Nov kalkulator za omrežnino: https://www.rcp.ijs.si/splesko/elektr/csv/
Uvoziš svoje podatke iz mojelektro
vsaka tč rabi defroste?Zalogovnik pri TČ nič ne nuca... Podnevi je običajno topleje in je boljši COP kot ponoči... Sploh če je temperatura tako visoka, da TČ ne rabi defrostov...
KSZ
Berem tale članek in mi nekaj ni jasno:
Poglej priponko 77579
Ima kdo tu toliko soli, da zna razložit kako naj prilagodiš obratovanje črpalke, da ublažiš obremenitev, če je prav v tistih urah najbolj mrzlo?
In tole: "Zaračunavanje presežene moči ni kazen, temveč je predvsem pomembna varovalka za primere, ko bi želeli dogovorjeno moč znižati na minimum in ne bi spreminjali naših navad pri rabi energije," je dodala.
kaj pa če imaš realno moč in ne želiš nič nižat?Ta je logicna... Znizas na minimum glede na varovalke. Kot je eden prej ugotavljal, da ne more pod 3,8kW. In ce ne bi bilo placevanja presezne moci, bi pac izbral tako, kuril pa 5kW.
KSZ
Berem tale članek in mi nekaj ni jasno:
Poglej priponko 77579
Ima kdo tu toliko soli, da zna razložit kako naj prilagodiš obratovanje črpalke, da ublažiš obremenitev, če je prav v tistih urah najbolj mrzlo?
Pač hodiš v bundi po hiši?
golob? anyone?
In tole: "Zaračunavanje presežene moči ni kazen, temveč je predvsem pomembna varovalka za primere, ko bi želeli dogovorjeno moč znižati na minimum in ne bi spreminjali naših navad pri rabi energije," je dodala.
Zakaj bi želeli moč znižati na minimum?
A ni dovolj elektrike na trgu ali zakaj?
Večina TČ je zrak-voda...na desni je 90% cene regulirane.
vsaka tč rabi defroste?
kaj pa če imaš realno moč in ne želiš nič nižat?
Kontra.Ti verjetno nimaš TČ in talnega? Če pumpo izklopiš za 5 ur se ne bo zgodilo kaj dost, kot je rekla Jabe ČE je hiša dobro izolirana. Naša je zadnjič ruknila v gumb na notranji enoti TČ in jo izklopila. No pumpa je bila ugašena kak slab dan, tudi čez noč, do jutra. Zjutraj sem začel gruntat da je danes mogoče malo za spoznanje bolj hladno kot ponavadi ampak govora je bila o pol stopinje. Da nekaj ni OK komaj opazil ko sem zjutraj stopil v kopalnico in je bila keramika na tleh hladna in ne topla ali mlačna kot ponavadi. Skratka nobene drame. Je pa res da če bo TČ za 5 ur izklopljena (ko bi morala najbolj delovati) in se bo potem vklopila, kaj boš sploh prišparal, kr takrat bo pa verjetno šla na polne. Tukaj se zdaj verjetno drkamo kako omejiti TČ, a verjetno bo to konec meseca 5€ razlike na položnici. Ugibam. Razen če je kdo toliko sposoben naredit nek hipotetičen izračun na podlagi nekih realnih podatkov ampak dvomim.
To je potem ok, vsak naj ima, kolikor rabi.
Ampak ti razredi pa so dejansko kazen za vecje porabnike.
Kaj pa ce rad poslusam glasbo na tezki versterkeriji? Ali kuham na 2 indukcijah?
Kazen.
To ja. A ni to kazen in odgovornost drzave, da poskrbi za nemoteno delovanje? Ali smo leta 1850?Kaj te bega? Več rabiš, vec placas... Nekako logično
Zadeva je kar lepo kompleksna. Sem se malo poigral. Po testih vidim, da bom v poletnih, nižjih 8 mesecih plačeval tudi po 36% omrežnine manj, v dražjih 4 mesecih pa bo omrežnina tudi po 46% dražja. Po uravnovnilki bom torej okoli 91% zdajšnje omrežnine plačal. Če se bo izšlo.Nov kalkulator za omrežnino: https://www.rcp.ijs.si/splesko/elektr/csv/
To ja. A ni to kazen in odgovornost drzave, da poskrbi za nemoteno delovanje? Ali smo leta 1850?
Kontra.
Velika neizolirana hisa brez talnega, s kronotermovo TC.
Pri -8 st. se ohladi "takoj".