Nam je vse to uredil izvajalec SE, btw.
Ne najbolj. Zanimivo je kuhanje čez vikend ipd... bognedaj še kupit EV in da ga moraš čez dan dofilat..
Podarjenemu konju se sicer ne gleda v zobe, ampak škoda je, da ni za celo leto preračun.Nov kalkulator za omrežnino: https://www.rcp.ijs.si/splesko/elektr/csv/
Uvoziš svoje podatke iz mojelektro
TČ (sodobne) se da krmilit. Zmanjšat moč za uro ali dve ni neka panika, ker je (če govorimo o talnem gretju, ki je pri TČ najbolj pogosto) toplotna vztrajnost hiše precej velika. Par ur,d a se resno pozna. Če pa si pameten in imaš ob TČ vsaj kak kubik zalogovnika, pa sploh ni nobene razlike.Zakaj nižati moč? Ker drugače omrežje trpi. Ni problem v količini (elektrarne), ampak v žicah inTP (moč).KSZ
Berem tale članek in mi nekaj ni jasno:
Poglej priponko 77579
Ima kdo tu toliko soli, da zna razložit kako naj prilagodiš obratovanje črpalke, da ublažiš obremenitev, če je prav v tistih urah najbolj mrzlo?
Pač hodiš v bundi po hiši?
golob? anyone?
In tole: "Zaračunavanje presežene moči ni kazen, temveč je predvsem pomembna varovalka za primere, ko bi želeli dogovorjeno moč znižati na minimum in ne bi spreminjali naših navad pri rabi energije," je dodala.
Zakaj bi želeli moč znižati na minimum?
A ni dovolj elektrike na trgu ali zakaj?
Aha kul. Pač samo omrežje nam škripa.Cez vikemd ni 1. bloka. Ostali so bistveno cenejsi.
Malo verjetno, a čisto realno.Poglej priponko 77584
Komaj nekaj špic preko 3,8kW, tistle max je en lapsus, to bojo moral v kakšno izjemo vržt, to meni čez varovalke ne gre, kaj šele 15 min. 3 x 20A
Tile lapsusi. Sem bral, da se podatki posiljajo preko L1 in, ce imas na tej liniji kak recimo poceni kitajski polnilec, ki moti omrezje se ti lahko zgodi, da podatka ne zabelezijo. V tem primeru ti bodo zaracunali spico za tisto obdobje.Poglej priponko 77584
Komaj nekaj špic preko 3,8kW, tistle max je en lapsus, to bojo moral v kakšno izjemo vržt, to meni čez varovalke ne gre, kaj šele 15 min. 3 x 20A
Kako to misliš 8kw ne gre čez 3x20A varovalke? 13kW je priključna moč, obračunsko pa imaš res 7kw.Poglej priponko 77584
Zihr si blond in vidiš samo sebe. Folk je masovno šel na TČ, ker je dobil podkupnino od države. Nimajo vsi superduper izolirane bajte, mnogi so jedva napraskal skupaj za investicijo v drug sistem ogrevanja. Ampak ja, dejmo samo sebe gledat.Na zalogo... Pregrevas ogrevalno vodo ponoci, da cez dan (bolj) pociva. To je "problem" lahko samo pri neizoliranih hisah na radiatorjih, ampak tle ti tudi zalogovnik ki ga tvoj naslednik naprej turi neumorno, ne pomaga. Ker TČjka ne mara tega... Učinkovitost ko je mraz gre strmo dol, da jo teras se bolj na zalogo se eksponentno se slabsa. Podnevi ko pa ne bi kuril, pa dela optimalno.
Ta je logicna... Znizas na minimum glede na varovalke. Kot je eden prej ugotavljal, da ne more pod 3,8kW. In ce ne bi bilo placevanja presezne moci, bi pac izbral tako, kuril pa 5kW.
Tole ti bo Jabe obrazložila da nimaš pojma.Če pa si pameten in imaš ob TČ vsaj kak kubik zalogovnika, pa sploh ni nobene razlike.Zakaj nižati moč?
Podkupnine so bile tudi za fasade in okna in ...Zihr si blond in vidiš samo sebe. Folk je masovno šel na TČ, ker je dobil podkupnino od države. Nimajo vsi superduper izolirane bajte, mnogi so jedva napraskal skupaj za investicijo v drug sistem ogrevanja. Ampak ja, dejmo samo sebe gledat.
Zihr si blond in vidiš samo sebe. Folk je masovno šel na TČ, ker je dobil podkupnino od države. Nimajo vsi superduper izolirane bajte, mnogi so jedva napraskal skupaj za investicijo v drug sistem ogrevanja. Ampak ja, dejmo samo sebe gledat.