En dan pretepanja nimajo dovolj?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
In, mimogrede, kdo je (in bo v bodoče) povrnil škodo nezavarovanim prodajalnam, ki so jih razbijali v Bg? Gejevsko društvo Srbije? Slovenski gej aktivisti? Ti?
Tisti, ki je izložbo dejansko razbil?
Preveč radikalna zamisel
sprasujem se.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Meni se pa pri vseh kvazi liberalcih tega sveta zdi žalostno predvsem to, koliko vrstic se nameni temu, ko nasilneži razženejo shod homoseksualcev.

Ko pa nasilneži (Izraelci) razženejo kak shod drugih (Palestinci), ki se borijo za svoje pravice se pa o tem govori veliko manj, pa še polovica tistih, ki o tem govori podpira Izraelce, ki npr. streljajo na neoborožene.

Kot naprimer pri nas vsi mediji napihujejo zgodbo, ko kakšen od aktivistov dobi okoli kepe. Zanimivo, da ni zgodb, ko sosedov Janezek ali sosedov Emir dobita okoli kepe.

Po mojem mavrični pretiravajo s poudarjanjem svoje drugačnosti. V Splitu in v BG so pač naleteli na mino, na ljudi, ki jih še niso pripravljeni sprejeti... Ne želim reči, naj se zavlečejo v luknje a kar je preveč je pa preveč. Že če gledamo koliko energije (in denarja) je porabila prejšnja vlada, da bi naredila uslugo svojim mavričnim prijateljem. Kot, da niso imeli pomembnejših stvari za delat.

Ad1) Mislim, da glede tega ni treba iskati globljih razlogov - ljudje smo pač bolj dojemljivi za geografsko in družbeno bližje probleme. S Splitom in Beogradom smo Slovenci povezani tako ali drugače, zato so vsi dogodki za nas tam bolj aktualni kot v Izraelu. Še manj nas zanima kaj se dogaja v Adis Abebi, praktično nihče pa nima pojma kaj bi počel z enimi demonstracijami v Kirgizistanu. Zaradi geografske in družbene bližine je bolj intenzivno in kvalitetno tudi medijsko pokrivanje dogajanja.

Ad2) Ko dobita sosedov Janezek ali Emir okrog kepe, ne gre za organizirano mržnjo in maltretiranje skupine državljanov izključno zaradi njihove spolne usmerjenosti (verovanja, barve kože...), ampak večinoma za navaden fantovski pretep. Mislim, da mi ni treba poudarjati, da je prvo precej bolj nevarno za celotno družbeno ozračje kot drugo.

Ad3) Kolikor sem seznanjen, je parada ponosa enkrat letno. Je to preveč? Meni se ne zdi. Je pa prekleto pomembno, da s tem izpostavljanjem želijo doseči samo enake pravice, se pravi - da se lahko sprehajajo po cesti in grejo v trgovine, ne da jih bo strah, da jih bo ena pobrita opica zaštihala. Meni se zdi pravilno, da privabijo odziv javnosti, ki potem lahko obsodi nestrpnost in posledično povzroči ozaveščanje, ki jim bo enkrat v prihodnosti omogočilo približno normalno življenje. Takih precedensov je v zgodovini vsekakor dovolj. Verjetno so afroameričani najbolj pompozen in eklatanten primer tega v novejši zgodovini, potem imamo različna gibanja sufražetk, nenazadnje pa tudi nesrečne protestante, ki so Slovencem dali tiskano besedo in sploh postavili temelje, da smo se kasneje definirali kot narod.

Ad4) Žal vsa taka gibanja spremljajo nazadnjaške struje, ki se ponavadi - zaradi lastne omejenosti, frustracij in strahu - na bolj ali manj nasilen način prizadevajo to preprečiti.

Ad5(vsem)) Geji, ki grejo na parado v Beograd imajo večja jajca kot 99% forumskih gobcačev tukaj gor. Vključno z mano.

Nazadnje urejeno:

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
@Thrivial: ni treba biti aktivno proti, dovolj je že, da se ob jasni diskriminaciji in poniževanju ne oglasiš in protestiraš. Ker so vse človekove pravice enako neodtujljive in se med njimi ne bi smelo delati razlik.

Daj prosim malo elaboriraj tole.

Tukaj se oglašam v temah, ki se tičejo gejev in enakopravnosti, ker so pač aktualni taki primeri. Če bi se našla skupina, ki bo organizirano(!) ustrahovala skupine birmancev, ki grejo od maše, bi pa to prav tako obsodil. A kaj hočeš slišati od mene?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Meni se pa pri vseh kvazi liberalcih tega sveta zdi žalostno predvsem to, koliko vrstic se nameni temu, ko nasilneži razženejo shod homoseksualcev.

Ko pa nasilneži (Izraelci) razženejo kak shod drugih (Palestinci), ki se borijo za svoje pravice se pa o tem govori veliko manj, pa še polovica tistih, ki o tem govori podpira Izraelce, ki npr. streljajo na neoborožene.

Kot naprimer pri nas vsi mediji napihujejo zgodbo, ko kakšen od aktivistov dobi okoli kepe. Zanimivo, da ni zgodb, ko sosedov Janezek ali sosedov Emir dobita okoli kepe.

Po mojem mavrični pretiravajo s poudarjanjem svoje drugačnosti. V Splitu in v BG so pač naleteli na mino, na ljudi, ki jih še niso pripravljeni sprejeti... Ne želim reči, naj se zavlečejo v luknje a kar je preveč je pa preveč. Že če gledamo koliko energije (in denarja) je porabila prejšnja vlada, da bi naredila uslugo svojim mavričnim prijateljem. Kot, da niso imeli pomembnejših stvari za delat.

Ad1) Mislim, da glede tega ni treba iskati globljih razlogov - ljudje smo pač bolj dojemljivi za geografsko in družbeno bližje probleme. S Splitom in Beogradom smo Slovenci povezani tako ali drugače, zato so vsi dogodki za nas tam bolj aktualni kot v Izraelu. Še manj nas zanima kaj se dogaja v Adis Abebi, praktično nihče pa nima pojma kaj bi počel z enimi demonstracijami v Kirgizistanu. Zaradi geografske in družbene bližine je bolj intenzivno in kvalitetno tudi medijsko pokrivanje dogajanja.

Ad2) Ko dobita sosedov Janezek ali Emir okrog kepe, ne gre za organizirano mržnjo in maltretiranje skupine državljanov izključno zaradi njihove spolne usmerjenosti (verovanja, barve kože...), ampak večinoma za navaden fantovski pretep. Mislim, da mi ni treba poudarjati, da je prvo precej bolj nevarno za celotno družbeno ozračje kot drugo.

Ad3) Kolikor sem seznanjen, je parada ponosa enkrat letno. Je to preveč? Meni se ne zdi. Je pa prekleto pomembno, da s tem izpostavljanjem želijo doseči samo enake pravice, se pravi - da se lahko sprehajajo po cesti in grejo v trgovine, ne da jih bo strah, da jih bo ena pobrita opica zaštihala. Meni se zdi pravilno, da privabijo odziv javnosti, ki potem lahko obsodi nestrpnost in posledično povzroči ozaveščanje, ki jim bo enkrat v prihodnosti omogočilo približno normalno življenje. Takih precedensov je v zgodovini vsekakor dovolj. Verjetno so afroameričani najbolj pompozen in eklatanten primer tega v novejši zgodovini, potem imamo različna gibanja sufražetk, nenazadnje pa tudi nesrečne protestante, ki so Slovencem dali tiskano besedo in sploh postavili temelje, da smo se kasneje definirali kot narod.

Ad4) Žal vsa taka gibanja spremljajo nazadnjaške struje, ki se ponavadi - zaradi lastne omejenosti, frustracij in strahu - na bolj ali manj nasilen način prizadevajo to preprečiti.

Ad5(vsem)) Geji, ki grejo na parado v Beograd imajo večja jajca kot 99% forumskih gobcačev tukaj gor. Vključno z mano.

Sodeč po tem, komu se daje denar, je slovenija izredno izredno povezana s španijo, saj se vleikodušno plačuje visoke pokojnine udeležencem španske državljanske vojne...nenavadno (ali pa tudi ne), je le, da se jih izplačuje le udeležencem t.i. 'leve' strani...

kar se pa gejev tiče...vso pravico imajo paradirati, demonstrirati in podobno...če pač mislijo, da jim je v korist, ko kakšen njihov predstavnik koraka po mestu v ženskih štiklih in hlačnih nogavicah s podvezico ter z zeleno lasuljo na glavi, je to čisto njihova stvar.

