Dodatki k prehrani

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
[zadnji]

Pomaga tudi prdec ob primerni uporabi.
evil.gif

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
za zjutraj je whey ok, ker takrat rabiš čimprej ak v kri, za zvečer pa ni dobr. raje kako meso in zelenjavo, ker se dalj časa prebavlja
Za zvečer lahko tud kazein (mlečne beljakovine)... Sam ne se z mlekom in jogurti nalivat, ker ima preveč ml. sladkorja. Raje skuto.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Zakaj se komplicira? Zrihtejte si prehrano in ko boste to obvladali, pridejo na vrsto dodatki. Na koncu boste ugotovili, da ste samo keš stran vrgli.

Citat:
še en samozvani strokovnjak
smirk-1.gif

Ne samo ti na tem forumu obvladaš prehrano, trening in dodatke.
bonk.gif
Pišeš v takem stilu, kot da si vsaj doktor fitnesa..

Čisto pravilno je napisal. NE MOREŠ PRIPOROČAT nekomu 15 različnih dodatkov. Se ti ne zdi da je začetnik, če je odprl temo o dodatkih k prehrani? Človek mora PRVO prehrano uredit, pravilno izvajat vaje (kilogrami dejansko ne štejejo nič, če narobe dviguješ) in dodat kak whey po vadbi. Začetnika nabasat z vsemi mogočimi dodatki, ki dejansko niso potrebni 99% osebam je pač butasto.

Citat:
5. zdej že od decembra ne treniram, ampak od februarja do decembra, nisem nikol imel muklfibra. energije je blo pa vedno več. še ko bi normaln človk omagu, sm jz gonu in gonu. eni na fitnesu so me samo gledal in niso mogl vrjet ko sm jim povedu kok časa treniram. pričakoval so vsaj 3leta podlage... etc etc etc

Citat:
jz sm uporablu in zadeva res deluje, pa čeprov se sliš kot nek top shop nateg. med časom jemanja oz uporabe tega, sm hodu v fitnes na vič pa sm sam k sm se vidu v tisth špeglih tm. prvič vidu svoj 6pack

Citat:
zakaj ga jz nism meu v cca 8ih mescih fitnesa, 5x tedensko, nekaj časa celo 2 treninga dnevno. in kako mi je potem ratalo, da sm prišu pri počepu iz nule, na 180kg v cca 2-3mescih? al pa to, na dan ko sm delu za noge, sm naredu tut po 40serij, od tega cca 15serij počepov + potem šel še na kolo oz stezo za vsaj 30min? in naslednji dan brez muklfibra. očitno sm fenomen, ali pa ti neveš kaj govoriš.

Da ne bomo mi sladkorne od tebe fasal, ne od dizzya.
hysterical-1.gif

Posebna priloga:

d055.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
kaj a mislš da ne vem kdo je to napisu?
bonk.gif

zate pa tko vemo da nimaš pojma o ničemr, tko da se sploh ne javli
bonk.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
dej si zabi to v svojo debelo tikvo.
njegov citat:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Kaj ste konzumirali, kaj konzumirate in kaj priporočate? Kakšno je vaše mnenje o ekolostromu? Corl ti si zihr velik tega pojedu in preštudiru literaturo. Dej mal svetuj kaj je vredno svojga dnarja.

napisal sem mu kaj sem jemal oz še jemljem in kaj mu priporočam. vse našteto je vredno svojega denarja. torej sem mu na popolnoma vsa vprašanja odgovoru, rno razen enega, pa še to je narobe napisal. napiše se kolostrum. ampak za to sm prvič slišal, tako da mu o tem ne morm nič povedat.

torej kaj ti ni jasno? jaz sem mu EDINI skoraj 100% odgovoril na vprašanje, potem pa ti men predavaš da pa jz bedarije pišm. glede na to, da sm vse to pisal samo iz DOBRE volje in nism plačan za to, ste vsi lahko samo tih. namesto da bi šli njemu pomagat, ste šli kritizirat moje pisanje.

pa dojem že 1x, lahko si 10x z grisbi, pa z vsemi temi kračami tuki, pa mi na nekaterih področji ne boš segu niti do kurjega uča na desnem nožnem palcu. piš keri hočeš, boli mene, samo GET OVER ME.
bonk.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Kokr sm že napisu, me niso zanimal "fitnes" dodatki ampak bolj vitamini, minerali... Nabavu si bom tiste šumeče tablete (mislm da je firma Krueger), kakšen b-complex in podobno.

