So ze finci postali pozorni na nek ogromwn plamen. Ze sežigajo Rusi viškeKolikor sem jaz slisal vrtine plina ne mores enostavno kar zapreti, zato se viske seziga.
So ze finci postali pozorni na nek ogromwn plamen. Ze sežigajo Rusi viškeKolikor sem jaz slisal vrtine plina ne mores enostavno kar zapreti, zato se viske seziga.
Isto ko pri nas očitno.
Mene resno zanima kaj dogaja švabom da si take budale izvolijo v vlado, namesto da bi viseli iz kandelabrov?
Recmo da je kriza vsepovsod. Naenkrat tudi v avstraliji draga elektrika in tam so že okusili električne mrke.Berem danes welt.de, šefica zelenih ostro proti neustavljanju nukleark konec leta, kot je planirano. Ti isti pajaci so 20 let nazaj dosegli, da se nuklearke malo po malo izklapljajo. Imeli so jih menda skoraj 20.
Mene resno zanima kaj dogaja švabom da si take budale izvolijo v vlado, namesto da bi viseli iz kandelabrov?
Ena moj miselni izliv. Smo v deželi, katere 58% je pokrite z gozdom. Nima veze kakšnim. Že leta se se pri marsikateri hiši kuri na pelete in cene so bile doslej ugodnejše kot pri gretju na kurilno olje (cca 50% prihranka pri relativno nizkih preklopnih stroških). Imeli smo nekaj lokalnih poizkusov pridelave peletov, a marsikateri posel je ugasnil, ker nismo bili konkurenčni.
In ko gledam vse gozdove okoli nas se sprašujem, kako je naša politika to lahko dopustila. Da smo uvažali tuja kuriva, domači gozdovi pa so počasi gnili, ker se "predelava ni izplačala". Pri surovini, za katero so pred covidom govorili, da je tako poceni, da ne pokrijejo niti stroškov goriva za žaganje in transport... In sedaj smo tukaj, cena peletov je poskočila za 1000% in nanjo pač nimamo vpliva, ker smo jih uvažali iz Ukraine, Bosne, Srbije.... Razumem, da se nimamo vpliva na nafto, katere pač v naši domovinici nimamo. A lesa..., lesa pa imamo zadosti. Za povrh vsega pa je ta še obnovljivi vir. Je pa res, da proizvaja CO2.
Potem pa sekirco v roke pa na deloSem šel zdaj gledat tisto propadajočo hosto o kateri sem govoril....zanimivo, lastnik te hoste sva ti in jaz in mi vsi, beri Republika Slovenija.
Ena moj miselni izliv. Smo v deželi, katere 58% je pokrite z gozdom. Nima veze kakšnim. Že leta se se pri marsikateri hiši kuri na pelete in cene so bile doslej ugodnejše kot pri gretju na kurilno olje (cca 50% prihranka pri relativno nizkih preklopnih stroških). Imeli smo nekaj lokalnih poizkusov pridelave peletov, a marsikateri posel je ugasnil, ker nismo bili konkurenčni.
In ko gledam vse gozdove okoli nas se sprašujem, kako je naša politika to lahko dopustila. Da smo uvažali tuja kuriva, domači gozdovi pa so počasi gnili, ker se "predelava ni izplačala". Pri surovini, za katero so pred covidom govorili, da je tako poceni, da ne pokrijejo niti stroškov goriva za žaganje in transport... In sedaj smo tukaj, cena peletov je poskočila za 1000% in nanjo pač nimamo vpliva, ker smo jih uvažali iz Ukraine, Bosne, Srbije.... Razumem, da se nimamo vpliva na nafto, katere pač v naši domovinici nimamo. A lesa..., lesa pa imamo zadosti. Za povrh vsega pa je ta še obnovljivi vir. Je pa res, da proizvaja CO2.
Ne bo šlo. Sam za razliko, tebi bo logar naložil kazen, če ne boš hoste pospravil, država pa...Potem pa sekirco v roke pa na delo
To je zato, ker se pri nas nič ne izplača.Ena moj miselni izliv. Smo v deželi, katere 58% je pokrite z gozdom. Nima veze kakšnim. Že leta se se pri marsikateri hiši kuri na pelete in cene so bile doslej ugodnejše kot pri gretju na kurilno olje (cca 50% prihranka pri relativno nizkih preklopnih stroških). Imeli smo nekaj lokalnih poizkusov pridelave peletov, a marsikateri posel je ugasnil, ker nismo bili konkurenčni.
No pa mi razloži kako se pri nas izplača, ko pa imaš v tem poslu na J in V državi, ki sta dampinško delovali na EU trgu?To je zato, ker se pri nas nič ne izplača.
Jest posušam že 15 let, aveš, pri drvih pa ni to tko na gumb, morš kurt. Mater, vse pr bajt nardimo sami, ampak vsak dan 15 minut za peč nabutat in zakurt in švoh tri ure na let da drva v drvarnico z dvorišča pospravmo, bo pa en tak mega problem . Mi te buče ves ta čas nikakor niso jasne. Ko se investicija povrne, bi rekel da bo to prej ko bom plačal kredit, ker glede na torkove cene kurilca, bo pol investicije že letos not, bomo minimalno za en dopust na let prišparal, če ne več. Če gremo pa pomagat še za ene dva dni drva delat, bo pa še za en dopust na leto padl not. S tem, da ne bo treba šparat, kot bi drugač, k je kurilc k bi zlato tanku u cisterno. Ampak drv se ne splača kurt, je delo, velik dela....To je zato, ker se pri nas nič ne izplača.