Večina restavracij pri dostavi trenutno deluje na meji profitabilnosti, ali pa celo pod njo.
Problem je, ker pri dostavi odpade pijača, kava, sladice, ... kjer je večja razlika v ceni. Študentje so šli večinoma domov k staršem.Kako misli trenutno, a ni ravno med korono ful več naročanja? Poleg tega z izgubo nobena restavracija ne bi delala, in glede na cene študentske ponudbe (vključno s subvencijo) je cenovne rezerve kar veliko.
Kaj pa pijača? Glih pr pijač so največje marže in dobički. V glavnem, tako oštirji kot trgovine s cotami se mi najbolj smilijo v teh časih. No pa fitnesi.Jaz pa mislim da nekaterim samo z dostavo tole prav gotovo še bolje teče kot prej. Sploh kakim picerijam.
Natakarji so vsi s.p. in ker jih ta moment ne potrebujejo, so ti strošek države ne gostinca. Torej prišparajo ogromno na plačah osebja. Plačujejo kuharje/picopeke in nekaj dodatnega osebja ki skrbi za dobavo naročila itd.
Jaz pa mislim da nekaterim samo z dostavo tole prav gotovo še bolje teče kot prej. Sploh kakim picerijam.
Natakarji so vsi s.p. in ker jih ta moment ne potrebujejo, so ti strošek države ne gostinca. Torej prišparajo ogromno na plačah osebja. Plačujejo kuharje/picopeke in nekaj dodatnega osebja ki skrbi za dobavo naročila itd.
Fitnesi se ti ne rabijo smilit. Za 5 mesecev zaprtja v 2020/21 smo od vlade dobili vse skupaj 900€Kaj pa pijača? Glih pr pijač so največje marže in dobički. V glavnem, tako oštirji kot trgovine s cotami se mi najbolj smilijo v teh časih. No pa fitnesi.
Nekateri fitnesi so od strank zahtevali plačilo, čeprav so bili zaprti.