Ko pa povdarjate urejeno prehrano me pa zanima kako "zgledajo" vaši jedilniki? Lahko jih vsak napiše za recimo tri dni. Js vem da mam bolj slabo prehrano (beri študentsko) tko da bi jo blo dobr pošlihtat.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ne kupuj šumečih tablet ker se ti ne splača. premalo za preveč €. bolj se ti splača vzet npr one a day od biotecha ( 100kom za cca 10€) pa dodatne B komplex pa recimo še vitamin C.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Jej veliko zelenjave in sadja, ovsenih kosmičev, lahkega jogurta, pa piščanca, purana, tune.. in to na vsake 3 ure 5x na dan, pa ne boš rabil preveč dodatnih vitaminov in mineralov
wink-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz bi pa zgleda edini branil Korla tle.
redface-1.gif
Mrbit je mal preveč samozavestnopameten.press, ima pa tudi prav, kar mu po postih sodeč tudi ni noben oporekal.

Korl...užalu si čikna, ko si ga vnaprej obtožil, da nima blage, zdaj ti proba na vsak tvoj kiks vrnit milo za.....milo.
tongue-1.gif

Sam sem že cca. 3x shujšal po ene 20kg, na xyz različnih načinov, sam na pravega ne, katerega zagovarjajo starčki ala pokojni Leon Štukelj....zmernost! To je tako dolgočasno navodilo, da se ga res res redki držijo, babe bodo pa itak vedno padale samo na diete s čokolado.
hysterical-1.gif

Uglavnem...Korl je čist lepo odgovoru na vprašanje, pokril je sicer ceu spekter samo nadalno kemijo je izpustil, kar je pa tudi prav. Jaz bi samo še ločil "dodatke", kateri so iz naravnih sestavin zapakirani in koncentrirani, za lažje kupovanje in jemanje in tiste, kateri so že kemija in se igrajo s telesom, ga zavajajo ipd.

Razne mineral/vitamin komplete in maščobe, bi lohk jemal prav vsak, ni važno, tudi če se ne ukvarja s fitnesom vsak drugi dan.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Kokr sm že napisu, me niso zanimal "fitnes" dodatki ampak bolj vitamini, minerali... Nabavu si bom tiste šumeče tablete (mislm da je firma Krueger), kakšen b-complex in podobno.
Šumečke niso OK, ne za telo, ne kot izdelek sam. Men so zlo OK Unicap T ali Natural Wealth ABC Plus.

Korl ker whey priporočaš? Če mi daš lahko prosim kar link pa bi si naročila prek neta, če bo možno. A so kakšni k so užitni z vodo? Jst sicer pijem z mlekom, ker se mi ob teh mešanicah z vodo kar dviguje
crazy1.gif

Aja pa kere od naštetih stvari so po tvojem mnenju nujne?? Na fitnes grem 3-4 na teden, glede hrane je pa tko, da jem precej zdravo, samo mal premalo ... če gledam na zaužite kalorije (ni časa in apetitita za kaj več). Rada bi dubla ene 2-3 kile, se mi pa kilaža že ene 3 leta ne premakne iz 52 kg.
Predvidevam, da nujno rabim whey, b-kompleks in vitamine že jemljem pa kakšne omega 3?? Hvala za pomoč!!
wink-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
zdej od vseh naštetih wheyev na spodnjem linku, sm probu maxxwhey, 100% iso whey, whey protein 80 (WP 80) in designer whey. vse pil oz mešal z vodo.
http://www.maxximum-shop.com/index.php?cPath=22_23

najboljši mi je bil 100% iso whey, WP 80 rata tak gostljat. če poznaš hy pro, potem si predstavlji kot da bi hy proju dodala malo več vode in tako zgleda ta WP 80. zdej razlikujejo se v količini B, M in OH. majo od 70-80g B, 7-1g M in 15-4g OH. trenutno lahko kupiš whey protein xtreme 2kg k je tut v akciji. pomoje da zna bit dober. ga pa najdeš čisto spodaj, na zgornjem linku.

