Energetska preskrba gospodinjstev

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Kdo pa pravi da si želimo. Eni ki sanjajo kako lepo jim je bilo v jugi bodo lahko to občutili na lastni koži.
inflacija, brez goriv , redukcije in prazne police, da o tem kako so bili rabljeni avtomobili dražji kot novi.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Upajmo da nebo nič, pripravljamo pa kot da bo kriza.
Spet kakšne so že težave v dobavi določenih prehrambenih izdelkov , nekaj bo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Kokr vidim, se alter smetana pripravlja na apokalipso. Nisem vedel, da so to sami pusiyi.
Vsi imamo mio idej kako preziveti.
Dokler bodo trgovine polne in odprte 24/7.
Ko tega ne bo vec, pa....spomnite se stale s kvasom in skret papirjem marca/aprila 20.
Ajd pa ce nekako se razumem kvas(kako hudica ni zmanjkalo moke?) Ne razumem skret papirja.
A si res ne znamo vec.drugace rit obrisat kot s trislojnim odisavljenim paloma papirjem.

• Ljubezen
Reactions: sandra

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.031
3.733
113
Vsi imamo mio idej kako preziveti.
Dokler bodo trgovine polne in odprte 24/7.
Ko tega ne bo vec, pa....spomnite se stale s kvasom in skret papirjem marca/aprila 20.
Ajd pa ce nekako se razumem kvas(kako hudica ni zmanjkalo moke?) Ne razumem skret papirja.
A si res ne znamo vec.drugace rit obrisat kot s trislojnim odisavljenim paloma papirjem.
Pri flaši je problem, da ne sme biti dolgo pod ničlo.
Pri trgovinah nas pa že stiskajo, ko so nam odvzeli nedeljski in praznični delovni čas.

• Haha
Reactions: ales85

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
Imam nek UPS, potem pa ko bo ta prazen,
Zdravo,

sprašujem ker se mi sanja ne o črpalkah... na kakšni napetosti so črpalke za poganjat toplopo po štukih...
Sedaj imam na voljo za nakup nekega UPS-a zelo ugodno, pa me zanima ali je treba še kakšne iz 220 na 12 delat?
Peč imamo še oldschool, ki deluje brez elektrike. Samo pumpa je problem če zmanjka. Ali imam pumpa možnost da jo sprostiš, da se prosto vrti in ternodinamika naredila svoje...

Hvala za odgovore... tukaj sem neizobražen...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Za poganjanje klasičnih črpalk se rabi 230V napajanje, ki ima čisti sinus. Večina poceni UPSov ki so namenjeni poganjanju elektronike ima zelo slabo izhodno sinusno krivuljo in niso dobri za sisteme ogrevanja (lahko skuriš črpalko).

Za univerzalen backup za krizne razmere se mogoče splača pogledat še za inverterji. Ti so cenejši od namenski UPSov, se jih pa lahko priključi na bilokakšen 12V vir. Kar v sili pomeni da recimo lahko furaš tudi z avtomobilskega akumulatorja oz. direktno iz avtomobila.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi