Nič ti ne pomaga nekaj, če tega ne moreš dobiti. Tako je npr. v vsakem kilogramu odplak 0,4 mg zlata ( vir )Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
V bistvu je zalog za 2 TEŠ6. Je pa problem v tem, da nekaj teh zalog leži pod naseljenimi področji.
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Drugače pa tudi jaz čakam, da vidim ampero, ki bo naredila 400 kilometrov z enim polnjenjem. Čeprav mislim, da so to bučke.
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Vsi ki ste tako proti e-avtomobilom in ajfonom... a ste se že kdaj zapeljali s kaksnim električnim vozilom? Jaz sem bi precej skeptičen a ko to enkrat poskusiš je zelja vedno vecja. Pac ne gledam samo kalkulacije prihranka. In ce bi imel moznost polnoti doma bi sigurno ze imel elektricarja. To je zelo podobno kot to da imam v avtomobilu dosti opreme. Pac mi to nekaj pomeni.
In imam prijatelja s Teslo. Prej pa je vozil naloudanega bmwja. Pri opremi in udobnosti ni primerjave. A nazaj pravi da ne gre vec.
Podobno pa iphone kritizirajo tisti ki jih nikoli niso imeli ali pa si jih ne morejo privosciti. Jaz sem pac cisto nesrecen ko dobim v roke androida.
Zato vsakemu svoje. Pa ni tu zadaj fanatizem oziroma verovanje. Pac ko se enkrat razvadis je tezko na "slabse" iti.
Bi torej "resni" električni avto, kateri bi za gretje in hlajenje uporabljal toplotno črpalko prišel s 16 kWh/100 km. 65 kWh baterija torej zadošča za 400 km (4x16=64).Citat:
Drugi del, kjer se premetava neke številke, je bil najbrž tudi bolj rezultat slabe volje nad Golfom, kot pa kaj drugega. Mi smo imeli z Golfom povprečno porabo cca 15 kWh/100 km, z BMW i3 približno 14 kWh/100 km , z našimi predelanimi vozili imamo celo nekaj nižjo. Radia in bluetooth-a ni potrebno izklapljati, to povedo številke: pri 20 in več kWh (20000 Wh) se poraba nekaj 10 Wattov res ne pozna. Pozna se pa gretje (4 kW) in hlajenje (1-3 kW), vsaj tako, kot je na E golfu.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Če malo dlakocepimo...
Večino osrednje Slovenije napaja TEŠKar proizvede NEK, nam pogoltnejo Hrvati.
Govorim jasno o dejanskkih smereh toka.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Saj ti ne bo problem razložiti, kje si staknil pol Slovenije
TEŠ pokriva nad 50% potreb okolice LJ in Gorenjske. Večino ostalega pa prispevata druga 2 termo vira.Citat:
Ni glih res... Če filaš v celjski regiji, filaš komplet samo na TEŠ
Če v okolici Lj, imaš pribljižno 80% energije iz termo virov(TEŠ, toplarna in TET), na Gorenjskem pa okoli 70% iz termo virov.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Zanimivo kako si izpustil komplet posavje, dolenjsko, belo krajino, notranjsko,...
In ko tako zelo rad seciraš moje poste, si zgleda spregledal vsaj enega.
TEŠ pokriva nad 50% potreb okolice LJ in Gorenjske. Večino ostalega pa prispevata druga 2 termo vira.Citat:
Ni glih res... Če filaš v celjski regiji, filaš komplet samo na TEŠ
Če v okolici Lj, imaš pribljižno 80% energije iz termo virov(TEŠ, toplarna in TET), na Gorenjskem pa okoli 70% iz termo virov.