Energetska preskrba gospodinjstev

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Hanzi? Dej vsaj beri s kom se pogovarjaš. Če ne bo elektrike, bo ogrevanje res tamal problem, takrat bo pa res bolš da se zabakadiraš v kevder, ker tist bo kriza, ne pa covid. Tistih 100w da pumpe in ventilator laufa bomo tud na bencin dobil, vse ostalo bo šlo brez štroma k hudiču..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Hanzi nakladaš kolk si dolg in sirok.
Če nimaš elektrike tastare peci laufajo brez elektrike. Če je pravilno narejeno ima črpalka baypas in tudi tole laufa . Boljš kot nič.
Imam uplinjevalno, recimo da imam za en teden nafte v avtih da poganjam inverter za pec in skrinje.... Potem pa.... "Brzoparilnik" priklopim na rajfenk.
Kljub temu da imam mesalni ventil sem si naredil by pas in po njem tece topla voda tudi ce je samo cola.
Preverjeno.
Torej, rabim elektriko cca 4 ure dnevno da nafilam zalogovnik, potem pa se mi zalogovnik termosifonsko prazni v hiso cel dan. Res da ne bo povsod 24C, ampak bistvebo pod 20 ne bi smelo pasti nikjer.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ne sedaj s tem kar maš ti k ti strom heca že par let. En povprecn user ki še agregate videl ni.
Pa ne spet o dizlu. Nazadnje si jokal maja ? Da mate z ženo.prazne tanke na pumpah pa.naftr ni za dobit.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Me je upam izucil, da tankam preden lucka.posveti. je pa takrat bila najvecja kriza v sluzbenem ;) kjer se je tankalo na cca 3 dni....
Se pri tastarih sem za traktor naredil zalogo. Vsaj za en rezervoar za rezervo...

I

Izbrisan uporabnik 474

Vceraj poslušal novice v Nemčiji, ker sem trenutno pač tu... V boj proti visokim cenam elekteike se podo podali tako, da bodo določili max. ceno kWh, ki bo porabljena pod določeno mejo. Kar bo več, se bo obračunalo po tržnih cenah. Tako bi naj ljudi vzpodbudili k varčevanju. Težavi sta dve - nobeden ne ve, kako mejo postaviti (dejanski odgovoro ministra je bil "noch keine Ahnung") in pa to, da bo ukrep stal po prvih ocenah 100 mrd €, od katerih približno vedo, kako jih bodo dobili okrog 30. Za ostalo špekulirajo, da od višjih prihodkov od davkov, ker se je pač vse tako podražilo in pa nekaj od energetskih firm, ki so toliko zaslužile...

• Haha
Reactions: jonny77 in ales85

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.246
2.526
113
Evropska komisija se na vse pretege upira narediti karkoli pametnega v zvezi z brzdanjem cen energentov, ki jih poganja večinoma zgolj špekulativno kupovanje/rezervacije na terminskih trgih. Državam predlagajo - ne celo zahtevajo od njih - da se uvedejo subvencije za drage nakupe, samo da njihovi ne bodo na zgubi, zdaj ko si smetano in maslo na debelo mažejo.

• Všeč mi je
Reactions: sad

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Vceraj poslušal novice v Nemčiji, ker sem trenutno pač tu... V boj proti visokim cenam elekteike se podo podali tako, da bodo določili max. ceno kWh, ki bo porabljena pod določeno mejo. Kar bo več, se bo obračunalo po tržnih cenah. Tako bi naj ljudi vzpodbudili k varčevanju. Težavi sta dve - nobeden ne ve, kako mejo postaviti (dejanski odgovoro ministra je bil "noch keine Ahnung") in pa to, da bo ukrep stal po prvih ocenah 100 mrd €, od katerih približno vedo, kako jih bodo dobili okrog 30. Za ostalo špekulirajo, da od višjih prihodkov od davkov, ker se je pač vse tako podražilo in pa nekaj od energetskih firm, ki so toliko zaslužile...
Kaj to govoriš. Čez nekaj več kot 14 let, se bomo vozil sam še na štrom, ki bo proizveden na veter pravjo Nemci.... Nemški politiki nej se raj zakopljejo v pesek.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in ales85

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Dobr so jih stestiral na koronci, Italiani še dons nosjo maske, zdej jih bo pa še zebl. Z Nemci je podobno...fino fajn nas nategujejo.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Ni blo videt. Gladko so kaznoval človeka k je malcu burek na Frančiškanih.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Močno dvomim, da je v Italiji kaj drugače kot pri nas na Balkanu. En kup predpisov, enormne kazni, vse skupaj se nikoli ne preverja ali pa obstajajo pravne luknje, da se lahko vsak zmuzne. Če ne drugače, ga naslednja vlada oprosti.

• Všeč mi je
Reactions: sad in ales85

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
V Italiji nobelov nagrajenec uči ljudi kuhat ob ugasnjenem štedilniku. V Nemčiji sanjajo, kako bodo nuklearke in putinov plin nadomestili z vetrnicami, še ne dolgo nazaj nismo smel jest na prostem, ker bi lohk preskočil virusi na nas....vodijo nas budale. Bojim se, da bo treba v reset.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Komaj čakam, da bo reset, sem zmatran za popizdit. Ni lahko v 5 letih naredit, šihta za 8 let.

Če bo šlo tako naprej bom imel po urah 60 let delavne dobe.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Reset si boš v tem smislu mogu kr sam narest. Da ne boš ugotovu, da si naenkrat star 60, življenje si pa vrgu stran za delo.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Sosed te bo.prijavu.

Verjetno.mišljeno ju, šole ....kot pri nas.
No upam.da ne kot naše šole ob odprtih oknih 20stopinj.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Italijani takole...
Kazni bodo 4 mestne cifre, vendar se ne vejo kdo jih bo izrekal in preverjal.
Spanija ima tudi 750 EUR kazni za nepobrane pasje iztrebke. Parki so pa tako usrani, da se skoraj za pse niso primerni, kaj sele za otroke.

Nazadnje urejeno:
  • Haha
Reactions: Hanzi