ksz....pa na splošno:
tole s sladili je tako da do sedaj je v večini teh izdelkov aspartan in vsi delajo neki bav, bav glede tega. (npr. poglejte kaj je v Orbit čigumijih brez sladkorja in kakšno je sladilo v t.i. zdravih jogurtih za vitko telo, tudi lahki jogurt z 0,1% m.m ni dober in okusen sam od sebe, tako da nima smisla o sladilih v ekstreme debatirati),....sedaj bo sladilo zamenjano z drugim in to je to.
Jest pravim da kot dodatek so tele zadeve ok, kot sem napisal jest uporabljam samo Gainer in Whey (druge znamke kot te ki se v tej temi omenjajo, ker teh ne poznam). Seveda ne delajo čudežev, ker brez dela ni nič. Nobeden ni še sede v postelji s fat burnerji shujšal in npr. z Gainerjem se nabiladal. Meni ni do tega da se nažiram na veliko skute,jajc,ogromne količine mesa itd., tako da mi nadomestki ustrezajo, pa tudi v neke ekstreme ne želim iti, vsak sam ve kaj hoče. Kot se je že pisalo je v urejeni prehrani ogromno. Tudi kilažno ni problem dvigniti, seveda na račun maščobe in zašpehanosti, kar pa seveda ni nobenemu v interesu, drugo pa je če govorimo dvigovanje kil - mišične mase. Se pa veliko začetnikov zanaša na dodatke, pumpajo ko zmešani in ko po npr. 1 mesecu skoraj ni rezultata so vsi razočarani. Jest npr. sem si vzel 2-3mesece uvajalnega programa-treninga 3-4x na teden fitnes, potem sem si šele omislil dodatke in drugačen trening. Enako je pa s hujšanjem, če se rediš in pridobivaš maščobo 1 leto ni šans da jo zgubiš v mesecu, dveh. Je potrebno "trdo" delo in vztrajnost da dosežeš rezultat ki si ga želiš.