Galaxy Nexus

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
To bi blo pa zakon!
smile-1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
pa si sploh probal nexusa? tukaj updejti gredo dejansko naprej in napak praktično ni. Pri ostalih pa, kot si sam ugotovil, updejti prinesejo pogosto dodatno sranje in goro bugov. In teh dodatnih funkcij, ki se jih drugi spomnijo, je od 4.0 dalje zanemarljivo malo, ali pa so samo neki fancy balast. Nezadovoljnih lastnikov nexusov je zanemarljivo malo. Poglej si samo to temo in jo primerjaj z drugimi. Tukaj se o napakah in problemih praktično ne pogovarjamo, ker jih ni! V vsaki drugi temi o samsungih, htcjih pa samo vprasanja, zakaj to ne dela, zakaj ono ne dela, po updejtu imam to in ono pyzdarjo,..., tukaj pa če si opazil lastniki pišemo samo hvalospeve
smile-1.gif

tudi sam sem imel prej druge androide in so mi težave znane. Nexus je lep primer da je android vrhunski operacijski sistem, ki ga žal proizvajalci pokvarijo z svojim crapwareom.

Probal vse nexuse do sedaj pa sem do njih ostal mlačen. Lej, meni ni pomembno da imam na telefonu najnovejšo verzijo sistema takrat ko ta pride ven, ubistvu mi sploh ni pomembno da imam najnovejšo verzijo sistema na telefonu. Pomembno mi je da zadeva deluje tako kot mora. Trenutni S2 je iz trgovine prišel z 2.3.3. in če povem po pravici sem bil s to verzijo androida še najbolj zadovoljen. Bila je stabilna in vse je delalo po pričakovanju, 2.3.4. in 2.3.6. sta prinesli naključna resetiranja telefona ob katerih sem večkrat hotel telefon spoznati z najbljižjo steno, ICS je sicer naključna resetiranja odpravil a je prinesel cel kup novih neumnosti (krivda samega androida in ne samsunga) ki mi vsak dan grenijo uporabniško izkušnjo.

Ti praviš fancy balast jaz jim pravim pač uporabne funkcije. Vsakemu svoje, se je pa dobro zavedati da je dosti takih malih uporabnih zadev, ki so včasih predstavljale tako osovraženi proizvajalčev "fancy balast" sedaj del stock androida. Ne pravim, da je vse kar da samsung (ali v mojem primeru mobitel) na telefon zlata vredno, a tisto kar je več kot odtehta vključitev tistega kar ni. Če pa že toleriram na telefonu razne googlove neuporabne in neodstranljive aplikacije pa se tudi za tistih par samsungovih ne bom sekiral.

Če si dovolim primerjavo z avtomobili. stock android vs recimo samsungov android sta kot M3 GT2 vs navaden M3. Prvi je res hitrejši a na račun udobja in uporabnosti ki ti ga drugi ponuja v vsakdanjih situacijah ko si na cesti in ne na stezi.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Rumored devices said to be unveiled include:
- The new Nexus 4 phone by LG
- A 3G version of the Nexus 7
- A 10 inch Tablet by Samsung – Nexus 10 (with a very high resolution)

Rumored features of Android 4.2 include:
- Huge improvements to Google Now, cards will be different, a card comparing how much you’ve walked across months and a card that pops up when ever you go to a new city, showing all the POI’s and distance to them
- Notifications get further improvements, now you can read entire messages in the notification center
- UI improvements for bigger tablets
- The keyboard will come with something similar to Swype
- Profiles feature is coming for the tablets, not sure about the phone
- Google will introduce ‘Content in the center,’ which will allow users to access Play Store content from a widget
- Panoramic camera settings will be updated to support both horizontal and vertical movement by default

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Še en podatek za vse skeptike, sem šel iz Galaxy Nexusa na Galaxy S3. Nexus je v primerjavi z S3 raketa. Na S3 se že dialer odpira 2 sekunde
smile-1.gif
smešno...Je pa na S3 uraden francoski 4.1.1 Jelly Bean.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
kaj pa gladkost delovanja? ker nexus od 4.1 dalje dela res cisto brez zatikanja. se pozna tudi na S3? ker ravno vceraj sem se igral z htc one s in zadeva se opazno zatika. sicer ni kriticno ce ne ves kako dela nexus ali iphone
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Daj na S3 AOSP ROm, recimo CM10... Boš ugotovil da je Nexus fičo proti S3

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ne vem, kak sheban S3 si imel v rokah. Na mojem se dialer odpre v nekaj desetinkah sekunde, pa je še na ICS.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ne kakšnega sem imel ampak kakšnega imam
wink-1.gif
najdu sem tut težavo z Wlanom tak oda resno razmišljam da bi ga fleshal nazaj na Mobitelov Rom in počaku na mobitelov update.

