Poraba iz leta v leto pada. Tam nekje od 2019 ...Nato pride realnost, ko se ugotovi, da omrežje ni ustrezno, kapacitet ni...ja šment no.....poraba pa iz leta v leto raste.
Poraba iz leta v leto pada. Tam nekje od 2019 ...Nato pride realnost, ko se ugotovi, da omrežje ni ustrezno, kapacitet ni...ja šment no.....poraba pa iz leta v leto raste.
Oni samo ne želijo, da bi ti plačeval več in so ti prostovoljno določili cenejšo opcijo.Danes sem se prvič prijavil na moj elektro. Pa gledam dogovorne moči. (Kako so lahko dogovrne, saj sam v tem dogovoru nisem sodeloval. Za dogovor morata biti vsaj dva, ce ne sam to s.atram za DIKTATURO)
No Ugotovil sem da so mi za leto 2025 v prvem bloku zmanjšali dogovorjeno moč iz 8,4 na 6,8 kw. Po pregledu konic sem ugotovil da sem 8,4 kw kar redko prebil, torej bo z dogovorjenimi 6,8 kilovati kar problematično shajat. Kako to moč sploh doličijo.
Ker imam toplotno na starejši hiši z radiatorskim ogrevanjem, sem imel režim ogrevanja tako nastavljen, da je tempetura za eno stopinjo nižja ko smo bili odsotni, in v nočnem času. Mislim da se to ne bo več splačalo in bo temperatura 24 ur na dan konstantna.
Dogovorjena moč, pa jade
Poglej priponko 93435
Ja nič, bo potrebno vse obrtnike k hiši spravit do leta 2026Zanimivo bo, ko bo človek dobil kake obrtnike k hiši, ki bodo dopoldan s svojimi napravami lepo solidno povečali porabo v prvem bloku čez dogovorjene moči. Tiste kazni bodo bolele. Ali bognedaj, da ti poplavi hišo in moraš nekaj dni na polno laufati naprave za sušenje. Kazni za omrežnino v prvem bloku niso nedolžne. So že resni zneski tudi za par ur prekoračitve.
sploh ne, padla je predvsem zaradi TalumaPoraba iz leta v leto pada. Tam nekje od 2019 ...
Obrtniki bodo kot del ponudbe dajali njihovo porabo elektrike, da boš pravočasno dvignil "dogovorjeno" moč.Ja nič, bo potrebno vse obrtnike k hiši spravit do leta 2026
Ja zvečer ko mrak pade.Termoelektrarna Brestanica: največ električne energije so proizvedli v poletnih mesecih, od junija do septembra, za realizirano proizvodnjo pa so večinoma uporabili primarni energent zemeljski plin
- zakaj se potem sprejemajo politične odločitve ki zanimanje za gradnjo SE vlečejo proti nuli?
Premalo si odločil pogoje.Koliko ena družinska hiša tam med 150 do 180m2 porabi energije za ogrevanje? Tako na oko? Vem da je odvisno od TČ, ali je talno gretje in koliko je centimetrov izolacije. Ali mogoče, če imate za svoje hiše podatke in če podate podatek o kvadraturi.