Citat:
Uporabnik olfa pravi:
V bistvu je zažgana. Brez ugotavljanja.
Zažgana hrana je zanič.
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
A je tolk težko it probat Verace pizzo vsem, ki vam kej ni jasno? Tistim pa, ki niste se nikol probal pa toplo priporočam. Tako preprosto, ampak tako pravo. O pizzah po svetu bi se a lahko pogovarjal v nedogled. Original je original. Hvala bogu da se se ve kaj je original in to lahko poizkusi. O samem picopeku, tekmovanju in njegovi pizzi pa tud raje po tekmovanju nadaljujte. Pa potem ko greste probat se njegovo pizzo.
Citat:
Uporabnik softi pravi:
testo bolj rahlo, sočno. ni težka v želodcu.
to je to.
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
A je tolk težko it probat Verace pizzo vsem, ki vam kej ni jasno? Tistim pa, ki niste se nikol probal pa toplo priporočam. Tako preprosto, ampak tako pravo. O pizzah po svetu bi se a lahko pogovarjal v nedogled. Original je original. Hvala bogu da se se ve kaj je original in to lahko poizkusi. O samem picopeku, tekmovanju in njegovi pizzi pa tud raje po tekmovanju nadaljujte. Pa potem ko greste probat se njegovo pizzo.
Ne razumem kaj hočeš povedat s tem Veracem? Jaz sem bil tam 2x na Streliški in mi ne potegne, pretežno niti znancem ki so jo probali v MB.
V MB (kjer ni turistov in japijev) celo tako laufa da imajo vsak ponedeljek in torek happy hour.
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
A je tolk težko it probat Verace pizzo vsem, ki vam kej ni jasno? Tistim pa, ki niste se nikol probal pa toplo priporočam. Tako preprosto, ampak tako pravo. O pizzah po svetu bi se a lahko pogovarjal v nedogled. Original je original. Hvala bogu da se se ve kaj je original in to lahko poizkusi. O samem picopeku, tekmovanju in njegovi pizzi pa tud raje po tekmovanju nadaljujte. Pa potem ko greste probat se njegovo pizzo.
Ne razumem kaj hočeš povedat s tem Veracem? Jaz sem bil tam 2x na Streliški in mi ne potegne, pretežno niti znancem ki so jo probali v MB.
V MB (kjer ni turistov in japijev) celo tako laufa da imajo vsak ponedeljek in torek happy hour.
Hotel je povedati, da so pri njih naštudirali tradicijo Neaplja v nulo, od testa, surovin, konec koncev do uvožene peči iz Neaplja...objektivno
Kaj pa komu sede je pa subjektivno mnenje
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
A je tolk težko it probat Verace pizzo vsem, ki vam kej ni jasno? Tistim pa, ki niste se nikol probal pa toplo priporočam. Tako preprosto, ampak tako pravo. O pizzah po svetu bi se a lahko pogovarjal v nedogled. Original je original. Hvala bogu da se se ve kaj je original in to lahko poizkusi. O samem picopeku, tekmovanju in njegovi pizzi pa tud raje po tekmovanju nadaljujte. Pa potem ko greste probat se njegovo pizzo.
Ne razumem kaj hočeš povedat s tem Veracem? Jaz sem bil tam 2x na Streliški in mi ne potegne, pretežno niti znancem ki so jo probali v MB.
V MB (kjer ni turistov in japijev) celo tako laufa da imajo vsak ponedeljek in torek happy hour.
Hotel je povedati, da so pri njih naštudirali tradicijo Neaplja v nulo, od testa, surovin, konec koncev do uvožene peči iz Neaplja...objektivno
Kaj pa komu sede je pa subjektivno mnenje
Pa saj to jaz vse razumem da iz tradicionalnega vidika zadeva štima ampak jaz sem bolj dojel v smislu "seljačine, dajte it poskusit tja kaj je taprava pizza, božansko". Jaz pač hočem povedat da večini ljudem pri nas to pač ne ustreza in dobim alergijo ko nekdo napiše kakšna "mora" biti pizza.
Problem je v tem, ker za večino Slovencev je taprava pica to, kar ponuja recimo Črni Baron iz Malečnika. Pica pečena v plehu... Pa še veliko drugih picerij, kjer mislijo, da mora imet pica miljaužent različnih stvari nametanih gor. Večini picerij ni važna kvaliteta surovin, ampak kvantiteta, posledično se nabavljajo najcenejše surovine, ker za Slovenca mora bit na pici zraven testa in omake še najmanj pol kile vsaj 6-ih različnih sestavin.Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pa saj to jaz vse razumem da iz tradicionalnega vidika zadeva štima ampak jaz sem bolj dojel v smislu "seljačine, dajte it poskusit tja kaj je taprava pizza, božansko". Jaz pač hočem povedat da večini ljudem pri nas to pač ne ustreza in dobim alergijo ko nekdo napiše kakšna "mora" biti pizza.
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Problem je v tem, ker za večino Slovencev je taprava pica to, kar ponuja recimo Črni Baron iz Malečnika. Pica pečena v plehu... Pa še veliko drugih picerij, kjer mislijo, da mora imet pica miljaužent različnih stvari nametanih gor. Večini picerij ni važna kvaliteta surovin, ampak kvantiteta, posledično se nabavljajo najcenejše surovine, ker za Slovenca mora bit na pici zraven testa in omake še najmanj pol kile vsaj 6-ih različnih sestavin.Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pa saj to jaz vse razumem da iz tradicionalnega vidika zadeva štima ampak jaz sem bolj dojel v smislu "seljačine, dajte it poskusit tja kaj je taprava pizza, božansko". Jaz pač hočem povedat da večini ljudem pri nas to pač ne ustreza in dobim alergijo ko nekdo napiše kakšna "mora" biti pizza.
Dejansko je pa moje mnenje tako, da je pica to, kar dobiš v Italiji praktično v vsaki piceriji, to kar pa dobiš v večini naših gostiln in picerij, je pa bolj slana pita iz kvašenega testa z različnimi nadevi.