Na sv. prvenstvo pizzopekov posiljamo gozdarja...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.431
2.428
113
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
V bistvu je zažgana. Brez ugotavljanja.

Zažgana hrana je zanič.

Glej.... tudi jaz ti ne mislim več razlagat pa ti bom vseeno
evil.gif
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne, to ni zamene, ker sam vse požrem. zame je prase, jagnje, ki ga delim z družbo.

neprecenljivo je pa, ko zagledajo tebe. k bi se jim marija prkazala.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
A je tolk težko it probat Verace pizzo vsem, ki vam kej ni jasno? Tistim pa, ki niste se nikol probal pa toplo priporočam. Tako preprosto, ampak tako pravo. O pizzah po svetu bi se a lahko pogovarjal v nedogled. Original je original. Hvala bogu da se se ve kaj je original in to lahko poizkusi. O samem picopeku, tekmovanju in njegovi pizzi pa tud raje po tekmovanju nadaljujte. Pa potem ko greste probat se njegovo pizzo.
 
Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ja in tudi v Mb so odprli. Nisem bil odkar iste pečemo doma. Ampak bo treba spet....probal sem ene 5 razlicnih. Vse top!
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.431
2.428
113
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
A je tolk težko it probat Verace pizzo vsem, ki vam kej ni jasno? Tistim pa, ki niste se nikol probal pa toplo priporočam. Tako preprosto, ampak tako pravo. O pizzah po svetu bi se a lahko pogovarjal v nedogled. Original je original. Hvala bogu da se se ve kaj je original in to lahko poizkusi. O samem picopeku, tekmovanju in njegovi pizzi pa tud raje po tekmovanju nadaljujte. Pa potem ko greste probat se njegovo pizzo.

Ne razumem kaj hočeš povedat s tem Veracem? Jaz sem bil tam 2x na Streliški in mi ne potegne, pretežno niti znancem ki so jo probali v MB.

V MB (kjer ni turistov in japijev) celo tako laufa da imajo vsak ponedeljek in torek happy hour.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
403
83
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
A je tolk težko it probat Verace pizzo vsem, ki vam kej ni jasno? Tistim pa, ki niste se nikol probal pa toplo priporočam. Tako preprosto, ampak tako pravo. O pizzah po svetu bi se a lahko pogovarjal v nedogled. Original je original. Hvala bogu da se se ve kaj je original in to lahko poizkusi. O samem picopeku, tekmovanju in njegovi pizzi pa tud raje po tekmovanju nadaljujte. Pa potem ko greste probat se njegovo pizzo.

Ne razumem kaj hočeš povedat s tem Veracem? Jaz sem bil tam 2x na Streliški in mi ne potegne, pretežno niti znancem ki so jo probali v MB.

V MB (kjer ni turistov in japijev) celo tako laufa da imajo vsak ponedeljek in torek happy hour.

Hotel je povedati, da so pri njih naštudirali tradicijo Neaplja v nulo, od testa, surovin, konec koncev do uvožene peči iz Neaplja...objektivno
Kaj pa komu sede je pa subjektivno mnenje
wink-1.gif
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.431
2.428
113
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
A je tolk težko it probat Verace pizzo vsem, ki vam kej ni jasno? Tistim pa, ki niste se nikol probal pa toplo priporočam. Tako preprosto, ampak tako pravo. O pizzah po svetu bi se a lahko pogovarjal v nedogled. Original je original. Hvala bogu da se se ve kaj je original in to lahko poizkusi. O samem picopeku, tekmovanju in njegovi pizzi pa tud raje po tekmovanju nadaljujte. Pa potem ko greste probat se njegovo pizzo.

Ne razumem kaj hočeš povedat s tem Veracem? Jaz sem bil tam 2x na Streliški in mi ne potegne, pretežno niti znancem ki so jo probali v MB.

V MB (kjer ni turistov in japijev) celo tako laufa da imajo vsak ponedeljek in torek happy hour.

Hotel je povedati, da so pri njih naštudirali tradicijo Neaplja v nulo, od testa, surovin, konec koncev do uvožene peči iz Neaplja...objektivno
Kaj pa komu sede je pa subjektivno mnenje
wink-1.gif

Pa saj to jaz vse razumem da iz tradicionalnega vidika zadeva štima ampak jaz sem bolj dojel v smislu "seljačine, dajte it poskusit tja kaj je taprava pizza, božansko". Jaz pač hočem povedat da večini ljudem pri nas to pač ne ustreza in dobim alergijo ko nekdo napiše kakšna "mora" biti pizza.
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.241
5.640
113
smile-1.gif
tradicionalna pizza je bla hrana za reveže....btw...

Na neko zmleto pšenico/rž ki jo je držalo skupaj nevemkaj... So dali gor pomije ki so jim ostale od prejšnjih dni
smile-1.gif


E to...to sem odnesel od ekskurzije po Italiji v SŠ...
 

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.532
1.127
113
@avtor teme:
Kdaj je sv. prvenstvo? Pa prosim objavi rezultate tukaj...
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.888
6.184
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
A je tolk težko it probat Verace pizzo vsem, ki vam kej ni jasno? Tistim pa, ki niste se nikol probal pa toplo priporočam. Tako preprosto, ampak tako pravo. O pizzah po svetu bi se a lahko pogovarjal v nedogled. Original je original. Hvala bogu da se se ve kaj je original in to lahko poizkusi. O samem picopeku, tekmovanju in njegovi pizzi pa tud raje po tekmovanju nadaljujte. Pa potem ko greste probat se njegovo pizzo.

