Ste se pa razpisali.
Ne da se mi čisto vsega brati a vseeno sem tako, na hitro zasledil par napak ali recimo temu čudnih predlogov.
1.) Whey kot nadomestilo obroka za zajtrk ... nikakor, saj ga telo prehitro absorbira. Morda v kombinaciji s skuto (10%) a sam kot samostojni obrok ni primeren razen po treningu.
2.) Vsi "dodatki" pred treningom ali kar tako so potencialno lahko za posameznika nevarni - prej je potrebno dobro poznati svoje zdravstveno stanje. Po drugi strani je nevarnost, da se telo na njih navadi. Boljše je pitje črne kave in zelenega čaja kot pa jemati tabletke.
3.) Vitaminske tablete... zna biti, da obstajajo kakšne, ki so bolj kvalitetne in kakšne, ki so manj. Imajo pa vse eno veliko napako in to je dejstvo, da telo vitaminov v tovrstni obliki ne absorbira enako dobro kot tiste v naravni prehrani. In, če na tableti piše, da vsebuje 100% nekega potrebnega vitamina, še nikjer ne pomeni, da ga bo telo iz te tablete tudi toliko dobilo. Bolje je urediti pravo prehrano kot pa s tabletami zadovoljevati potrebe... Omega3 je 100x boljše dobiti iz olivnega olja kot iz tablete
4.) le eden (če sem prav opazil) je napisal, kar je najpomembnejše: jesti je potrebno na 2,5 - 3 ure in, kar je tudi zelo pomembno - obroki naj si bodo enakovredni. Sadje kot obrok ni dobra izbira - saj je večinoma le sladkor in voda.
5.) verjetno sem še kaj izpustil zato me pač ne napasti, le najbolj očitno sem moral pokomentirati.
Trgovin z dodatki je precej... včasih sem tudi sam kupoval pri maxxximumu; sedaj sem našel boljšo alternativo.
In pri vseh dodatkih je treba najprej premisliti: ali gre brez njih? Sam si zaradi delovnika pač ne morem privoščiti 5 obrokov na dan brez dodatkov a ne jemljem nobenih nepotrebnih tablet, ki "nudijo" tisto, kar lahko telesu pripeljem tudi skozi normalne obroke.