V Beogradu jih bo pa verjetno itak ščitil Limun.
grin1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi

Ad3) Kolikor sem seznanjen, je parada ponosa enkrat letno. Je to preveč? Meni se ne zdi. Je pa prekleto pomembno, da s tem izpostavljanjem želijo doseči samo enake pravice, se pravi - da se lahko sprehajajo po cesti in grejo v trgovine, ne da jih bo strah, da jih bo ena pobrita opica zaštihala.

kake bedarije pisete eni...ne spomnim se da bi kdaj kakega pedra ze zastihali..par so jih narezali, pa se to ni nujno da zaradi tega ker so pedri...ampak je pa to takoj potem v cajtunga oznaceno kot nestrpnost...ceprav sploh ni nujno da je tak....

pa ta bulshit o enakih pravic...mislim da ima [cenzura] kot clovek ENAKE pravice kot vsak ostali nepeder...ne vem kjer je [cenzura] kaj drugačn od nas navadnih...

Nazadnje urejeno:

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Daj malo porihtal tale quote, ker zgleda, kot bi Trivijal napisal tole bedarijo.
grims-1.gif

(kar mu nikakor ne pristoji - človek ima občutek, da mu je en vdrl v račun)

edit: drgač niti ni tako sfaljen post, samo citati te jebejo.
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
kake bedarije pisete eni...ne spomnim se da bi kdaj kakega pedra ze zastihali..par so jih narezali, pa se to ni nujno da zaradi tega ker so pedri...ampak je pa to takoj potem v cajtunga oznaceno kot nestrpnost...ceprav sploh ni nujno da je tak....

pa ta bulshit o enakih pravic...mislim da ima [cenzura] kot clovek ENAKE pravice kot vsak ostali nepeder...ne vem kjer je [cenzura] kaj drugačn od nas navadnih...

crazy1.gif

Sploh nima smisla odgovarjati, ker tvoj prispevek govori sam zase.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
seveda, ker vi kvazi intelektualci odgovorite z molkom...baje je zlato...

ampak ker je resnica pac nimas kaj za dopolnit...pravice imajo enake...nisem se slisal da pedru nebi izdali potnega lista, al pa da nebi mogo kupit stanovanja, al pa odpret racuna, bit v gostilni, it za politika...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.455
7.586
113
kar precej zavajas.

Policisti, ki so bili ranjeni v beogradu takrat, so bili predvsem pripadniki redne policije ter prometniki. In le ti niso imeli celad, saj nihce ni pricakoval takih izgredov. Od pripadnikov posebnih enot zandarmerije jih je bilo ranjenih precej manj (kar je zaradi zascitne opreme tudi razumljivo). Koliko so pa ljudje tam "nori" se je pa videlo na enemu izmed posnetkov ko je eden izmed policistov streljal z avtomatom v zrak. Kar naenkrat ni bilo vec junakov ki bi se priblizevali. gotovo je tam drugacna mentaliteta, dejstvo je pa tudi da si policija lahko privosci vec kot pri nas. In tega se tudi ljudje zavedajo

B81

22. jul 2007
37.942
11.131
113
A pri nas policist ne sme streljat v zrak, če mu grozi nevarnost? Zakaj ima potem orožje?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
seveda, ker vi kvazi intelektualci odgovorite z molkom...baje je zlato...

ampak ker je resnica pac nimas kaj za dopolnit...pravice imajo enake...nisem se slisal da pedru nebi izdali potnega lista, al pa da nebi mogo kupit stanovanja, al pa odpret racuna, bit v gostilni, it za politika...

smile-1.gif

Sam sebe nisem nikoli etiketiral za intelektualca, precej bližje sta mi humanizem in filantropija, če mi že želiš prilepiti nalepko.

Odgovarjati ti pa nima smisla, ker - ali ne razumeš napisanega ali pa nočeš razumeti. V vsakem primeru so tvoji odgovori kot bi bral izpovedi fijakarskega konja, meni je pa počasi škoda mojega časa, da ti na sto in en način poskušam razložiti očitno, ti bi pa na koncu še vedno trdil isto.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
A pri nas policist ne sme streljat v zrak, če mu grozi nevarnost? Zakaj ima potem orožje?
Če jaz prav vem, sme uporabiti strelno orožje le takrat, ko je na drugi strani tudi strelno orožje.
Menda ja ne boš rekel, da si mislil, kako lahko policaj maha s pištolo, samo zato, ker jo ima, že itak je premalo preverjanj, preden nekomu poturijo pištolo.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
kar precej zavajas.
Policisti, ki so bili ranjeni v beogradu takrat, so bili predvsem pripadniki redne policije ter prometniki. In le ti niso imeli celad, saj nihce ni pricakoval takih izgredov. Od pripadnikov posebnih enot zandarmerije jih je bilo ranjenih precej manj (kar je zaradi zascitne opreme tudi razumljivo). Koliko so pa ljudje tam "nori" se je pa videlo na enemu izmed posnetkov ko je eden izmed policistov streljal z avtomatom v zrak. Kar naenkrat ni bilo vec junakov ki bi se priblizevali. gotovo je tam drugacna mentaliteta, dejstvo je pa tudi da si policija lahko privosci vec kot pri nas. In tega se tudi ljudje zavedajo