CM10 pa ne bom nalagal ker sem raje na original verziji.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Jasno da je nexus fico proti s3, samo to je ravno fora. Out of the box dela hitreje, s3 pa moras odresit shitwaera in gor dat aosp da sploh pokaze kaj zmore. In to je kapitalni fail pri androidih. 500 jeder, pa ti nic ne pomaga ce so loaded z nepotrebno navlako

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Res je vse to kar ste povedali. Ampak jaz primerjam out of the box hitrost obeh aparatov in je S3 počasnejši. Nwm kaj ga ta wlan zajebava v francoskem 4.1.1 romu. Vklopiš ga lahko, izklopiš tudi, potem pa ga ne moreš več vklopiti.

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Ja, na zadnjih 2 androidih je stock rom zdrzal gor ravno kaksen dan. Oz. na one x sploh se nisem uspel vtakniti sim kartice, pa je ze letel dol.. Ce si malo geeka, to ni problem, v bistvu je se plus, ker imas na izbiro tono custom romov, samo najbrz nas je takih uporabnikov kaksen 1%, mogoce 2, kaksnih 25% jih mogoce redno dela update, ko pride originalni novejsi software, ostalim se pa najbrz ne sanja, kaj to sploh je.. Vecina jih je zato prikrajsana za to, kar telefoni dejansko omogocajo, konkurenca (vemo kdo) ima to definitivno bolje postimano..

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Jaz sem tudi še takrat Galaxy S1 flashal vsak dan, ni bilo roma, ki ga nebi probal zdaj se mi pa preprosto več ne da. Z leti sem ugotovil da je ko potegnem črto stock formware bil še vedno najbolj stabilen in z najboljšo baterijo. Meni je važno, da se na telefon lahko zanesem, ne da se mi ukvarjat s tem bugom, pa onim itd...

Zdaj sem flashal nazaj mobitelov 4.0.4 in wlan dela ok, tudi po parminutnem pritiskanju wlan ikone, na francoskem 4.1.1 je stvar mrknila tudi po factory resetu. Zdajle bom probal se angleški LJ4 pa da vidim kateri bo ostal gor za nekaj časa.

Aja pa še to, na mobitelovem romu dialer odpre skoraj takoj, an francoskem je pa res trajalo 2-3 sekunde.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 474

Glede na to, da ti je všeč Samsungov original TouchWiz, potem preizkusi OmegaROM. Bazira na zadnjem uradnem Samsungovem 4.1.1 ROM-u (DLJ4, 24.10.2012). Ohranja vse bonbončke TouchWiza, ob tem pa ima ištalacijo rešeno tako, da imaš ob namestitvi meni, kjer se odločiš, kaj od bloatwera boš namestil.
ROM je hiter, varčen z RAM-om (mimogrede, uradni JB uspe iz S3 iztisniti kar 50MB več prostega pomnilnika, kot 4.0.4), baterija med 36 - 48 ur ob normalni uporabi.

Se splača poizkusit. Jaz sem Omego uporabljal od prvih 4.1.1 verzij naprej (ko je bil JB še v povojih) pa vse do kakšnih 2, 3 verzije nazaj, ko sem presedlal na AOSP CM10. Ampak priznam, da tudi jaz pogrešam določene TouchWiz funkcionalnosti, zato bom verjetno preskočil nazaj na Omego, ki postaja res izvrsten ROM. Ob Siyah kernelu ter OC na 1.5 ali 1.6GHz pa S3 postane zverina, je pa res, da je potem baterija zreducirana na kakšnih 24 ur, mogoče še malenkost manj...