Tisti, ki je izložbo dejansko razbil?Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
In, mimogrede, kdo je (in bo v bodoče) povrnil škodo nezavarovanim prodajalnam, ki so jih razbijali v Bg? Gejevsko društvo Srbije? Slovenski gej aktivisti? Ti?
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Meni se pa pri vseh kvazi liberalcih tega sveta zdi žalostno predvsem to, koliko vrstic se nameni temu, ko nasilneži razženejo shod homoseksualcev.
Ko pa nasilneži (Izraelci) razženejo kak shod drugih (Palestinci), ki se borijo za svoje pravice se pa o tem govori veliko manj, pa še polovica tistih, ki o tem govori podpira Izraelce, ki npr. streljajo na neoborožene.
Kot naprimer pri nas vsi mediji napihujejo zgodbo, ko kakšen od aktivistov dobi okoli kepe. Zanimivo, da ni zgodb, ko sosedov Janezek ali sosedov Emir dobita okoli kepe.
Po mojem mavrični pretiravajo s poudarjanjem svoje drugačnosti. V Splitu in v BG so pač naleteli na mino, na ljudi, ki jih še niso pripravljeni sprejeti... Ne želim reči, naj se zavlečejo v luknje a kar je preveč je pa preveč. Že če gledamo koliko energije (in denarja) je porabila prejšnja vlada, da bi naredila uslugo svojim mavričnim prijateljem. Kot, da niso imeli pomembnejših stvari za delat.
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
@Thrivial: ni treba biti aktivno proti, dovolj je že, da se ob jasni diskriminaciji in poniževanju ne oglasiš in protestiraš. Ker so vse človekove pravice enako neodtujljive in se med njimi ne bi smelo delati razlik.
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Meni se pa pri vseh kvazi liberalcih tega sveta zdi žalostno predvsem to, koliko vrstic se nameni temu, ko nasilneži razženejo shod homoseksualcev.
Ko pa nasilneži (Izraelci) razženejo kak shod drugih (Palestinci), ki se borijo za svoje pravice se pa o tem govori veliko manj, pa še polovica tistih, ki o tem govori podpira Izraelce, ki npr. streljajo na neoborožene.
Kot naprimer pri nas vsi mediji napihujejo zgodbo, ko kakšen od aktivistov dobi okoli kepe. Zanimivo, da ni zgodb, ko sosedov Janezek ali sosedov Emir dobita okoli kepe.
Po mojem mavrični pretiravajo s poudarjanjem svoje drugačnosti. V Splitu in v BG so pač naleteli na mino, na ljudi, ki jih še niso pripravljeni sprejeti... Ne želim reči, naj se zavlečejo v luknje a kar je preveč je pa preveč. Že če gledamo koliko energije (in denarja) je porabila prejšnja vlada, da bi naredila uslugo svojim mavričnim prijateljem. Kot, da niso imeli pomembnejših stvari za delat.
Ad1) Mislim, da glede tega ni treba iskati globljih razlogov - ljudje smo pač bolj dojemljivi za geografsko in družbeno bližje probleme. S Splitom in Beogradom smo Slovenci povezani tako ali drugače, zato so vsi dogodki za nas tam bolj aktualni kot v Izraelu. Še manj nas zanima kaj se dogaja v Adis Abebi, praktično nihče pa nima pojma kaj bi počel z enimi demonstracijami v Kirgizistanu. Zaradi geografske in družbene bližine je bolj intenzivno in kvalitetno tudi medijsko pokrivanje dogajanja.
Ad2) Ko dobita sosedov Janezek ali Emir okrog kepe, ne gre za organizirano mržnjo in maltretiranje skupine državljanov izključno zaradi njihove spolne usmerjenosti (verovanja, barve kože...), ampak večinoma za navaden fantovski pretep. Mislim, da mi ni treba poudarjati, da je prvo precej bolj nevarno za celotno družbeno ozračje kot drugo.
Ad3) Kolikor sem seznanjen, je parada ponosa enkrat letno. Je to preveč? Meni se ne zdi. Je pa prekleto pomembno, da s tem izpostavljanjem želijo doseči samo enake pravice, se pravi - da se lahko sprehajajo po cesti in grejo v trgovine, ne da jih bo strah, da jih bo ena pobrita opica zaštihala. Meni se zdi pravilno, da privabijo odziv javnosti, ki potem lahko obsodi nestrpnost in posledično povzroči ozaveščanje, ki jim bo enkrat v prihodnosti omogočilo približno normalno življenje. Takih precedensov je v zgodovini vsekakor dovolj. Verjetno so afroameričani najbolj pompozen in eklatanten primer tega v novejši zgodovini, potem imamo različna gibanja sufražetk, nenazadnje pa tudi nesrečne protestante, ki so Slovencem dali tiskano besedo in sploh postavili temelje, da smo se kasneje definirali kot narod.
Ad4) Žal vsa taka gibanja spremljajo nazadnjaške struje, ki se ponavadi - zaradi lastne omejenosti, frustracij in strahu - na bolj ali manj nasilen način prizadevajo to preprečiti.
Ad5(vsem)) Geji, ki grejo na parado v Beograd imajo večja jajca kot 99% forumskih gobcačev tukaj gor. Vključno z mano.
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi
Ad3) Kolikor sem seznanjen, je parada ponosa enkrat letno. Je to preveč? Meni se ne zdi. Je pa prekleto pomembno, da s tem izpostavljanjem želijo doseči samo enake pravice, se pravi - da se lahko sprehajajo po cesti in grejo v trgovine, ne da jih bo strah, da jih bo ena pobrita opica zaštihala.
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
kake bedarije pisete eni...ne spomnim se da bi kdaj kakega pedra ze zastihali..par so jih narezali, pa se to ni nujno da zaradi tega ker so pedri...ampak je pa to takoj potem v cajtunga oznaceno kot nestrpnost...ceprav sploh ni nujno da je tak....
pa ta bulshit o enakih pravic...mislim da ima [cenzura] kot clovek ENAKE pravice kot vsak ostali nepeder...ne vem kjer je [cenzura] kaj drugačn od nas navadnih...
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
seveda, ker vi kvazi intelektualci odgovorite z molkom...baje je zlato...
ampak ker je resnica pac nimas kaj za dopolnit...pravice imajo enake...nisem se slisal da pedru nebi izdali potnega lista, al pa da nebi mogo kupit stanovanja, al pa odpret racuna, bit v gostilni, it za politika...
Če jaz prav vem, sme uporabiti strelno orožje le takrat, ko je na drugi strani tudi strelno orožje.Citat:
Uporabnik Denis pravi:
A pri nas policist ne sme streljat v zrak, če mu grozi nevarnost? Zakaj ima potem orožje?
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
kar precej zavajas.
Policisti, ki so bili ranjeni v beogradu takrat, so bili predvsem pripadniki redne policije ter prometniki. In le ti niso imeli celad, saj nihce ni pricakoval takih izgredov. Od pripadnikov posebnih enot zandarmerije jih je bilo ranjenih precej manj (kar je zaradi zascitne opreme tudi razumljivo). Koliko so pa ljudje tam "nori" se je pa videlo na enemu izmed posnetkov ko je eden izmed policistov streljal z avtomatom v zrak. Kar naenkrat ni bilo vec junakov ki bi se priblizevali. gotovo je tam drugacna mentaliteta, dejstvo je pa tudi da si policija lahko privosci vec kot pri nas. In tega se tudi ljudje zavedajo
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Kaj natanko je poanta tvojega posta?