1) Če bi v Slovenji na demonstracijah policist z avtomatom streljal v zrak, bi se zaradi strahu poskrilo v stanovanaj vseh 300.000 Ljubljančanov.
Hočem povedati, da so Srbi (če ti je prav ali ne) na VAŠO policijsko srečo bistveno bolj nori kot slovenski demonstranti.
Oziroma so na vašo policijsko srečo slovenski demonstrati BISTVENO bolj posrani, kot srbski.

2. Naslednjič bodo v Bg demonstranti/budale zagotovo poskrbeli tudi, da bo med njimi kakšen snajperist, pa bodo policaji videli, kaj se bo zgodilo tistemu policistu, ki bo morebiti z avtomatom streljal v zrak. Ali na ljudi.

3. Na tvojo-vašo srečo se kaj takega v Ljubljani ne bo zgodilo. Zakaj? Beri 1.

Sicer pa so tvoji kolegi v medijih že večkrat izjavili ,da za 800 ali 1000 evrov mesečno ne mislijo tvegati življenja, ker imajo družine in otroke.
Lahko jim povem, da bi imeli na tržnici s (pre)prodajo sadja in zelenjave (preverjeno!), vsaj 500 erov več. Najbrž pa 1000 več...

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.189
1.973
113
Emona / Carnium
Model, nimaš pojma. Brihtol drugič razredči s kakšnim pomirjevalom. Govoriš na pamet, argumentiraš kot da boš kandidiral za kakšen politični položaj...skratka, navajaš nekakšna dejstva, ki so zrasla na tvojem zelniku po zadnjem obisku gostilne.

Če te skrbijo razbite izložbe (nezavarovanih) trgovin, jih pejt sam popravljat ali pa pojdi pomagat na urgenco. Ne razumem tvoje zaskrbljenosti. Ko govoriš o jeznih ljudeh, ti lahko povem, da je izražanje jeze na tak način, da nekaj ali nekoga razbiješ, pokazatelj primitivnosti in nizkega inteligenčnega kvocienta. Tega se je bolj za bati, kot 3000 istospolno usmerjenih.

B81

22. jul 2007
37.942
11.131
113
To ne, ampak policist bi moral bit neka bolj dihtig oseba, ki ji gre zaupati orožje...potemtakem je na drugi strani en ninđa s tistimi zvezdami in policaj ne bo smel streljat... primer pač.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Kaj natanko je poanta tvojega posta?

1. Da ima slovenska policija srečo, da v Ljubljani nimamo takih norcev, kot so v Beogradu. Ki jim je čisto vseeno, če jih fašejo, verjetno tudi vseeno, če jih nekdo ustreli. Ker se verjetno šele ustreljeni počutijo frajerje. Ali pa če koga ubijejo.

2. Da so slovenski policisti, glede na izjave "imam družino" - reve. V Avstriji verjetno policist za tako izjavo medijem dobi - čevelj...
Spomnite se strelskih obračunov, ko je policija prišla ŠELE tedaj, ko se je razkadil dim iz pištol. Zadnji primer: uboj na črpalki.

Lahko se je duvat, napihovat in se vozakat z desetimi polcijskimi avtomobili z vključenimi sirenami v rambo opremi pol ure po nekem streljanju. Tvegano pa se je vključit, dokler streljanje še traja, kajne?
Ni pa seveda tvegano trenirat strogost proti golorokim navijačem, ki samo vpijejo, so pa sami čisto posrani.

In preden mi repliciraš (v upanju, da boš sebe naredil pametnega, mene pa budalo): tvoja replika me ne zanima. Ker ne bo kredibilna.

Omenil sem kruta DEJSTVA. Ti pa lahko napišeš kakoli. Le drugačnih dejstev ne moreš. In opravičil za strahopetnost ...