Ne razumem kaj hočeš povedat s tem Veracem? Jaz sem bil tam 2x na Streliški in mi ne potegne, pretežno niti znancem ki so jo probali v MB.

V MB (kjer ni turistov in japijev) celo tako laufa da imajo vsak ponedeljek in torek happy hour.

Hotel je povedati, da so pri njih naštudirali tradicijo Neaplja v nulo, od testa, surovin, konec koncev do uvožene peči iz Neaplja...objektivno
Kaj pa komu sede je pa subjektivno mnenje
wink-1.gif

Pa saj to jaz vse razumem da iz tradicionalnega vidika zadeva štima ampak jaz sem bolj dojel v smislu "seljačine, dajte it poskusit tja kaj je taprava pizza, božansko". Jaz pač hočem povedat da večini ljudem pri nas to pač ne ustreza in dobim alergijo ko nekdo napiše kakšna "mora" biti pizza.

aplauz.gif
 

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pa saj to jaz vse razumem da iz tradicionalnega vidika zadeva štima ampak jaz sem bolj dojel v smislu "seljačine, dajte it poskusit tja kaj je taprava pizza, božansko". Jaz pač hočem povedat da večini ljudem pri nas to pač ne ustreza in dobim alergijo ko nekdo napiše kakšna "mora" biti pizza.
Problem je v tem, ker za večino Slovencev je taprava pica to, kar ponuja recimo Črni Baron iz Malečnika. Pica pečena v plehu... Pa še veliko drugih picerij, kjer mislijo, da mora imet pica miljaužent različnih stvari nametanih gor. Večini picerij ni važna kvaliteta surovin, ampak kvantiteta, posledično se nabavljajo najcenejše surovine, ker za Slovenca mora bit na pici zraven testa in omake še najmanj pol kile vsaj 6-ih različnih sestavin.

Dejansko je pa moje mnenje tako, da je pica to, kar dobiš v Italiji praktično v vsaki piceriji, to kar pa dobiš v večini naših gostiln in picerij, je pa bolj slana pita iz kvašenega testa z različnimi nadevi.
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.431
2.428
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pa saj to jaz vse razumem da iz tradicionalnega vidika zadeva štima ampak jaz sem bolj dojel v smislu "seljačine, dajte it poskusit tja kaj je taprava pizza, božansko". Jaz pač hočem povedat da večini ljudem pri nas to pač ne ustreza in dobim alergijo ko nekdo napiše kakšna "mora" biti pizza.
Problem je v tem, ker za večino Slovencev je taprava pica to, kar ponuja recimo Črni Baron iz Malečnika. Pica pečena v plehu... Pa še veliko drugih picerij, kjer mislijo, da mora imet pica miljaužent različnih stvari nametanih gor. Večini picerij ni važna kvaliteta surovin, ampak kvantiteta, posledično se nabavljajo najcenejše surovine, ker za Slovenca mora bit na pici zraven testa in omake še najmanj pol kile vsaj 6-ih različnih sestavin.

Dejansko je pa moje mnenje tako, da je pica to, kar dobiš v Italiji praktično v vsaki piceriji, to kar pa dobiš v večini naših gostiln in picerij, je pa bolj slana pita iz kvašenega testa z različnimi nadevi.

Problem vidiš ti, ga pa dejansko ni. Strinjava se da je "prava originalna" pizza takšna kot ti navajaš na lokacijah ki jih ti navajaš. Tukaj pri nas v SLO pa se jedo pizze ki jih pač pečejo razni Črni baroni, Zlati vitezi in podobno. Smo drug narod kot Italjani, pašejo nam drugačni okusi in prosim ne fopat ljudi kakšna mora biti določena zadeva. A veš kakšna mora biti dejansko? Takšna kot tebi paše in ti ustreza. Jaz ti verjamem da so tebi in nekaterim tukaj gori te tradicionalne verzije najboljše ampak večini ljudi pač niso. Smo si različni in prav je tako.

Jasno pa da se ne boš šel na tekmovanje iz tradicionalne pizze smešit s plehom.
 

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Se strinjam....
Te naše pogruntavščine (pica Hawai npr.) imajo z italijanskimi picami toliko skupnega kot vegetarijanski tatarc z dejanskim tatarcem.

Jaz sem tudi mislil, da je pica to, kar se dobi v naših gostilnah in picerijah. Ko sem pa prvič jedel pico globoko v Italiji, pa teh naših picerij praktično ne obiskujem. Sem šel nekajkrat na pico, pa je bilo povsod razočaranje v obliki teh ribanih sirov, ki spustijo ogromno maščobe, vodene šunke ipd. Sem enkrat naletel na meni, kjer je bila v ponudbi margerita z mozzarelo, potem pa dobim kao margerito s cenenim sirom in nekaj manjšimi kupčki mozzarele.
Še najbolj žalostno je pa to, da taka pica stane pri nas imeti enako ali več kot v Italiji...
rolleyes-1.gif


Grem pa ob prvi priložnosti k Verace-ju v Mb....
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.431
2.428
113
Ja... ti pač tiste pizze ustrezajo, za mene je navaden "pocen" to kar sem poskusil v oz. pri Veraceju. Grem tudi jaz v MB še enkrat poskusit. Kar pa sem sam jedel po Italiji sicer zgolj Firence in Rim pa katastrofa. Šunke na pizzi pa nisem jedel verjetno že zadnje vlade SDS-a. In pizze pri Veraceju so drage kot žafran, sploh če vzameš malo boljšo ali pa za marsikoga tudi slabšo z načeli manj je več...