Energetska preskrba gospodinjstev

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
In kaj boš s tistimi smrekovimi vejicami počel? To bo zabilo dimnik ko bi rekel keks. Imaš veliko variant, ko se vzame v vzdrževanje hosto in si za plačilo pelješ ven drva, dva taka poznam in se grejeta zastonj že lep čas..
Ce uplinjak prav gori, potem mu veje ne predstavljajo tezav.
Jih opa ponavadi ne prevavijo dobro v vecjih kolicinah, zato je dobro imeti vmes kaj debelega.
Prjatu je naredu sekalnik za veje. Na veliko se tudi prodaja s Poljske.
Samo iz zaklja strese polovico v peč....

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Rusi uporabljajo znano rešitev za viške plina.
Rusija namerno sežiga zemeljski plin

Meni se to zdi povsem pričakovano. Problem, ki ga imamo sedaj, ni od februarja ali leta 2014, temveč izpred desetletij, ko so nemški politiki naivno navijali, da je možno resno zavezništvo z Rusijo. Še SFRJ ni tega hotela. Glede na to, da je dobršen povojnih jugoslovanskih politikov preživel nekaj časa v ruski šoli, so bolje kot mi vedeli zakaj.

I

Izbrisan uporabnik 474

Saj zavezništvo bi še naprej bilo resno. Ni Rusija naenkrat prenehala dobavljati plina. Je kar lepo Nemčija tista, ki si je zakuhala godljo (ali pa kar celotna EU).

• Haha
Reactions: ales85 in Pepe
I

Izbrisan uporabnik 474

Ja, pa Nemčija je napadla Ukrajino. Sicer pred 80 leti ...

Kaj ima Nemčija z Ukrajino? Konflikt Rusija/Ukrajina je med njima, Rusija je še vedno navkljub vsemu dostavljala plin po pogodbenih cenah in v pogodbenih količinah. Ni Rusija tista, ki je zminirala NordStream 2. Ni Rusija uvedla sankcij proti Nemčiji. Zato kako lahko trdiš, da Rusija ni zanesljiv poslovni partner? Najdi mi en razlog ali eno stvar, kjer je se Rusija napram Nemčiji izkazal kot nezanesljiv gospodarski partner

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Gargamel, na začetku 2. svetovne vojne si je svet tudi zatiskal oči in si govoril: to je med Nemčijo in Avstrijo, to je med Nemčijo in Poljsko ... Ni se končalo preveč lepo. Tudi sedaj se ne bo, če bo svet preveč popuščal agresorjem.
Za tvoje nebloze imaš temo od vojni v Ukrajini, kamor jaz ne pogledam več. Mogoče bi lahko to temo pustil malo resnejšo in svojo prorusko bolezen zdravil tam?
Lahko to zagotovijo admini? Če ne morejo, pač še ena tem v katero ne pogledam.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Gargamel, na začetku 2. svetovne vojne si je svet tudi zatiskal oči in si govoril: to je med Nemčijo in Avstrijo, to je med Nemčijo in Poljsko ... Ni se končalo preveč lepo. Tudi sedaj se ne bo, če bo svet preveč popuščal agresorjem.
Za tvoje nebloze imaš temo od vojni v Ukrajini, kamor jaz ne pogledam več. Mogoče bi lahko to temo pustil malo resnejšo in svojo prorusko bolezen zdravil tam?
To se ves čas pojavlja v vseh temah. Recimo podučite se zgodovino pa potem dalje. Nemčija nikoli ni imela namena začet totalne vojne, nemčija nikoli ni napadla zahodnih držav. Resnica je da je francija prva napadla nemčijo, kot pomoč poljski. Nemčija niti ni odgovorila na napad ampak se je skušala pogajat, ko so ji francija & zavezniki začeli omejevat dostop do švedskega jekla in začeli kopičit orožje na meji z fr pa je izvedla napad na zahod. Skratka kdo je odgovoren za totalno vojno v evropi je čisto stvar pogleda zmagovalcev.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Vsekakor smo ga v temi o energetski preskrbi gospodinjstev potrebovali. Zdej ko vemo kdo je kriv in kdo ni lahko debatiramo on-topic dalje.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Krivi sami ker eni pizem vsakih 10 15 let menjajo ogrevanje glede na to kaj je moderno oz.kaj se dobi subvencija.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
Se bolje je potem 20 let... Pa nihce ne bo zahteval ven metati, samo nove take ne bo slo kupiti. Torej bi lahko delala se dlje...

• Všeč mi je

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
I

Izbrisan uporabnik 474

Kot prvo, če bi se rad šel resno debato, potem uporabnike naslavljaj z njegovimi nicki in nekimi otročjimi izpeljankami. Ker tudi jaz tebe ne nazivam z "Pepček" ali "Papak." Osnovni bonton je pač nek temelj za kolikor toliko resno diskusijo. Tebe že tukaj "zmanjka."

Glede nebuloz - Ukrajino si najprej v temo privlekel ti (post #825). Jaz sem te celo popravil in omenil, da je konflikt Ukrajina/Rusija le med njima in nima Nemčija nič z tem. Zato glede "nebuloz", "proruske bozeni" in podobnih rusofobnih kompleksov si najprej postavi ogledalo, preden lajaš na druge. Kot češnjo si nato začel vpletati še WWII (kako priročno) - če nebi našel nič tam, bi šel na WWI, ali pa celo do Grkov in Egipčanov. Kakorkoli, vsekakor pa vstran od resne diskusije.

Zato pa še enkrat, čisto resno, sprašujem - kdaj in kje se je Rusija napram Nemčiji izkazala kot neresen ali nezaupanje vreden poslovni/gospodarski partner? Kaj je Rusija naredila Nemčiji, da lahko tako vehementno označuješ Rusijo kot nezanesljivega poslovnega partnerja? Pa prosim za nek objektiven, resen odgovor, ne neko rusofobno flancanje.

Hvala.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.493
113
Pa sej je to vsakemu normalnemu jasno, da Nemška politika že zadnjih 20 let z eko bulšitom žaga vejo na kateri sedijo. Zdej bi se pa šli embargo na plin, aja ups, vse vključno z elektrarnami pa šiba na Putinov plin, alternative ni...ups, aja vetrnice bodo zamenjale nuklearke :aplauz: . Mi ostali naj pa zdaj solidarnostno rešujemo sranje ki so si ga skuhal. Ampak z emobilnoeko bučo pa še kr ne nehajo, cene štroma pa v nebo.

• Všeč mi je

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Tole je na ravni saj ne nucamo vojske in policije. Obenem te pa podilojo in oropajo potem pa jokaš zakaj ni več policije in strožjih zakonov.
Pač upajmo da bo samo to zimo jokcanje.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Ne ne moreš zapreti vrtine....da pa kitajci kupijo ogromno ruskega plina je pa itak samo moteno balkansko lapanje.