Energetska preskrba gospodinjstev

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.711
1.070
113
Kako dolgo cuka 5.2kw? Ce ti cuka 5 minut je to v 15 miutah "2kw/h". Plačeval bos pa v vsakem primeru 4.6.
Al si kaj narobe predstavljam ?
Zna bit da več kot 15 minut... Pač segrevam 300 litrov vode naenkrat... Lahko traja segrevanje tudi slabo uro... Ampak moč raste nekje od 3kW na začetku pa do 4,2 kW na koncu običajno...
Lahko bi sicer ... omejil obrate kompresorja na STW

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.491
3.589
113
V tem konkretnem primeru pustis na gmah, pa boš najbolj pametno naredil. Lahko pa seveda poslusas temnolasega nabijaca in se zvijas zaradi 3€/mesec, kot da gre za 300 in se spravljas v stroske v obratnem razmerju. Ampak dobr, kaj pa jaz vem...

Vse zrak/voda defrostajo. Klima ali neklima.
:valjamse: prižigaš se kot šibica. Meni je vseeno za te bloke in štrom bom nucal tako kot sem ga do zdej. Tebi pa pač ni in boš iz mesca v mesec klikala da ne boš šla čez in s tem prišparala za eno južno.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.043
113
A da bi zdaj, ko je položnica 10€ zacela...? Mrbit, nikol ne ves, ceprav prav verjetno pa ni. Tale, ki te je vseckal, je enkrat rekel, da bi se midva pobila, če bi bila skup, ker bi moral samo za elektriko delat. Ampak tvoje resitve bi ga prisle pa se drazje...

• Wow
Reactions: AvtoFun

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Všečkal sem zato ker je človek verjetno v zadnjem letu edini krat napisal nekaj pametnega in verjetno ima popolnoma prav.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.043
113
Všečkal sem zato ker je človek verjetno v zadnjem letu edini krat napisal nekaj pametnega in verjetno ima popolnoma prav.

Bomo se malo počakal... Niti verjetno, se manj popolnoma. Lahko ob letu spet kako rečemo na to debato, ce se komu zdi. Sploh, ce se najde (in brez dvoma se bo, takih kot je on, je prek zadost) in bo sel v paniki res v dodatne, nepotrebne stroške. Zadeva bo res za veliko vecino drazja kot danes, ampak folk si bo naredil še dražje, kot je treba.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.258
741
113
Meni pa odklopnik na 1x25 (6kw) ven meče klima bojler, 3x luc, tv, hladilnik in indukcijski kuhalnik ki ni prizgan. In mi ni nic jasno.
Odklopnik B še enkrat hitreje reagira od odklopnika C. (Odklopnik je avtomatska varovalka).

Avtomatska varovalka tipa B bo odklopila električni tok pri 3 in 5 kratniku nazivnega toka. Znana je tudi kot >>>hitra« varovalka in se množično uporablja v hišnih inštalacijah.

Avtomatska varovalka tipa C bo odklopila električni tok pri 5 in 10 kratniku nazivnega toka. Namenjena je tudi zaščiti naprav z večjimi zagonskimi tokovi (npr. elektromotor).

Avtomatska varovalka tipa D bo odklopila električni tok pri 10 in 20 kratniku nazivnega toka. Uporablja se tam, kjer prihaja do izjemno visokih tokovnih konic ob vklopu.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Bomo se malo počakal... Niti verjetno, se manj popolnoma. Lahko ob letu spet kako rečemo na to debato, ce se komu zdi. Sploh, ce se najde (in brez dvoma se bo, takih kot je on, je prek zadost) in bo sel v paniki res v dodatne, nepotrebne stroške. Zadeva bo res za veliko vecino drazja kot danes, ampak folk si bo naredil še dražje, kot je treba.

Mislim glede panike v povezavi s temi bloki in panično iskanje nekaterih kako in kdaj bi porezali te špice ali prestavili/zamaknili porabo. Verjetno bo na koncu mesečno res nekaj kavic razlike.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.258
741
113
Meni pa odklopnik na 1x25 (6kw) ven meče klima bojler, 3x luc, tv, hladilnik in indukcijski kuhalnik ki ni prizgan. In mi ni nic jasno.
Pa še to, te avtomatske varovalke s časoma izgubijo nazivno vrednost če je preveč kratkih stikov tako da jih je priporočljivo po določenem številu izklopov zamenjati. Mogoče je pa kje kakšen slab spoj in na moment "potegne" prevelik tok.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.043
113
Mislim glede panike v povezavi s temi bloki in panično iskanje nekaterih kako in kdaj bi porezali te špice ali prestavili/zamaknili porabo. Verjetno bo na koncu mesečno res nekaj kavic razlike.

Ja, ampak on je eden izmed teh. Sicer z naslajanjem nad tem, ker pricakuje, da se bo tikalo samo tistih, ki imamo vse na strom, on bo pa kao imun, kor da nima tudi sam elektrike v hisi ali pa nima stroskov drugje z istimi zadevami. Ali iz zlehtnobe ali neumnosti, pa sam ve. Nic od dvojega ni neka lastnost, da bi bil clovek lahko ponosen nanjo.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.258
741
113
Ja saj običajno imajo navedeno mehansko in električno življenjsko dobo... Število vklopov pa to...
Nimajo, vsaj ETI Izlake nima, sem kontaktiral razvojni oddelek pa ne vedo nič o tem.
Po tem vprašanju je še najbolj zanesljiv stari talilni vložek (seveda če ni manipuliran). Ta je za enkratno uporabo.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.711
1.070
113
Nimajo, vsaj ETI Izlake nima, sem kontaktiral razvojni oddelek pa ne vedo nič o tem.
Po tem vprašanju je še najbolj zanesljiv stari talilni vložek (seveda če ni manipuliran). Ta je za enkratno uporabo.
Kitajci imajo....
1702531304695.png

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
A imaš morda B odklopnik (avtomatsko varovalko)? Sam prašam...Ker običajne so C
Mislil sem na tistega kamor je nastavljen števec.
Elektro primorska kot vem ima na vseh "stevcih" odklopnike.
In se ni obcasno zgodi da mi mece ven.
Tudi ob 10 zvecer pri gledanju tv.
Se nikol mi ni ven zabrisal moje 16 amperske varovalke.
Podatki iz mojega elektra ne kažejo preobremintive (kako jo bodo kazal ob gkedanju tv)