za nujno bi reku multivitamin, mineral, b komplex, vit. C, omega 3, BCAA in thermo drine ( TD za malo več energije na treningu
smile-1.gif
)
BCAA pa jemlješ po 5g pred in po treningu.
jah sej veš kako to gre. kalorije bo treba dvignit, če boš hotla da gredo kile gor. zračuni si kok Kcal rabiš in če jih imaš ravno dovolj za vzdrževanje teže, potem lahko dodaš samo en obrok pa bi mislim da bilo dovolj. npr en shake stisneš nekam. ali zjutraj takoj ko se zbudiš, pa potem čez cca 30min še zajtrk čez, ali pa kdaj med službo, če slučajno takrat premalo ješ, ali pa imaš po treningu 2x shake. enga takoj, drugega pa čez nekje 45min. pa potem dobro uro po drugem shaku še trdi obrok.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Jej veliko zelenjave in sadja, ovsenih kosmičev, lahkega jogurta, pa piščanca, purana, tune.. in to na vsake 3 ure 5x na dan, pa ne boš rabil preveč dodatnih vitaminov in mineralov
wink-1.gif

ampak rabu jih bo še zmer. oz če meni govoriš, jih bom. ker današnja hrana ma veliko manj mikrohranil, kot jih je nekoč imela.

@malecky čiknu sm samo zato tist reku, ker trdi da so taki dodatki, samo metanje € stran. kar pa ni in nikoli ne bo res. + da je kot razni dohtarji, to samo trdil, ni pa utemeljil s kakšnim dokazom, študijo...

kot da bi zdravnika poslušal, da bom umrl zrd tega, a sm 100x bolj zdrav od 90% zdravnikov.
bonk.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Super Korl, najlepša hvala!
smile-1.gif
Grem zdaj aprila nabavit.... A ta thermo drine lahko uporabljam tud kot "poživilo" ko sem zmatrana .... kot kofein npr.?

Hvala za odg.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
np. hja lahko bi, lahko pa uporabiš ali maxxgreen ( extrakt zelenega čaja) ali pa kofein v tabletah. samo pazi kako to doziraš. np vsaj pri kofeinu, ker so tabletke po 200mg kofeina. meni sicer ni nič tudi pri 600mg kofeina, ampak nekdo drug bi imel pa resne probleme s srcem... če misliš vzet kofein potem začni s polovico tablete in potem počasi naprej. pa potem čez neki časa pa kak tedn popolnoma brez kofeina, da se telo malo odvadi.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
aja, če boš pa šele aprila kupovala, potem pa raje kupi 100% iso whey, ker bodo dobil novo različico oz samo sladilo bodo zamenjal.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz....pa na splošno:
tole s sladili je tako da do sedaj je v večini teh izdelkov aspartan in vsi delajo neki bav, bav glede tega. (npr. poglejte kaj je v Orbit čigumijih brez sladkorja in kakšno je sladilo v t.i. zdravih jogurtih za vitko telo, tudi lahki jogurt z 0,1% m.m ni dober in okusen sam od sebe, tako da nima smisla o sladilih v ekstreme debatirati),....sedaj bo sladilo zamenjano z drugim in to je to.
Jest pravim da kot dodatek so tele zadeve ok, kot sem napisal jest uporabljam samo Gainer in Whey (druge znamke kot te ki se v tej temi omenjajo, ker teh ne poznam). Seveda ne delajo čudežev, ker brez dela ni nič. Nobeden ni še sede v postelji s fat burnerji shujšal in npr. z Gainerjem se nabiladal. Meni ni do tega da se nažiram na veliko skute,jajc,ogromne količine mesa itd., tako da mi nadomestki ustrezajo, pa tudi v neke ekstreme ne želim iti, vsak sam ve kaj hoče. Kot se je že pisalo je v urejeni prehrani ogromno. Tudi kilažno ni problem dvigniti, seveda na račun maščobe in zašpehanosti, kar pa seveda ni nobenemu v interesu, drugo pa je če govorimo dvigovanje kil - mišične mase. Se pa veliko začetnikov zanaša na dodatke, pumpajo ko zmešani in ko po npr. 1 mesecu skoraj ni rezultata so vsi razočarani. Jest npr. sem si vzel 2-3mesece uvajalnega programa-treninga 3-4x na teden fitnes, potem sem si šele omislil dodatke in drugačen trening. Enako je pa s hujšanjem, če se rediš in pridobivaš maščobo 1 leto ni šans da jo zgubiš v mesecu, dveh. Je potrebno "trdo" delo in vztrajnost da dosežeš rezultat ki si ga želiš.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Jaz sem bila zelo dolgo čisto proti vsem tem izdelkom (tudi nenaravno pridobljenim vitaminom).

Sem pa cca 5 mesecev nazaj čisto poskusno začela jemati Herbalife zadeve in moram reči, da sem ostala pri njih.
Dejansko imam treninge vsak večer (cca 1,5 do 2 uri) in enostavno pojem premalo beljakovin (proteinov) in ostalih stvari, da bi bilo dovolj za moje telo in te treninge.