
Android 4.2 will reportedly introduce a Customization Center to act like a HUB for tweaks and personalisations. Things like ringtones, wallpapers, templates etc will all be available through this one interface.

Where the anti-fragmentation approach really kicks in is the new UI options. Users will purportedly be able to choose between their manufacturer’s UI and the stock-standard Android UI provided by Google, currently found almost exclusively on Nexus devices. This means that all users will be able to download a new version of Android as soon as it is released by switching to the standard UI, rather than only Nexus owners seeing that benefit.

Using this option, the manufacturer’s UI would no longer be an option until the OEM (original equipment manufacturer) got around to updating its UI and releasing it as a download. This might be unappealing to anyone who prefers their OEM’s UI over the stock Android experience, but at least the option for updating would be there.