Kolikor vidim na videu iz linka, niti ni tak amater, kar se tiče pic... Morda bi bilo potrebno poskusit, kakšne so njegove pice, preden se ga skritizira.Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
...sicer nepomebna novica, ampak v svoji biti cisto v nasem stilu. Gledam zdaj na SLO1, slovensko kroniko in zacudeno gledam napovednik - beri naslov teme - in cakam na prispevek. Tocno tako kot sem si predstavlajl... Martin Žeks v doma narejeni peči, v privat klubu za prijatlje, bolj kot gostilni, na porumenelo testo na ribežen riba sir, gor mece pizza sunko in neko no name suho salamo, vmes navrze, da ne ni vazno kaksno moko uporabis in, da je to, to..., ko potegne pizzo iz luknje pa se nekaj s penzlom po njej maze.. in odnese za mizo, kjer dva modela komj cakata na plen in veselo gor stiskata Heinzov kečap. In to je strokovna komisija ocenila kot najboljso pizzo v SLO.
Ne me narobe razumet, lahko je super fina in vse, ampak, na svetovnem prenstvu v Neaplju veljajo strogo napisana pravila, od tega kaksen mlin se uporablja za mletje,, kak tip moke, kateri pelati, bivolja mozzarella, leopardji vzorec na testu, napihnjen rob, tanka sredica, bukova drva, temperatura, kvas odlezano testo, pravil je za par deset strani, mi pa posiljamo Martina Zeksa drvarja, ki za prilogo ponudi Heinz kečap... n.e.m.e.j.e.b.a.t. To je huje kot poslati na evrovizijo Kalamare in ansambel Roka Zlindre.
https://sobotainfo.com/novica/...rekmurec/422491
Že če pomislim na slovenske kao vrhunske picerije (katere nekateri zelo hvalijo) in njihov pofl, ki pride iz peči, me mine do pice v naših picerijah, veliko rajši si jo sam spečem kar v domači pečici. Sploh, odkar sem stestiral kar nekaj italijanskih picerij...
Če je za nekoga vrhunska picerija tista, ki ima jedilnik na 10 straneh in kjer na pice mečejo vso možno kramo (od ananasa dalje), material pa jim dobavlja Deportivo ali Kvibo, potem vidim, kam je padla kakovost in kritičnost...
Zmagajo pa itak picerije, kjer uporabljajo plehnate modele...